۲ هزار تن ذرت فاسدشده از بندر بهشهر خارج شد
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید عبدالمجید اجتهادی روز دوشنبه در رابطه با ذرتهای مانده در بندر بهشهر امیرآباد، اظهار داشت: این ذرتها قبلا وارد کشور شده بود و از همان موقع بحث آلودگی ذرتها مطرح شد که برای تبدیل شدن به الکل قرار بود، استفاده شود.
وی افزود: ۱۴ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ اقدامات اجرایی و استعلامات از دستگاههای مختلف صورت گرفت و مجوزهای قضایی صادر شد؛ در نهایت در مزایده ۲۵۹ سال ۱۴۰۱ به فروش رفت و وجه کالا توسط شرکت برنده، پرداخت کرد. در ۱۰ شهریور حواله خروج صادر شد و خریدار باید خارج میکرد.
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بیان داشت: شرکت دیگر که مدعی بود که در بحث تبدیل کردن ذرتها به الکل انحصاری است، شکایتهایی را مطرح کرد و بررسی دستگاه مراجع قضایی برای صحت شکایت، مستلزم توقف و عدم خروج کالا بود تا شکایت بررسی شود از این رو فرایند خروج کالا طولانی شد.
اجتهادی عنوان کرد: شکایت آن شرکت مدعی رد شد و در نهایت ذرتها در اختیار شرکت برنده قرار گرفت و از روز گذشته ۳۰ کانتینر شروع به خروج ذرتها کردند.
به گفته وی، علت عدم خروج ذرتها، مشکلات قضایی و شکایت شرکت رقیب بود که ارتباطی به مسئولان و دستگاههای مربوطه ندارد.
مدیرعامل سازمان فروش اموال تملیکی با بیان اینکه ورود کالا به مناطق آزاد، منعی ندارد، گفت: در لایحه جلوگیری از رسوب کالاها که در دولت بررسی میشود طرحی داریم تا از تخلیه این کالاها جلوگیری کنیم.
اجتهادی افزود: ذرت برای تبدیل شدن به الکل فرایند خاص خود را دارد، بنا به دستور وزیر اقتصاد این نوع ذرتها باید امحا شود.
وی خاطرنشان کرد: طبق قانون امور گمرکی، کالاها ۲ ماه بعد از اینکه در بندر قرار گرفتند، اگر ترخیص نشوند متروکه محسوب میشود؛ همچنین طبق شورای مصوبه امنیت، افرادی که کالا را وارد گمرک میکنند، اگر نتوانند خارج کنند سرپرستی آن به سازمان اموال تملیکی میرسد.
مدیرعامل سازمان فروش اموال تملیکی تاکید کرد: در لایحه رسوب که در دولت مطرح است اعتقاد ما بر این است که نگاه به اموال تملیکی متفاوت از نگاه به تاجری باشد که تلاش کرده و نتوانسته است کالا را خارج کند.
اجتهادی با بیاناینکه کالای رسوبی خیلی ناچیز در انبار است، گفت: ماندگاری کالاها در بنادر به صفر رسیده است و اعاده کالاها یک هزار و ۲۰۰ درصد در سال گذشته رشد داشته است.
چند روز گذشته رئیس قوه قضائیه از بندر بهشهر امیرآباد و کالاهای رسوب شده در این بندر بازدید کرد؛ در همین راستا و تسریع در تعیین تکلیف کالاها ٢هزار تن ذرت آلوده که حسب اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان و اداره استاندارد، فاقد مصرف دامی بوده، با مجوز مراجع ذیربط جهت مصارف صنعتی از جمله الکل سازی، تخلیه شد.
انتهای پیام/