دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 خرداد 1402 - 15:26
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس:

نخستین جایزه و نشان ملی قانون آذرماه توسط رئیس مجلس اعطا می‌شود

نخستین جایزه و نشان ملی قانون آذرماه توسط رئیس مجلس اعطا می‌شود
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: نخستین دوره از اعطای جایزه و نشان ملی «قانون» در آذر ماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود و اعطای جوایز و نشان‌ها توسط ریاست مجلس انجام خواهد گرفت.
کد خبر : 851177

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بابک نگاهداری از راه اندازی دبیرخانه دائمی جایزه و نشان ملی «قانون» در این مرکز خبر داد و گفت: پیرو رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی با معظم له و تاکید ایشان بر لزوم توجه و تقویت شأن قانون‌گذاری مجلس، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نخستین جایزه و نشان ملی «قانون» را در آذر ماه سال ۱۴۰۲ برگزار می‌کند.

وی افزود: هدف از برگزاری این جشنواره، جمع‌آوری، شناسایی، داوری، معرفی و تقدیر از فعالان عرصه قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری در ساحات مختلف قانون است.

رئیس مرکزپژوهش‌های مجلس تحقق مصالح جمعی ملت و تأمین حقوق فردی و اجتماعی آن‌ها و نظم بخشی به حکومت را در گرو محوریت قانون دانست و گفت: قانون‌مداری لازمه تحقق عدالت فراگیر است و در واقع قانون علت تامه پیدایش حکومت است به گونه‌ای که به جرأت می‌توان گفت اگر قانون معتبر نباشد نشانی از حکومت نخواهد بود.

نگاهداری افزود: با تکیه بر اصل حاکمیت قانون، استفاده خودسرانه و مستبدانه جای خود را به وفاداری به معیار‌های قانونی،  فراشخصی و خردمندانه می‌دهد و قدرت تابع یک سری از محدودیت‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی مسئولیت اصلی اجرا سازی حاکمیت صحیح قانون را در مقایسه با سایر قوا برعهده دارد، توضیح داد: در این راستا و به منظور تقویت نگاه قانون‌گذاری و معطوف به قانون در نظام حکمرانی و ارتقای کیفی و تخصصی آن از یک سو و توسعه و ترویج فرهنگ قانون‌مداری در جامعه و در بین مردم و مسئولین از سوی دیگر، مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید و موافقت ریاست محترم مجلس یازدهم اقدام به راه‌اندازی دبیرخانه دائمی جایزه و نشان ملی «قانون» نموده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرد: جایزه و نشان ملی «قانون» دارای شورای سیاستگذاری به ریاست رئیس محترم مجلس شورای اسلامی و دبیری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس است. اعضای شورای سیاستگذاری شامل معاون قوانین مجلس، معاون حقوقی رئیس جمهور، معاون حقوقی قوه قضائیه، سه نفر از اساتید برجسته حقوق دانشگاه‌ها، دو نفر از علمای فقه و حقوق حوزه‌های علمیه، دو نفر از بانوان حقوقدان و رؤسای برخی کانون‌ها و انجمن‌های علمی مردمی در رشته حقوق است. در برنامه‌ریزی اولیه پیشنهاد شده است این جوایز ملی به آثار برتر و برگزیده در ۵ سال اخیر در حوزه‌هایی نظیر تصویب قوانین، اجرای قوانین، نظارت بر قوانین، تبعیت از قوانین، نقد قوانین، کتاب‌های تخصصی، گزارش‌های تخصصی، طرح‌های تحقیقاتی، مقالات علمی پژوهشی، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها اعطا شود.

نگاهداری افزود: نشان‌های ملی «قانون» نیز به افرادی تعلق خواهد یافت که به تشخیص هیئت داوران خدمات و اقدامات ارزنده‌ای در راستای اعتلای حاکمیت قانون و ارتقا نظام قانونگذاری کشور انجام داده باشند.

وی افزود: در کنار جوایز ملی، از طریق اندیشکده‌های حکمرانی و قانونگذاری هر استان با همکاری دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و سایر مراجع حقوقی استان نسبت به داوری و تقدیر از فعالیت‌های علمی و پژوهشی صورت گرفته در استان‌ها نیز اقدام می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان زمان برگزاری نخستین دوره از اعطای جایزه و نشان ملی «قانون» در آذر ماه ۱۴۰۲ اعلام و عنوان کرد: اعطای جوایز و نشان‌ها توسط ریاست محترم مجلس انجام خواهد گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب