دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 خرداد 1402 - 08:45
فروزنده در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

مولفه‌های مشارکت حداکثری در انتخابات/ شورای نگهبان مانع حضور ناکارآمدها شود

مولفه‌های مشارکت حداکثری در انتخابات  شورای نگهبان مانع حضور ناکارآمدها شود
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: هرچه مجلس فعلی و دولت بتوانند مشکلات و مسائل مردم را حل کنند، اعتماد مردم جلب و زمینه مشارکت در انتخابات بیشتر می‌شود.
کد خبر : 851628

لطف‌الله فروزنده تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص مولفه‌های لازم برای ایجاد مشارکت بالا در انتخابات، گفت: مشارکت، اهمیت زیادی در انتخابات دارد و علاوه بر اینکه انتخابات را پُرشور می‌کند، آثار سیاسی، اجتماعی و بین‌المللی دارد که مولفه قدرت است. 

وی با بیان اینکه افزایش مشارکت در انتخابات، الزاماتی دارد،افزود: اولین مسئله این است که «جهاد تبیین» صورت گیرد، مردم با ابعاد مسئله آشنا شوند، بدانند حضورشان چقدر موثر است و آن‌ها تعیین کننده نمایندگان مجلس هستند، اگر نقدی نسبت به مجلس دارند، می‌توانند با مشارکت در انتخابات، افرادی را انتخاب کنند که توانمندی لازم برای حل مشکلات آن‌ها را دارند. 

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس مولفه دوم را کارآمدی دستگاه‌های دولتی و مجلس دانست و تاکید کرد: هرچه مجلس فعلی و دولت بتوانند مشکلات و مسائل مردم را حل کنند، اعتماد مردم جلب و زمینه مشارکت بیشتر می‌شود.

فروزنده مولفه سوم را تبیین جایگاه ایران در منطقه و جهان عنوان و اظهار کرد: واقعیت این است که امروز ایران دارای یک قدرت قوی مردمی است و این نشان می‌دهد که معادلات منطقه در حال حاضر به نفع ما رقم می‌خورد و مشارکت، این مسئله را بسیار تقویت می‌کند. این موضوع را باید به خوبی برای مردم تبیین کرد، چون مردم ما بصیر و آگاه هستند.

وی افزود: مولفه بعدی شورای نگهبان است. این شورا باید زمینه حضور افرادی که کارآمدی لازم را دارند، فراهم کند و اجازه ندهد عناصری که توانایی لازم را ندارند، حضور پیدا کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: مردم وقتی مشارکت می‌کنند که ببینند گزینه‌های خوبی وجود دارد و این گزینه‌ها می‌توانند راهی مجلس شوند و مشکلات مردم را حل کنند.

فروزنده در خصوص نقش احزاب در ایجاد افزایش مشارک بالا در انتخابات، گفت: طبیعتا احزاب جزء خَواص هستند، احزاب می‌توانند مردم را تشویق کنند، معیار دهند، شخصیت‌های واجد شرایط را معرفی کنند، علاوه بر آن، گروه‌های مرجعی که ما داریم، روحانیت، گروه‌های جهادی و افراد موثری که وجود دارند، باید به میدان بیایند.

وی عنوان کرد: همان گونه که مقام معظم رهبری تبیین کردند، چهار اصل سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت در انتخابات، طبیعتا بخش زیادی از آن، به گروه‌های سیاسی بر می‌گردد که بتوانند بستر رقابت و مشارکت را فراهم کنند. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تاکید کرد: گروه‌های سیاسی باید اثباتی برخورد کنند، نه تخریبی، مردم را ناامید نکنند و امیددهنده باشند، برای حل مشکلات مردم برنامه داشته باشند، طبیعتا این کار‌ها باعث می‌شود که مردم بهتر و مطلوب‌تر مشارکت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته