دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 خرداد 1402 - 16:17

پارلمان اروپا پیش‌نویس آیین‌نامه نظارت بر هوش مصنوعی را تصویب کرد

پارلمان اروپا پیش‌نویس آیین‌نامه نظارت بر هوش مصنوعی را تصویب کرد
قانونگذاران اتحادیه اروپا با تصویب پیش‌نویس یک آیین‌نامه، راه را برای ارائه قانونی فراملیتی که به اعمال نظارت و محدودیت بر شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی منجر می‌شود، هموار کردند.
کد خبر : 852705

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از واشنگتن پست، پارلمان اروپا امروز (چهارشنبه) با تصویب پیش‌نویس آئین‌نامه نظارت بر موسسات فعال در زمینه هوش مصنوعی، یک گام بلند در راستای اعمال نظارت بر این فناوری برداشت.

این مصوبه که تحت عنوان قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا شناخته می‌شود، با تعیین محدودیت‌هایی برای هوش مصنوعی مولد، خواستار برچسب گذاری روی محتوای تولید شده از سوی سیستم هایی چون چت جی پی تی است. البته عمل به این آئین‌نامه داوطلبانه خواهد بود.

«مارگرته وستاگر» نایب رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، پیش از آغاز مذاکرات پارلمان در باب این موضوع گفت که نگران خطر تبعیض، اعمال نفوذ در مردم و به مخاطره افتادن انتخابات در نتیجه سوء استفاده از هوش مصنوعی است.

در تاریخ ۲۵ فروردین، کمیسیون حفاظت از داده اروپایی که رگولاتور حریم خصوصی اتحادیه اروپا است، از ایجاد کارگروهی ویژه در رابطه با چت جی پی تی (ChatGPT) خبر داد.

ایجاد این کارگروه نخستین قدم مهم برای اتخاذ سیاستی واحد در قبال تنظیم مقرارت حریم خصوصیِ قابل تعمیم به حیطه هوش مصنوعی تلقی شد.

به دنبال آن، سران گروه ۷ در نشستی که در اردیبهشت ماه به میزبانی «هیروشیما» ژاپن برگزار شد، با ایجاد چارچوبی موسوم به «روند هوش مصنوعی هیروشیما» موافقت کردند که در سطح وزرا ایجاد و به محفلی برای بحث و تبادل نظر پیرامون ابزار‌های هوش مصنوعی مولد، رعایت حق مالکیت معنوی و مبارزه با رواج اطلاعات نادرست تبدیل می‌شود. این چارچوب باید تا پایان سال جاری میلادی ایجاد شود.

بعد از مدتی خبری منتشر شد مبنی بر اینکه «ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس در دیدار با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، خواستار حمایت وی از ایجاد یک نهاد بین المللی ناظر بر فناوری هوش مصنوعی شد.

گفته می‌شد که پیشنهاد وی شامل ایجاد یک دیدبان جهانی هوش مصنوعی است که از آژانس بین المللی انرژی اتمی الگو می‌گیرد. 

به دنبال آن، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد هم اعلام کرد اینکه از هوش مصنوعی به عنوان سلاح استفاده شود، مایه نگرانی عظیم است و باید نهادی چندجانبه گرا برای نظارت بر این فناوری ایجاد کرد. 

چندی پیش، کارشناسان از جمله روسای دو شرکت «اوپن اِی آی» و «گوگل دیپ مایند» هشدار دادند که هوش مصنوعی ممکن است به انقراض نوع بشر منجر شود. 

بیانیه‌ای که ده‌ها کارشناس امضا کرده‌اند در وبسایت «مرکز ایمنی هوش مصنوعی» منتشر شده است. 

در این بیانیه آمده است: خطرات ناشی از هوش مصنوعی باید همتراز با همه‌گیری و جنگ اتمی در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب