«بایدن» رئیس جمهور چین را دیکتاتور خواند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، «شی جینپینگ» همتای چینی را «دیکتاتور» خطاب کرد.
این اظهارنظر به فاصله یک روز بعد از پایان سفر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به پکن ایراد شد. این نخستین سفر یکی از وزرای خارجه ایالات متحده به چین از سال ۲۰۱۸ به این سوی بود و هدف از آن بازگرداندن رابطه دو کشور به مسیر درست عنوان شد.
در این سفر، بلینکن با شی هم دیداری داشت که طی آن، رئیس جمهور چین از حصول پیشرفتهایی در روابط پکن – واشنگتن سخن گفت و وزیر خارجه آمریکا هم تائید کرد که دو طرف پذیرای مذاکرات بیشتر هستند.
همچنین، بعد از این سفر، بلینکن در مصاحبه با شبکه «انبیسی نیوز» گفت که سفر وی به پکن یک شروع مهم در تثبیت روابط آمریکا با چین است و اینکه کشورها باید از حادثه «بالون جاسوسی» که باعث تعویق سفر وی شد، گذر کنند.
با این حال، امروز بایدن در اظهاراتی که فقط در چارچوب سیاست ابهام راهبردی قابل ارزیابی است، با لحنی که به مذاق پکن خوش نخواهد آمد، به بازخوانی حادثهای اشاره کرد که در ماه فوریه رخ داد و طی آن یک بالون تحقیقاتی چین راه خود را حریم هوایی ایالات متحده گم کرد و در نهایت از سوی نیروی هوایی این کشور ساقط شد.
بایدن در این روایت جدید گفت: علت اینکه شی جینپینگ از اقدام من مبنی بر شلیک به بالون غمگین شد این بود که (اصلاً) نمیدانست آن بالون آنجاست. این برای دیکتاتورها مایه شرمندگی عظیم است. اینکه ندانند چه اتفاقی افتاده. میدانید قرار نبود بالون آنجا باشد و البته به همین دلیل منفجر شد.
همچنین بایدن مدعی شد که چین مشکلات اقتصادی جدی دارد.
ربط دادن ماجرای ساقط کردن بالون به مسائل اقتصادی موضوع چندان جدیدی نیست. پیشتر خبرگزاری آنا در گزارشی با عنوان «دوئل اقتصادی آمریکا-چین با سلاح فناوری» به این موضوع پرداخت که اگر پرواز بالون چینی بر فراز آمریکا را نماد پیشرفت فناوری چین بدانیم، انهدام آن را هم باید نقطه آغاز فصلی جدید در رابطه دو کشور تلقی کنیم که در آن رقابت به ویژه در حوزه اقتصادی، آشکارا شکلی خصمانه به خود میگیرد.
وقتی اتهامی مانند جاسوسی مطرح است، استفاده از تحریم به عنوان قدیمیترین ابزار تنبیهی توجیه پذیر مینماید. اما اعمال «تحریم اقتصادی» علیه دومین اقتصاد برتر جهان، کل سامانه «تجارت بین الملل» را به چالش میکشد و تبعات آن بومرنگ وار، ایالات متحده را هم تحت الشعاع قرار میدهد. بنابراین، واشنگتن برای پیشبرد منافع خود علیه چین، به ابزار دیگری نیاز دارد و اعمال محدودیت بر بخش فناوری، چنین ابزاری را در اختیارش قرار میدهد.
انتهای پیام/