سختافزاری برای آزمون سراسری طراحی شده که هیچ ارتباطی با فضای بیرون ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست «تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۲» صبح امروز چهارم خردادماه در مرکز همایشهای حکمت پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران با حضور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و جمعی از مجریان برگزار کنکور از سراسر کشور برگزار شد.
عبدالرسول پورعباس معاون وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در ابتدای این نشست ضمن گرامیداشت سالروز آزادی خرمشهر گفت: فرایند آزمونهای سراسری ما فرایندی ملی است و تمام دستگاههای اجرایی در برگزاری کنکور دخیل هستند.
وی افزود: از پلیس و وزارت ارتباطات و علوم تا اورژانس و آتشنشانی و… تلاش این است که به بهترین نحو بتوانیم آزمون را برگزار کنیم.
پورعباس تصریح کرد: و نوبت دی ماه تجربه بسیار خوبی بود، این آزمون بدون هیچ شک و شبههای بود و فقط از ۶۷ نفر از داوطلبان تجهیزاتی گرفتیم، اما حتی یک مورد هم گزارش تقلب در دی ماه به سازمان سنجش ارائه نشد و در بررسیها چنین مواردی وجود نداشت و هیچ مورد تشابه و تقلب و شبکهای نداشتیم.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: تا صبح روز آزمون همه چیز دست ماست، اما پس از آن همه چیز دست همکاران اجرایی و حفاظتی است. برای سال آینده آمادگی داریم و میتوانیم وارد فرایندهای جدید برگزاری آزمون شویم و چند پورتال نیز طراحی کردهایم و از آموزش و پرورش و دانشگاهها میخواهم در معرفی و تشویق همکاران و استادان خود با این پورتال مبادرت بورزند.
** بانک سوال غنی لازمه برگزاری آزمون استاندارد است
وی اضافه کرد: بانک سوال غنی لازمه برگزاری آزمون استاندارد است. پورتال به صورتی طراحی شده که برای هر فرد کارپوشه تولید میکند و همه فعالیتهای فرد در آن ثبت میشود و مقرر است این فعالیت برای معلمان در رتبهبندی و برای استادان در ترفیع رتبه اثر بگذارد. میزانی که همکاران در کارپوشه فعالیت کنند و سوال طراحی شود برای آنها امتیازاتی وجود دارد و نهایتا هرساله جوایزی به بهترین سوالات طراحی شده اعطا میشود.
** شرط حضور در عوامل اجرایی آزمونها پر کردن پورتال است
پورعباس تصریح کرد: پورتال دیگری که طراحی شده مربوط به عوامل اجرایی است و تا به حال حدود ۲۳ هزار نفر آن را پر کردهاند و شرط حضور در عوامل اجرایی آزمونها پر کردن پورتال است.
وی گفت: حضور در این پورتال مهم است و در مسیر آموزش و ارتقای شغلی همکاران اجرایی و حفاظتی آزمون سراسری اثر دارد و از سال بعد از کسی که در پورتال طراحی شده نباشد، میزبانی نمیکنیم چراکه برای همکاری باید ببینیم سابقه فرد چیست.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه نرم افزارهای لازم برای آزمون سراسری الکترونیک فراهم شده، گفت: حتی سخت افزاری که به جای دفترچه دست داوطلب است هم تهیه شده که صفحه هوشمندی خواهد بود که در اختیار داوطلب قرار میگیرد و بلافاصله با اتمام آزمون نتیجه آزمون روشن خواهد بود. همچنین خیلی از مخارج و فعالیتها مانند مخازن سوال، حمل و نقل، جمع آوری پاسخ نامهها و ارسال به تهران، اسکن، قرائت و… همه حذف میشوند. خواهش میکنم همکاران خود را با شرایط جدید تطبیق دهند. در سازمان سنجش از یک نفر تا ۱۵۰ هزار نفر این فرایند را ارزیابی و سنجش میکنیم تا اشکالات آن رفع شود. این سختافزار هیچ ارتباط الکترونیکی با فضای بیرون آزمون برقرار نمیکند و با وزارت ارتباطات نیز تبادلاتی داشتهایم و آن روز اتفاقا از وزارت ارتباطات میخواهیم اینترنت ما را قویتر کند.
وی تاکید کرد: دهها فرایند پیش بینی کردهایم که حلقه آخر آن اینترنت است. دو خواست وجود دارد؛ اینترنت جزو لاینفک زندگی مردم، تجارت، رفت و آمد، سلامت و بیمارستانها و… است و نباید قطع شود. اگر آتش نشانی در آزمون با ما همکاری دارد نیرویی نیست که مستقیما در آزمون باشد، اما همکاری با ما میکند. پلیس فراجا و اورژانس و… هم به همین ترتیب هستند و فقط در کنار ما هستند تا به هم کمک کنیم آزمون بهتری برگزار شود. وظیفه من ایجاد امنیت سایبری نیست و باید در جهت این امنیت افراد ذی صلاح به ما کمک کنند. ما فقط میخواهیم عکس در زمان کنکور رد و بدل نشود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: به عنوان مثال سامانهای را میتوان طراحی کرد و به اپراتورهای اصلی کشور بگویند عکسها بعد از سه ساعت و پایان زمان آزمون سراسری ارسال شود. این کار یعنی اینترنت در زمان آزمون سراسری قطع نمیشود و فقط فایل عکس با تاخیر ارسال شود. این خواست حدود ۱۵ میلیون جمعیت مرتبط به امر آزمون سراسری است.
انتهای پیام/