دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری جشنواره «رسانه آرمان» مطرح شد؛

«قصه محله‌ات را بگو» پنجاه میلیون تومان جایزه بگیر

«قصه محله‌ات را بگو» پنجاه میلیون تومان جایزه بگیر
نشست خبری نخستین دوره جشنواره «رسانه آرمان»، ظهر امروز سه‌شنبه ۹ خرداد در سالن کنفرانس موسسه همشهری برگزار و در آن از تخصیص جایزه 50 میلیون تومانی برای دهه هشتادی ها خبری اعلام شد.
کد خبر : 850151
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری نخستین دوره جشنواره «رسانه آرمان»، ظهر امروز سه‌شنبه ۹ خرداد در سالن کنفرانس موسسه همشهری برگزار شد.
 
** معمار: جایزه پنجاه میلیون تومانی برای دهه هشتادی‌ها 
 
بر اساس این گزارش، دانیال معمار سردبیر روزنامه همشهری در رابطه با جشنواره آرمان گفت: شهرداری تهران در طول سال‌های اخیر جشنواره‌های مختلفی از زیرمجموعه‌های آرمان برگزار کرده که اکثر آنها با استقبال مخاطبان همراه بودند. جشنواره جدید این رویداد جشنواره رسانه ای آرمان است که برگزاری آن به موسسه همشهری سپرده شده است.
 
وی درباره دلیل انتخاب جشنواره رسانه آرمان گفت: همه می‌دانند که امروز زندگی مردم با رسانه گره خورده است. همه کسانی که در جامعه هستند به نوعی با رسانه درگیرند. از طرفی پدیده شهروند خبرنگار پدیده‌ای جدی است که اخیرا گسترش پیدا کرده و از طرف دیگر میکرو رسانه‌ها نیز بسیار زیاد شده که گاها میزان اثرگذاری آنها از رسانه‌های معتبر هم بیشتر است.
 
وی افزود: مخاطب اصلی این جشنواره تمام مردم و به خصوص دهه هشتادی‌ها هستند. چون زیست بوم اصلی نسل جدید در فضای رسانه است. آنها در شبکه‌های اجتماعی داخلی و خارجی فعالیت خیلی جدی دارند. ما در این جشنواره دو هدف داشتیم که مخاطب اصلی ما هستند، اگرچه همه مردم می‌توانند در این رویداد شرکت کنند. ما نیاز به شناخت بیشتر این نسل داریم و باید دنیا را از دریچه نگاه آن‌ها ببینیم. انها نسل رسانه شناسی هستند که می‌توانند از ظرفیت آن به خوبی استفاده کنند‌.
 
وی با اشاره به موضوع جشنواره آرمان گفت: این رویداد قرار است در یک جمله خلاصه شود. جمله این است که «قصه محله‌ات را بگو». هدف اول ما این بوده که چیزهایی که شرکت کنندگان ارسال می‌کنند در دسترس‌شان باشد. نکته دوم این است که کاملا به آن اشراف داشته باشند و نکته سوم هم تاریخچه محلات است‌.
 
وی ادامه داد: ما با حجم عظیمی از تاریخ شفاهی محله‌ها روبرو هستیم، که بسیاری از آن دست نخورده است. محلات تهران منبعی غنی از اطلاعات و افراد و رویدادهای جذابی است که می‌توان به آن پرداخت.
 
سردبیر همشهری با اشاره به دسته بندی آثار این جشنواره اضافه کرد: دسته اول قهرمان و افراد خاص محله هستند. قهرمان در این رویداد فراتر از مفهوم عمومی و قهرمان‌های ورزشی، هنری، ملی است. خیلی ها ممکن است قهرمان محله باشند. آدم‌هایی که مردم محله دوستشان دارند و قهرمان‌های اجتماعی هر محله محسوب می‌شوند. بسیاری از این افراد در همشهری محلات به آنها پرداخته شده و همچنان خیلی از آنها دیده نشدند. دسته دوم اتفاقات رویدادها و خاطراتی است که در محله‌های مختلف شهر رخ می‌دهد‌. پاتوق‌های محلی هم دسته سوم است، جاهایی که خیلی از آنها رسمی نیست و خود اهالی محله در آنجا جمع می‌شوند و اتفاقات مختلفی در آن شکل می‌گیرد. دسته چهارم تاریخچه محله است. بالاخره همه محلات تهران تاریخچه مشخصی دارند، از اسم این محله گرفته تا جاهایی که اماکن تاریخی زیادی دارند مثل منطقه‌های ۱_۱۲_۲۰ تهران که جاهای دیدنی فراوانی دارند.
 
وی با اعلام این موضوع که شرکت‌کنندگان تا بیست تیر مهلت ارسال آثار را دارند و اختتامیه این رویداد ۱۹ مرداد برگزار می‌شود، درخصوص قالب‌های آثار شرکت‌کننده در این رویداد نیز گفت: برای جشنواره آرمان قالب مرسوم و مورد علاقه دهه هشتادی ‌ها را انتخاب کردیم، یا یک عکس به همراه توضیح کوتاه یا ویدئوهای کوتاه‌، در نهایت هم آثار برتر این رویداد را تبدیل به یک کتاب می‌کنیم تا تاریخ شفاهی تهران بهتر معرفی شود. جایزه نفر اول این جشنواره پنجاه میلیون تومان است و پنجاه جایزه یک میلیون تومانی هم به پنجاه اثر برگزیده اهدا می‌شود.
 
** سیدی: سوژه تازه، به روز و فراگیر در آثار ارسالی مهم است
 
سیدی دبیر داوران جشنواره درخصوص شاخص‌های داوران این رویداد گفت: شاخص‌هایی برای داوری این رویداد در نظر گرفته شده است. ما چند مرحله را پیش‌بینی کردیم. در مرحله اول غربالگری اولیه، که کلیات آثار در این مرحله چک می‌شود، احتمالا در این مرحله حذفیات زیادی خواهیم داشت. البته تدبیری داریم که با شرکت کننده ارتباط بگیریم که اصلاحات را انجام دهد. هر شرکت کننده در این رویداد نهایتا پنج اثر می‌تواند ارسال کند. آثار برتر به هیئت داوری ارسال می‌شود که در مرحله نهایی مورد قضاوت قرار می‌گیرند.
 
وی افزود: شاخصه های عمومی و تخصصی در هر دو ژانر قالب است. چهار محور دارند. ابتدا موضوع و سوژه است. اینجا اعلام شده باید حتما روح تهران در آثار باشد، سوژه تازه و به روز و فراگیر باشد. بعضی از ارزش‌های انسانی، اخلاقی و اسلامی باید در اثار رعایت شود. به مرور سوژه هایی از طرف برگزار کنندگان ارائه می شود. شاخصه دوم خلاقیت و جذابیت است. اثار باید از کلیشه های قدیمی دور باشد و جذابیت و پویایی در انها دیده شود. شاخصه سوم اثرگذاری است. خیلی اوقات کارهایی در فضای مجازی منتشر می شود که جذاب است اما اثرگذار نیست، اما در این رویداد اثرگذاری برای ما مهم است. شاخصه چهارم پیام مضمون اثر است که شرکت کنندگان باید به این مسئله بسیار توجه کنند.
 
وی تصریح کرد: در سایت جشنواره این شاخص‌ها به تفصیل بیان شده است.
 
سیدی ادامه داد: در بخش ویدئو چهار شاخصه و قواعد فنی مثل نورپردازی، تدوین و انتخاب موسیقی است. البته سختگیری ویژه ای نداریم. رعایت حقوق مولفین هم مهم است و در تولیدی بودن آثار رعایت حق کپی رایت مهم است. در بخش عکس هم بدون روتوش اثر ارسال شود. متن آن نیز باید نهایتا ۴۰۰ کلمه باشد. سازگاری متن و عکس با یکدیگر مهم است. کیفیت تصاویر و قاب‌بندی و ترکیب بندی کاملا رعایت شود. عکس های اینترنتی و آرشیوی و تولیدات گرافیکی در این رویداد مورد پذیرش نیست‌. بحث رعایت حقوق مولفین در این بخش نیز بسیار مهم است.

** در پاسخ به آنا: اصرار و علاقه‌ای برای خط‌ دهی به نسل جوان و دهه هشتادی نداریم

دبیر بخش داوران جشنواره رسانه آرمان در پاسخ به این پرسش آنا، که تعیین خط مشی برای ارسال آثار توسط دهه هشتادی‌ها، باعث عدم مشارکت آن‌ها در این رویداد نمی‌شود؟ گفت: خط دهی ما به شرکت‌کنندگان به معنی روش و قالب و سوژه دادن نیست چون می‌خواهیم با این رویداد همراه شوند و می‌دانیم که این نسل در برابر کارهای امری، مقاومت می‌کند. پیشنهادات ما ذکر برخی موارد و مصادیق است که به تولید بهتر آثار کمک می‌کند. ما اصرار و علاقه‌ای برای خط‌ دهی به نسل جوان نداریم؛ چون می‌دانیم که ممکن است پس بزنند.

معمار نیز در ادامه گفت: این رویداد برای همراه کردن نوجوانان است، مشارکت نوجوانان و جوانان در اداره شهر از سیاست‌های کلی شهرداری است‌ که در حوزه‌های مختلف به آن پرداخته می‌شود و این رویداد یکی از مصادیق آن است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب