تکرار انتخابی سال گذشته برای سوادکوهی؛ تهران – بوداپست فاصله «قاتل جردن» تا دوبنده تیم ملی
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بعد از تغییراتی که در رأس کادرفنی تیم ملی آزاد به وجود آمد، هرچند اولین مسابقه جهانی، اسلو ۲۰۲۱ بود، اما به واسطه فرصت ۴۰ روزه کادر جدید از المپیک ۲۰۲۰ توکیو که مسئولیت تیم با غلامرضا محمدی بود تا جهانی نروژ، چرخه نمیتوانست تمام و کمال اجرا شود، چرخه در دومین مسابقه جهانی با هدایت پژمان درستکار، طبق آن چیزی که نوشته شده بود، اجرایی شد.
در وزن ۷۹ کیلوگرم، سال گذشته علی سوادکوهی در شرایطی که محمد نخودی به واسطه نقره جهانی ۲۰۲۱، تا جام تختی از چرخه معاف بود، از مسابقات قهرمان کشوری استارت زد و آنجا قهرمان شد تا به مسابقات آسیایی برود.
او در اولانباتور، هرچند فینال خوبی را مقابل حریف هندی تجربه نکرد، اما قهرمان آسیا شد و با این طلا، مجوز غیبت در جام تختی را گرفت تا باتوجه به قهرمانی محمد نخودی در این جام، تکلیف این وزن به مرحله نهایی انتخابی تیم ملی کشیده شود.
دو کشتیگیر به تورنمنت رنکینگدار تونس اعزام شدند، علی سوادکوهی در مبارزه رودررو نخودی را برد، اما در ادامه، این نخودی بود که باتوجه به برگزاری دورهای مسابقات، نفر اول این وزن شد، اما سوادکوهی با شکستی که تجربه کرد، از دور رقابتها حذف شد.
در چرخه هم آمده بود که مبارزه رودررو ملاک تصمیمگیری نیست و کشتیگیری که در رنک بهتری در مسابقه بینالمللی قرار بگیرد، صاحب دوبنده تیم ملی خواهد شد. با این تبصره، محمد نخودی برای دومین سال متوالی ملیپوش شد و مدال نقره سال گذشتهاش را در بلگراد تکرار کرد.
او دوباره در فینال رقابتها به جردن باروز باخت، درحالیکه سه ماه بعد، علی سوادکوهی در جامجهانی آمریکا موفق شد طلسم شکستناپذیری باروز مقابل کشتیگیران ایرانی را بعد از ۱۵ شکست، بشکند.
سوادکوهی البته در لیگ هم نتایج درخشانی را به دست آورد، او قهرمانان بزرگی، چون سیراکوف روس و حتی محمد نخودی را هم در لیگ برد و با درخششی که در این تک کشتیها داشت، با نظر کادرفنی از شرکت در مسابقات قهرمان کشوری معاف شد، بنابراین این بار امیرحسین کاووسی که قهرمان کشور شده بود، به مسابقات آسیایی قزاقستان رفت و چون طلا نگرفت، باید در جام تختی حاضر میشد که به دلیل آسیبدیدگی غایب بود.
رقابت اصلی ۷۹ کیلوگرم جام تختی، بین علی سوادکوهی و محمد نخودی بود که باز هم سوادکوهی در مصاف رودررو، حریف هم استانیاش را برد و طبق آن چیزی که در چرخه اعلام شده بود، اگر نخودی قهرمان جام تختی میشد، چون عنواندار سال گذشته جهان بود، ملیپوش میشد، اما با قهرمانی هر کشتیگیری در این جام، یک فُرجه به مدالدار جهانی داده میشد که حالا قرار است مصاف انتخابی سوادکوهی – نخودی، بار دیگر در مسابقه رنکینگدار اتحادیه جهانی باشد.
قطعا برگزاری مسابقه انتخابی مجدد باب میل علی سوادکوهی که در این یک سال عملکرد بسیار خوبی داشته، نیست. او انتظار دارد که با قهرمانی در جام تختی، خیالش بابت ملیپوش شدن راحت شود، اما طبق چرخهای که از قبل مفادش اعلام شده، در این وزن مرحله نهایی انتخابی تیم ملی برگزار خواهد شد.
ضمن اینکه فرجهای که به واسطه عملکرد درخشان سوادکوهی داده شد، معاف کردن او از شرکت در اولین مرحله از چرخه بود.
نگاه کادرفنی تیم ملی از سال گذشته بر این بود که هرچند سوادکوهی کشتیگیر بسیار خوبی است که در مصاف رودررو هم محمد نخودی را میبرد، اما به واسطه شرایط وزنیاش در مسابقات دورهای کم میآورد درحالیکه محمد نخودی وزن کمتری کم میکند و به این واسطه، حتی اگر به جردن باروز هم ببازد، میتواند ۲۰ یا ۱۵ امتیاز با کسب عنوانهای نایب قهرمانی و سومی جهان برای تیم ملی به دست آورد.
البته همه اینها فرضیه است و چیزی که در نهایت تعیینکننده است، عملکرد کشتیگیر در روز مسابقه است که هیچکسی نمیتواند پیشبینی صددرصدی درموردش داشته باشد.
به هرشکل باید دید تورنمنت مجارستان این بار چه سرنوشتی را برای دو کشتیگیر رقم خواهد زد. این بار علی سوادکوهی که حالا از سوی تماشاگران لقب «قاتل جردن» را پیدا کرده و وقتی وارد سالن میشود با این عنوان تشویق میشود، میتواند در کشتیهای دورهای خودش را اثبات کرده و برای اولین بار صاحب دوبنده تیم ملی شود و یا اینکه محمد نخودی پسر آرام و بیحاشیه مازندران برای سومین سال متوالی ملیپوش ۷۹ کیلوگرم خواهد بود.
انتهای پیام/