دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1402 - 14:08
عابدینی:

توطئه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ضد مقاومت شکست خورده است

توطئه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ضد مقاومت شکست خورده است
معاون امور استان‌های صدا و سیما در تحلیل نقش ایران در مسائل منطقه خاورمیانه بیان کرد: ایران سرچشمه محور مقاومت بوده و توطئه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ضد مقاومت شکست خورده است.
کد خبر : 852818

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از میمه، حسن عابدینی در نشست مجازی جهاد تبیین با موضوع تحلیل مسائل منطقه خاورمیانه و همسایگان جمهوری اسلامی ایران که به همت دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه و بسیج اساتید و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان برگزار شد به بررسی و تحلیل مسائل منطقه غرب آسیا پرداخت و اظهار کرد: منطقه غرب آسیا از مناطق جغرافیایی است که تأثیر تعیین کننده‌ای در معادلات بین المللی داشته است و می‌توان دو نوع تحلیل خرد و کلان از جایگاه ایران در منطقه داشت.

معاون امور استان‌های صدا و سیما با بیان اینکه ایجاد جنگ طائفی بین شیعه و سنی، یکی از راهبرد آمریکایی‌ها در منطقه بود، گفت: آمریکایی‌ها می‌خواستند با الگوپذیری از جنگ‌های سی ساله اروپا، تفکر و اندیشه اسلامی در این منطقه را تضعیف کنند و بر همین اساس داعش شکل گرفت و به عنوان تفکر اسلامی جا زده شد؛ اما هیچ‌کدام از علمای شیعی و اهل سنت، به جز یک گروه سلفی، با جریان داعش موافق نبودند و با این جریان همراهی نکردند و بنابراین این جنگ نیز استمرار پیدا نکرد و داعش در کمتر از ۴ یا ۵ سال فرو پاشید.

وی با تاکید بر اینکه تجزیه کشور‌های منطقه از دیگر سیاست‌های غرب و آمریکایی‌ها بود، افزود: پنتاگون سال ۲۰۰۱ نقشه تجزیه کشور‌های منطقه را منتشر کرد و آمریکایی‌ها به دنبال تجزیه کشور‌های لبنان، عراق و سوریه بودند و حتی برای ایران هم نقشه داشتند و به دنبال آن بودند تا با ایجاد دولت‌های کوچک، جبهه مقاومت مقابل رژیم صهیونیستی را تضعیف کنند؛ اما آخرین تیر ترکش آن‌ها نیز با شکست مواجه شد.

معاون امور استان‌های صدا و سیما گفت: افغانستان پس از سقوط طالبان بر اثر جنگ با شوروی، درگیری‌های داخلی و حضور ارتش سرخ شوروی سابق تبدیل به یک ویرانه شده بود و بسیاری خیال می‌کردند که با حضور آمریکایی‌ها به یک کشور رو به پیشرفت تبدیل شود؛ اما پس از ۲۰ سال که آمریکایی‌ها رفتند، نه تنها هیچ پیشرفتی در این کشور صورت نگرفت؛ بلکه خرابی‌های گذشته نیز همچنان به قوت خودشان باقی بودند و امنیتی شکل نگرفت.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در عراق نیز جنایت‌های زیادی را انجام دادند، عنوان کرد: شرایط افغانستان در عراق نیز تکرار شد و نه تنها امنیتی در عراق برقرار نشد؛ بلکه در خلال سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ شاهد بودیم که داعش بخش بزرگی از عراق را به تصرف درآورد. آمریکایی‌ها برای ایجاد یک ارتش دست‌ساز خودشان در عراق و افغانستان، میلیارد‌ها دلار هزینه کردند، اما طالبان در افغانستان طی ۲۳ روز طومار این ارتش دست‌ساز را در هم پیچید و در عراق هم شرایط به همین صورت بود و ۳ استان عراق در یک شب به دست کمتر از ۲۰۰ داعشی، سقوط کرد و سیاست دولت ـ ملت در عراق و افغانستان از بین رفت.

عابدینی با بیان اینکه ایران، کوثر اندیشه مقاومت در منطقه است، گفت: نتیجه جنگ عربستان علیه یمن و تلاش‌ها برای سقوط دولت بشار اسد، نشان می‌دهد که توطئه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بر ضد مقاومت شکست خورده و همین باعث شد تا ورق برگردد و شاهد هستیم که مواضع سایر کشور‌ها به مواضع ایران نزدیک می‌شود.

وی ادامه داد: قطر، عربستان سعودی و امارات به دلیل نزدیکی دولت‌های عراق و سوریه به ایران به داعش کمک می‌کردند؛ اما امروز سعی می‌کنند تا روابط خوبی با جمهوری اسلامی بنیان‌گذاری کنند و حتی کشور‌های غربی به دنبال بهبود روابط هستند.

عابدینی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درمورد پیچ تاریخی، متذکر شد: اندیشکده‌های غربی اعتقاد دارند که در منطقه خاکستری قرار داریم و در این شرایط جنگ‌ها عموما امنیتی، اطلاعاتی، دیپلماتی، نیابتی و اقتصادی است که فقط چهار کشور توانایی عبور از این منطقه را دارند و اگر کشوری به این مهم دست یابد، نقش مهمی در دنیای آینده خواهد داشت و طبق اعتراف اندیشه‌ورزان غربی ایران یکی از این چهار کشور است.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بار‌ها فرموده‌اند که هزینه مقاومت بسیار کمتر از هزینه سازش است، گفت: اعتقاد داریم که میدان، روی دیپلماسی تاثیر می‌گذارد و شرایط امروز نشان دهنده اتفاقاتی است که سال‌های گذشته در میدان اتفاق افتاده و خوشبختانه دیپلمات‌های کشور دارند از ثمره آن میدان استفاده می‌کنند و در چارچوب سیاست‌های جدید پیوستن ایران به قرارداد شانگهای، حوزه قفقاز، کردیدر شمال ـ جنوب اتفاق افتاد.

در پایان نشست شرکت کنندگان پرسش‌ها و مسائل منطقه‌ای و بین المللی خود را بیان کردند و عابدینی به آن‌ها پاسخ داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب