دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«قصه‌گویی ایرانی» ثبت ملی شد

«قصه‌گویی ایرانی» ثبت ملی شد
آیین ثبت ملی قصه‌گویی ایرانی با حضور مفاخر و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با مشارکت سازمان میراث فرهنگی برگزار شد.
کد خبر : 852392

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از لوح ثبت ملی قصه‌گویی، امروز در سالن شهید بهنام محمدی مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب برگزار شد.

کانون پرورش فکری بعد از گذشت بیست و چهار دوره برگزاری جشنواره قصه‌گویی در سطح ملی و بین‌المللی، موفق به ثبت ملی قصه‌گویی در پاسداری از میراث ناملموس ایران اسلامی شده است.

هم‌چنین این جشن در کانون استان کرمان بر مزار مطهر شهید قاسم سلیمانی «نماد قصه‌های ایثار و مقاوت»، در کانون خراسان رضوی و در حرم مطهر امام رضا (ع) «نماد قصه‌های دینی‌مذهبی» در کانون کرمانشاه در محل تاق بستان نماد «قصه‌های ملی و آیینی» و در یزد در خانه‌ی مهدی آذریزدی «پدر ادبیات کودک» و در گیلان به یاد برگزاری اولین جشنواره قصه‌گویی برگزار شد.

زنگ ملی قصه‌گویی در کتابخانه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نواخته شد

امروز در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور از ساعت ۹:۳۰ زنگ قصه‌گویی نواخته شد و مربیان قصه‌گو برای کودکان و نوجوانان قصه می‌گویند.

فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از مربیان و دست‌اندرکاران قصه‌گویی، گفت: خوشحالم در کنار هم جمع شدیم و درباره قصه‌گویی صحبت می‌کنیم؛ این اتفاق یک رخداد مبارک است.

وی ادامه داد: امروز در آستانه برگزاری بیست و پنجمین دوره جشنواره قصه‌گویی، ثبت ملی قصه‌گویی انجام شد و این قولی بود که در اختتامیه جشنواره بیست و چهارم قصه‌گویی مطرح شد و البته به دنبال ثبت جهانی قصه‌گویی نیز هستیم.

فلاح با تأکید بر اینکه اولین قصه‌ای که بچه‌ها می‌شنوند، صدای ضربان قلب مادر است، افزود: بچه‌ای که گریه می‌کند با صدای شنیدن قلب مادر آرام می‌شود، چون برایش تکرار می‌شود و این قصه زندگی است.

وی با بیان اینکه شیرین‌ترین قصه، قصه تولد است و بچه‌ها دوست دارند بار‌ها و بار‌ها قصه تولدشان را بشنوند، اظهار کرد: قصه‌ها، پایه تولید همه فرآورده‌های فرهنگی هستند و هرچقدر بتوانیم در حوزه قصه‌گویی سرمایه‌گذاری کنیم در سایر بخش‌های فرهنگی سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. البته قصه، هنر بی‌هزینه است و در همه جا به راحتی انجام می‌شود.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه قصه یک میراث عمیق، ماندگار و مانا و جهانی است، گفت: بیش از ۲۸۰ قصه در قرآن برای متعالی‌ترین هدف یعنی تربیت و هدایت انسان‌ها آمده است و شاید علت مانایی قصه‌گویی این است که در کتاب مقدس قرآن و کتاب‌های آسمانی به کار رفته است.

وی افزود: شکل‌گیری جشنواره ملی قصه‌گویی یک جریان ماندگار، مانا و هوشمند بوده که اتفاق افتاده است و ما با برگزاری جشنواره بیست و پنجم، فصل جدیدی را رقم خواهیم زد؛ ثبت ملی قصه‌گویی و گفتمان آن، اقدام هوشمندانه بوده که به دوره‌های قبل بر می‌گردد و خوشحالیم که به نام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ثبت ملی قصه‌گویی انجام شده است.

فلاح با بیان اینکه امروز زنگ ملی قصه‌گویی از ساعت ۹:۳۰ صبح در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نواخته شده است، ادامه داد: برنامه رونمایی از لوح ثبت ملی قصه‌گویی، امروز در چندین استان به صورت نمادین برگزار می‌شود.

وی افزود: رویکرد ما در بیست و پنجمین جشنواره ملی قصه‌گویی، عمومی‌سازی و مردمی‌سازی قصه‌گویی است تا در همه خانه ایرانیان گسترده شود و به عنوان یک فرهنگ عمیق در بین خانواده‌ها رسوخ پیدا کند؛ ما به دنبال ضرب کردن جریان رسانه در قصه‌گویی هستیم و ظرفیت رسانه را برای قصه‌گویی فعال کنیم.

فلاح با اشاره به برگزاری جشنواره قصه‌گویی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، گفت: اینکه بزرگان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این ذکاوت را داشتند که در سال‌های قبل جشنواره قصه‌گویی را در کانون برای رشد و نمو قصه‌گویی برگزار کردند، اقدام مناسبی بوده است و بهترین مکان و زمان برای قصه‌گویی در ایران بوده است.

وی افزود: نکته دیگر که در حال تأمل هستیم این است که آیا می‌توان از ظرفیت قصه‌گویی برای افزایش تولید و ظرفیت کسب و کار استفاده کرد؟؛ این موضوع یک گفتمانی است که باید روی آن فکر کرد و از اهالی فن دعوت می‌کنیم که در این راستا به ما کمک و مشورت دهند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه ثبت نماد قصه‌گویی کانون از برنامه‌های کانون است، اظهار کرد: نماد قصه‌گویی کانون، کلاغ با نام «آقار» است که مراحل ثبت نماد قصه‌گویی آغاز شد و زمینه تولیدات محصولات فرهنگی را می‌تواند فراهم کند.

تابش از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: چرا عنصری را ثبت می‌کنیم این یکی از قوانین سازمان میراث فرهنگی است که عناصر ملموس و ناملموس ملی را ثبت می‌کند؛ این اتفاق هم برای اهمیت آثار است و هم یادآوری این مهم را داشته باشیم که پاسداشت فرهنگ و هنر وظیفه همه ما هست.

در این مراسم از مصطفی رحماندوست تقدیر شد. رحماندوست در این برنامه گفت: امیدوارم یک روزی جشنواره قصه‌گویی تبدیل به آکادمی قصه‌گویی شود. تا آکادمی قصه‌گویی و علمی شدن قصه‌گویی در ایران خیلی راه داریم. همچنین در این مراسم از علی خانجانی تقدیر شد.

خانجانی در این مراسم گفت: قصه‌گویی پشتوانه ملی و دینی دارد و باید قصه‌گویی به عنوان یک رشته دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه مراسم از لوح ثبت ملی قصه‌گویی رونمایی شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب