دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

مرگ کسب‌وکار‌های برخط با قطع درگاه‌های پرداخت

مرگ کسب‌وکار‌های برخط با قطع درگاه‌های پرداخت
عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی با تأکید بر اینکه اتصال درگاه‌های پرداخت نباید در حیطه اختیارات «اینماد» باشد، گفت: گاهی سامانه با اختلال مواجه می‌شود و مردم هنگام خرید قادر به پرداخت وجه آن نیستند و در نتیجه مرگ این دسته از کسب‌وکار‌ها قطعی می شود.
کد خبر : 851942

رضا الفت‌نسب عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کار‌های مجازی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: نماد اعتماد الکترونیک به درگاه‌های پرداخت متصل است و وقتی نماد تعلیق شود، درگاه نیز قطع می‌شود. این اتفاق مسبوق به سابقه است و یکی از دلایلی که کسب‌وکار‌ها در چند ماه اخیر به نماد الکترونیک اعتراض داشتند این موضوع بوده است.

وی با تاکید براینکه این رویه باید اصلاح شود، عنوان کرد: کسب وکار الکترونیک نیز مانند کسب‌وکار‌های افلاین نوعی از کسب و کار است و وقتی دسترسی آن‌ها به درگاه قطع شود قادر به انجام هیچ فعالیتی نخواهند بود. گاهی سامانه با اختلال مواجه می‌شود و نتیجه این شرایط این است که مردم هنگام خرید و انتخاب محصول قادر به پرداخت وجه آن نیستند و به نوعی مرگ این دسته از کسب‌وکار‌ها محسوب می‌شود.

سامانه اینماد به درگاه متصل نباشد

عضو هیات‌مدیره اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این بوده است که سامانه اینماد به درگاه متصل نباشد و اگر هم قرار است درگاه‌های پرداخت متصل به اینماد برای کسب و کاری قطع شود حتما قبل از آن درباره اعلام و دلایل آن اطلاع‌رسانی شود.

تشکل صنفی کسب و کار‌های مجازی در موضع ضعف قرار دارد

وی عنوان کرد: در حال حاضر تشکل صنفی کسب‌وکار‌های مجازی که اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی است و عضو هیات مدیره آن هستم در موضع ضعف قرار دارد به این دلیل که انتخابات آن دو سال است برگزار نشده و این تشکل صنفی قادر به دفاع از کسب و کار‌ها نیست.

الفت‌نسب اظهار امیدواری کرد که هم نماد اعتماد و هم موضوع انتخابات از سوی وزارت صمت به گونه‌ای ساماندهی شود که این انتخابات هر چه زودتر برگزار شود.

وی افزود:‌اتصال درگاه‌های پرداخت به اینماد باید قطع شود تا زمانی که کسب‌وکار‌ها بتوانند نظرات خود را اعلام کنند. در زمانی که کسب و کار‌ها تخلف کرده و اثبات شده است می‌توان نسبت به قطع اتصال آن‌ها به درگاه پرداخت اقدام کرد، اما در زمانی که سامانه دچار اختلال شده و درگاه قطع می‌شود به طور قطع کسب و کار‌ها را با مشکلات متعدد مواجه می‌کند وباید زمینه بروز چنین شرایطی را به منظور تسهیل فعالیت کسب و کار‌ها از بین برد.

از گذشته تعامل میان اداره پلیس اماکن و صاحبان کسب و کار‌های مجازی وجود داشته است

عضو هیات‌مدیره اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی درباره اخلال در سامانه سیستم بررسی صلاحیت کسب و کار‌ها و قطع درگاه‌های پرداخت در روز‌های اخیر، خاطرنشان کرد: با سابقه‌ای که به واسطه فعالیت در اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی دارم همواره تعامل لازم میان اداره پلیس اماکن و صاحبان کسب و کار‌های مجازی وجود دارد. البته بحث صلاحیت فردی مدیران کسب و کار‌ها اهمیت جدی دارد و در کسب و کار‌های آنلاین حذف آن راه چاره نیست، اما در طول سال‌ها تعامل مناسب هم وجود داشته است.

الفت نسب خاطرنشان کرد: به نظر می‌رشد مشکل پیش‌امده در روز‌های اخیر تنها اخلال در سیستم و سامانه باشد و بعید به نظر می‌رسد که پلیس اماکن بخواهد یک شبه چنین تصمیمی بگیرد.

تعویق دوساله در برگزاری انتخابات اتحادیه کسب و کار‌های مجازی

وی با اشاره به تعویق دوساله در برگزاری انتخابات اتحادیه کسب وکار‌های اینترنتی اظهار کرد: دلیل این تعویق نظر و پافشاری وزارت صمت بر دوبخشی شدن اتحادیه کسب و کار‌های اینترنتی و تقسیم آن به کسب و کار‌های توزیعی و خدماتی است که تقسیم‌بندی اشتباهی است. این تعویق موجب شده تا کسب وکار‌های اینترنتی تشکلی صنفی برای رسیدگی به مشکلات خود نداشته باشند.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی عنوان کرد: امروز اگرچه نام اتحادیه وجود دارد، اما جلسات هیات‌مدیره آن برگزار نمی‌شود که بخواهند مشکلی را برطرف کنند. به مراجع ذی‌ربط و دبیرهیات عالی نظارت نیز اعلام شده و قول داده‌اند که به زودی انتخابات برگزار شود و افرادی که در رای‌گیری و شرکت می‌کنند بتوانند تصمیمات بهتری را برای رفع مشکلات این صنف اتخاذ کنند.

وحدت کسب و کار‌های اینترنتی خدشه‌دار می‌شود

وی گفت: وزارت صمت معتقد است که کسب و کار‌های اینترنتی باید توزیعی و خدماتی باشد، اما واقعیت این است که برخی از کسب و کار‌های آنلاین همزمان هم خدماتی و هم توزیعی هستند و اگر این اتفاق بیفتد وحدت کسب و کار‌های اینترنتی خدشه‌دار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته