دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تایید ۱۰۰ طرح برای تبدیل به فیلمنامه در رسانه ملی

تایید ۱۰۰ طرح برای تبدیل به فیلمنامه در رسانه ملی
مدیرکل دفتر فیلمنامه رسانه‌ ملی در یک نشست خبری از تایید ۱۰۰طرح فیلمنامه برای تبدیل به آثار نمایشی خبر داد.
کد خبر : 853008

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری حسین اسدی زاده مدیرکل دفتر فیلمنامه رسانه‌ ملی پیش از ظهر امروز در ساختمان معاونت سیما برگزار شد.

در ابتدای این نشست، اسدی زاده عنوان کرد: در این نشست،سه بحث مهم را خدمتتان ارائه خواهیم‌کرد. اول ماهیت کار اداره کل فیلمنامه،دوم گزارش کار فعالیت از شهریور ماه سال گذشته و درنهایت یک دعوت فراخوان خواهیم داشت که شما اهالی رسانه بسیار نیاز داریم.

 وی اظهار کرد: شهریور ماه سال گذشته، قرار بر این شد که در روند تولیدات نمایشی، بخش «متن» را از تولید و پخش جدا شود؛. یعنی طراحی و نگارش متن ها مستقل باشد. البته تنوع و تکثر وجود دارد اما سیاستگذاری و مدیریت مستقل است.

اسدی زاده افزود: ماموریت این اداره کل این است که همه متون نمایشی تلویزیون را ارزیابی کند.ذیل این ساختار، سه مدیریت تعریف کرده ایم. واحد تولید که سرکار خانم صادقی مدیریت آن را به عهده دارند.دومین بخش، واحد «ایده ،پژوهش و اقتباس» است که دکتر نجفی مدیریت آن را به عهده دارند و درنهایت و باشگاه رشد و پژوهش که آقای صالحی زاده مدیریت آن را به عهده دارد.

وی گفت:در این مسیر، اولین کاری که انجام دادیم، تنظیم آیین نامه های محتوایی و اجرایی بود که به تایید مدیران بالادستی هم رسید .چون در عرصه نگارش گرفتار سلیقه هستیم خواستیم رویه های بخش فیلمنامه ای مشخص شود. 

مدیرکل دفتر فیلمنامه رسانه ملی افزود:اولین مأموریت ما پایش و ارزیابی کارها بود. بیش از ۸۰۳طرح فیلمنامه به ما رسیده که توسط گروه کارشناسان بررسی شده است. بیش از صد طرح آماده نگارش فیلمنامه است.معیار ما در ارزیابی نیز دوازده اصل تعیین شده در سند تحول سازمان صداو سیما است.

اسدی زاده عنوان کرد: به لحاظ فرم نیز دو مولفه برایمان مهم است. یکی این که کارها ریشه در واقعیت انقلاب اسلامی داشته باشد و دیگر این که میان مایه و تکراری نباشد. می خواهیم یک بنگاه واقعی نگارش متن دراماتیک داشته باشیم.

وی گفت: در جریان مراوده با متقاضیان و فیلمنامه نویسان، همه مکاتبات مکتوب با نویسنده را حذف کردیم و روند ارزیابی و تایید یا رد به صورت دیجیتال به اطلاع متقاضیان می رسد. تلاش ما این بوده که بر اساس عدالت و بیطرفی کار‌کنیم.

مدیرکل دفتر فیلمنامه رسانه ملی افزود: هیچ توقف و ممیزی غیرحرفه‌ای در کارها وجود ندارد. حتماً کار ما هم نقایصی دارد اما همه واسطه‌ها و شوراهای غیرکارشناسی کنار رفته است.

اسدی‌زاده  اظهار کرد: از اینکه فیلمنامه‌ها و سریال‌ها به شخصیت‌ها، روایت‌ها و موقعیت‌های خاص محدود شده خیلی ضربه خورده‌ایم. می‌خواهیم مردم بیشتری مخاطب ما باشند. پروژه‌ای متوقف نشده، یعنی بی‌دلیل متوقف نشده و نخواهد شد. اگر احساس شده تلویزیون در زمینه تولید کند شده یک دلیلش این است که تلویزیون به لحاظ مالی دستش خالی است. در همین فضا اما فیلمنامه‌های «سعدی»، «خواجه‌نصیر» و «پوریای ولی» نوشته شده اما تلویزیون به لحاظ مالی و بودجه‌ای نمی‌تواند اینها را تولید کند که اگر بتواند اتفاق خوبی است. البته همه سیستم‌های برودکست در جهان در مرحله گذار هستند.

 وی اظهار کرد: در تمامی این سال‌ها در عرصه نگارش فیلمنامه گرفتار سلیقه بوده‌ایم ولی ما تمام سعی خود را کرده‌ایم که در فرآیند رصد متون سلیقه کمترین تاثیر را در انتخاب‌ها داشته باشد.

مدیر اداره کل دفتر فیلمنامه رسانه ملی تاکید کرد: خواهشم این است که همه فیلمنامه‌نویسان به ما کمک کنند. کار سختی به ما سپرده شده است اما فکر می‌کنم اتفاق خوبی رخ خواهد داد. تعهد ما این است که هفته‌ای دو فیلمنامه را شروع کنیم و حدود ۲۰ تا ۳۰ هفته طول می‌کشد که یک فیلمنامه در مرحله متن به خروجی برسد. در فرآیند دریافت آثار هم همه مکاتبات کاغذی را حذف کرده‌ایم و همه اتفاقات به صورت دیجیتال بررسی می‌شود. از میان این طرح‌های دریافتی هم تا کنون بیش از صد طرح وارد مرحله نگارش فیلمنامه شده است.

 

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب