دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اعلام کرد؛

صدور مجوز‌های جدید کودکستان‌ها از طریق سامانه اختصاصی

صدور مجوز‌های جدید کودکستان‌ها از طریق سامانه اختصاصی
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اعلام کرد: از ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا پایان شهریور ۱۴۰۲، کودکستان‌ها می‌توانند تا سقف ۴۰ درصد بر اساس رقم پایه سال قبل خود شهریه دریافت کنند.
کد خبر : 851367

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجتبی همتی‌فر در نشست خبری امروز (۱۷ خردادماه) با موضوع "خدمات الکترونیکی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک"، اظهار کرد: باید بیان کرد که چه تدبیری برای والدین شاغل به ویژه مادران شاغل و محصل که باید ۶ صبح به محل کار بروند اندیشیده شده است؟.

وی تصریح کرد: تصمیم گرفته شد در سه ماهه اوج گرما ساعت ادارات تغییر کند. من از اینکه چقدر خانواده محوری در این سیاست لحاظ شده، بی اطلاع هستم اما شواهد نشان می‌دهد توجه لازم به این مساله نشده است.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک افزود: در خصوص بخش پیش دبستانی که سال تحصیلی تمام شده است، اما ما در آیین نامه‌ها برای مراکزی که خدمات تربیتی ارائه می‌ دهند یا کمک مراقبت ارائه می‌دهند ابلاغ کردیم که سقف زمان را مراکز باید رعایت کنند، با این وجود هنوز توصیه‌ای نکردیم چون تکلیف کشور در این بخش هنوز مشخص نیست. باید در قوانین بالا دست این مساله حل شود تا ما در قوانین پایین دست اینها را اعمال کنیم.

همتی فر در عین حال توضیح داد: هرچند آغاز کار از ساعت ۶ صبح دشواری‌هایی را دارد اما دیدگاه من این است که ادارات با جدی گرفتن ایجاد کودکستان‌ها در جوار ادارات موضوع ماده ۲۲ قانون جوانی جمعیت، می‌توانند بخشی از این مساله را حل کنند.

طراحی سامانه الکترونیکی سازمان تعلیم و تربیت

 وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه سامانه الکترونیکی سازمان تعلیم و تربیت کودک طراحی شده است، گفت: پروژه تطبیق مجوزها با این سامانه اختصاصی سازمان راه‌اندازی شد و از این طریق حدود ۲۷ هزار کودکستان پرونده تشکیل داده‌اند و صدور مجوزهای جدید اتفاق افتاده است. ۲۶ هزار و ۸۰۰ کودکستان فعال داریم که تشکیل پرونده داده‌اند و احتمالا در بازه تعیین شده برای تکمیل پرونده‌ها به حدود ۳۰ هزار پرونده خواهیم رسید.

رییس سازمان تعلیم و تربیت کودک با اشاره به فرآیند دو ساله تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، ادامه داد: در این دو سال اقدامات را گام به گام شروع کردیم. پس از استقرار دولت سیزدهم این کار با سرعت بیشتری طی شد. در حال حاضر زیرساخت‌هایی را برای ساماندهی مجوزها فراهم کردیم.

همتی فر عنوان کرد: پیش از این نگاه تربیتی وجود داشت که عمدتا مراقبتی بود درحالی که این سازمان به عنوان سازمانی تربیتی و پرورشی باید مورد توجه قرار گیرد. تغییر شاخص‌ها و استانداردها و آیین نامه‌ها باید با نگاه تربیتی شکل می‌گرفت و این امر زمان‌بر بود تا بخشی از آیین نامه اصلی تدوین و ابلاغ شد.

افزایش شهریه مهدهای کودک به بهانه بالا رفتن هزینه‌ها غیرقانونی است

وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص شهریه‌های دریافتی از سوی کودکستان‌ها، با اشاره به تصمیمی که در شورای برنامه ریزی و نظارت تعلیم و تربیت در استان‌ها برای شهریه‌ها گرفته‌اند، توضیح داد: از ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا پایان شهریور ۱۴۰۲، کودکستان‌ها می‌توانند تا سقف ۴۰ درصد بر اساس رقم پایه سال قبل خود شهریه دریافت کنند. علت این تصمیم نیز آن بود که برخی استان‌ها پایه ضعیف تری داشتند. با این حال اما برخی مراکز شاید سرخودانه برای افزایش شهریه با این استدلال که هزینه نیروی انسانی افزایش داشته است، اقدام کرده باشند که این کار غیر قانونی است.

احتمال راه‌اندازی سامانه رسیدگی به شکایات والدین تا پایان خرداد

وی با بیان اینکه سعی کردیم بر روی مراکز نظارت داشته باشیم، خاطر نشان کرد: توصیه می‌کنیم والدین فرزند خود را در مراکزی ثبت نام کنند که مجوز تاسیس تطبیق یافته را از ما اخذ کرده باشند. برخی مراکز به دلیل نام ویژه یا تبلیغاتی که دارند شهریه‌های خیلی نامتعارف طلب می‌کنند. من حتی شنیده‌ام برخی مراکز شهریه ده‌ها میلیونی طلب می‌کنند. امیدوارم تا پایان خرداد امسال نیز سامانه رسیدگی به شکایت والدین راه اندازی شود.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، در بخش دیگر سخنان خود درباره بودجه این سازمان نیز توضیح داد: بودجه سال اول سازمان ۵۰ میلیارد تومان بود اما حدود ۷۰ میلیارد تومان نیز بودجه برای پیش دبستانی آموزش و پرورش در آن سال وجود داشت. برای امسال بودجه ۱۴۰۲ نیز ۲۰۹ میلیارد تومان است اما عملا بودجه‌ای که در بهزیستی هزینه می‌شد به سازمان منتقل نشد که اگر می‌شد بودجه امسال ما به حدود ۴۰۰ میلیارد تومان می‌رسید.

پایان مهلت ۶ ماهه کودکستان‌ها برای تطبیق مجوز خود تا ۲۵ خرداد 

همتی‌فر همچنین درباره مهلت ۶ ماهه کودکستان‌ها به منظور اقدام برای تطبیق مجوز خود، اظهار کرد: این موعد ۶ ماهه برای تطبیق مجوز کودکستان‌ها ۷ اردیبهشت امسال پایان یافت اما ما بازه ۱۰ روزه‌ای را مجددا برای این امر در نظر گرفتیم. از ۱۶ خرداد مجددا سامانه باز شده است و تا ۲۵ خرداد باز خواهد بود. بعد از این بازه تمدید نمی‌شود و اگر مراکز در این بازه یاد شده برای تطبیق مجوز اقدام نکنند، گویی به ما اعلام می‌کنند که نمی‌خواهند دیگر فعالیت کنند. قاعدتا تیم‌های نظارتی سازمان نیز این اختیار را دارند که این مراکز را شناسایی و با آنها برخورد قانونی انجام دهند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص تربیت جنسی کودکان در کودکستان‌ها نیز توضیح داد: هرچند از آنجا که سن تکلیف به کودکان بار نشده است، ما نیز محدودیتی به لحاظ تربیتی کودکان در این مراکز نداریم اما طبیعتا در خصوص چیزهایی که کنجکاوی جنسی بچه‌ها را بر انگیزد، ملاحظات تربیتی و دینی داریم. سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک نیز در آیین نامه‌هایی که ابلاغ کرده به این مسائل تاکید داشته است که تربیت اجتماعی کودکان در کنار ملاحظات یاد شده انجام شود.

محدودیتی برای مختلط بودن کودکستانها وجود ندارد

رییس سازمان تعلیم و تربیت کودک با بیان اینکه محدودیتی برای مختلط بودن مراکز کودکستان وجود ندارد، ادامه داد: محدودیتی برای مختلط بودن به معنای اینکه دختر و پسر در سن کودکی در دوره اول و دوم کودکستان کنار هم باشند و آموزش ببینند وجود ندارد، اما مجموعه‌هایی که بخواهند تفکیک جنسیتی انجام دهند نیز مجاز هستند و این تغییر در سامانه سازمان رسمیت دارد.

به گفته همتی فر، عمده مراکز کودکستان موجود همزمان دختران و پسران زیر ۷ سال را پذیرش می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به اینکه افراد پس از دریافت مجوز تطبیق برای مراکز کودکستان، باید مکان و مدیر برای کودکستان معرفی و تعهدات مالی را طی کنند، این را هم گفت که سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تعهد کرده است تا حداکثر در ۵ ماه به درگاه ملی مجوزها متصل شود.

رییس سازمان تعلیم و تربیت کودک در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه ۷ بهمن سال ۹۹ اساسنامه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تصویب و در آخرین روزهای سال ۹۹ ابلاغ شد، یادآور شد: گستره فعالیت این سازمان معطوف به حدود ۸ میلیون کودک می‌شود. با این وجود جمعیت متولدین سال به سال کم می‌شود و در دو سه سال اخیر جمعیت هدف سازمان به ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.

همتی فر صدور مجوز برای کودکستان‌ها، توانمند سازی نیروی انسانی فعال در کودکستان‌ها و نظارت بر خدماتی که در این مراکز ارائه می‌شود را سه ماموریت اصلی سازمان تعلیم و تربیت کودک درج شده در اساسنامه این سازمان عنوان کرد و افزود: این ادعا را می‌کنیم که امروز اولین پایگاه داده از این مراکز شکل گرفته است. این امر قبلا وجود نداشت و تا آغاز سال تحصیلی جدید توانمندسازی مربیان را شکل می‌دهیم تا خدمات را کیفی تر کنیم. همزمان با این امر، کیفی سازی محصولات و خدمات را در کودکستان‌ها پیش می‌بریم. در همین راستا دومین دوره رویداد یارستان کودکستان را اجرا می‌کنیم.

وی درباره تعداد مراکز کودکستان ادامه داد: ۲۶ هزار و ۸۰۰ مرکز در سامانه سازمان ثبت شده‌اند. از حدود ۴۰ هزار مرکزی که در قبل از پاندمی کرونا فعال بودند، تعداد قابل توجهی به ویژه در روستاها به دلایلی از جمله شرایط اقتصادی و کرونا تعطیل شدند. اینگونه ما بخشی از ظرفیت تربیتی کودکان را از دست داده‌ایم و امیدواریم با حمایتهایی که می‌شود تعداد مراکز به حدود ۳۰ هزار مرکز برسد. این مراکز غیر دولتی هستند اما وظیفه سازمان ما حمایت از شکل گیری و راه اندازی و کیفیت بخشی این مراکز است.

همتی فر همچنین با بیان اینکه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک نیاز دارد که ساختار استانی داشته باشد، گفت: در حال حاضر ساختار موقتی در معاونت ابتدایی در استان‌ها شکل گرفته است که به سازمان ما کمک می‌کند. سازمان نمی‌تواند به دلیل محدودیت‌هایی که دارد وظیفه نظارتی را در میدان انجام دهد. تلاش می‌کنیم با تجمیع پست‌هایی که در کشور مرتبط با ماموریت سازمان بوده است، سال جدید تحصیلی را با ساختار قوی شروع کنیم تا ماموریتهای نظارتی را خوب انجام دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب