دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری اعلام شد؛

پیوستن بیش از 500 هزار نفر به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان در دولت سیزدهم

پیوستن بیش از 500 هزار نفر به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان در دولت سیزدهم
مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: پس از روی کار آمدن دولت آیت‌الله رئیسی ۵۴۲ هزار و ۱۳۱ نفر به صندوق اضافه شدند. برای اولین بار بیمه تکمیلی را برای مستمری بگیران عملی کردیم که این طرح فعلا در سه استان عملیاتی شده است.
کد خبر : 849217

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر ظهر روز سه‌شنبه ۳ خرداد در سالن کنفرانس مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش برگزار شد.

** برقراری: نقش صندوق در توسعه کشور بسیار مهم است

بیت‌الله برقراری مدیرعامل صندوق در ابتدای سخنانش ضمن سوم خرداد روز آزادسازی خرمشهر و گرامی داشت این حماسه بزرگ همچنین روز روابط عمومی اظهار داشت: أگاهی بخشی و اطلاع رسانی در روابط عمومی بسیار مهم است و در موفقیت هر مجموعه‌ای اثرگذار است.

وی ادامه داد: نقش رسانه موجب پویایی و بالندگی می‌شود. رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها پل ارتباطی بین مجموعه‌های مختلف و جامعه هستند. آن‌ها علاوه بر این نقش نظارتی هم دارند و روند رشد اتفاقات و پیشرفت‌های مجموعه‌ها را پیگیری می‌کنند. دنیای امروز عصر ارتباطات است و باید نقش اهالی رسانه را در این عصر برجسته بدانیم.

برقراری افزود: این صندوق از سال ۸۴ تا قبل از دولت آیت‌الله رئیسی سرعت جذب پایینی داشت. جامعه هدف این صندوق کشاورزان، روستاییان، عشایر، شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر، کارگران فصلی، رانندگان و... هستند. جمعیت بزرگی که آماری حدود ۳۰ میلیون نفر هستند. باید بستر‌های جذب صددرصدی جامعه هدف صورت گیرد، در حالی که عضویت در این صندوق اختیاری است، نه اجباری. در چنین شرایطی آنچه که حرف اول را می‌زند توجیه منطقی است و باید کاری کرد که جامعه هدف با اختیار خود عضو صندوق شود. مولفه‌های اطلاع رسانی و چگونه گفتگو کردن با مردم و آگاهی بخشی بسیار مهم است.

پیوستن بیش از 500 هزار نفر به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان در دولت سیزدهم

این مقام مسئول ادامه داد: ما در بحث صندوق تاکیدات فراوانی داریم، نقش صندوق برای کشاورزان و روستاییان و عشایر و نقش این عزیزان در توسعه کشور بسیار مهم است که باعث ارتقای سطح زندگی روستایی می‌شود. در زمینه توسعه اجتماعی هم حفظ کرامت و عزت انسانی، جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه به شهر‌ها و برعکس، ارتقای عدالت اجتماعی، ایجاد امنیت پایدار در مناطق مرزی، تحقق و حفظ امنیت غذایی و...از موارد نقش صندوق است. روستا یک کارخانه تولیدی است و همه اعضای آن تلاش می‌کنند و فعالیت دارند و خانم‌ها در امر کشاورزی کمک می‌کنند و همگی مولد هستند؛ بنابراین معتقدیم اهداف عالی نظام مقدس اسلامی مثل عدالت، در اینجا محقق می‌شود. وقتی تاکید مقام معظم رهبری عدالت اجتماعی است، این عدالت باید در تمام سطوح کشور عملی شود.

** پیوستن ۵۴۲ هزار نفر به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در دولت کنونی

وی ادامه داد: پس از روی کار آمدن دولت آیت‌الله رئیسی ۵۴۲ هزار و ۱۳۱ نفر به صندوق اضافه شدند. برای اولین بار بیمه تکمیلی را برای مستمری بگیران عملی کردیم که این طرح فعلا در سه استان عملیاتی شده است. مستمری بگیران ما با افزایش ۴۳ درصدی حقوق روبرو شدند. برای حداقلی بگیران نیز این افزایش حقوق ۱۹۰درصد بود که تمام این اتفاقات برای نخستین بار از زمان تاسیس صندوق رخ داده است.

برقراری با اشاره به سفرهای استانی خود و معاونینش و عملیاتی کردن طرح‌های مختلف، برای پایداری صندوق گفت: باید به پایداری جمعیتی و پایداری مالی صندوق فکر کنیم. ما باید تلاش کنیم پشتیبانی‌هایی که از صندوق می‌شود را حفظ کنیم و افزایش دهیم. برای سال جدید هم برنامه‌های تحولی زیادی داریم. مثل رشد متوازن ضریب پوشش بیمه ای براساس ظرفیت سنجی و تدوین و اصلاح طرح جامع قوانین و مقررات. اگر این مسیری که تدوین شده با همین هوشمندی، پاکدستی، کارآمدی و فسادستیزی دنبال شود، حتما خروجی‌های قابل توجهی خواهد داشت. هرچقدر در حوزه‌های اجتماعی بیشتر تلاش کنیم، اثربخشی بیشتری می‌بینیم. این حوزه مستقیما با رفاه و معیشت مردم سر و کار دارد. اگر فرهنگ بیمه در کشوری گسترش پیدا کرد، این نشانگر توسعه‌یافتگی آن کشور محسوب می‌شود. امیدواریم با همراهی و همفکری رسانه‌ها این صندوق در کشور بیشتر شناخته شود و جامعه هدف ما بیشتر از آن استقبال کنند.

** رشد ۱۶۵ درصدی بودجه صندوق

وی با اشاره به برخی از سوالات و مشکلات جامعه هدف صندوق، گفت: یکی از مشکلات مردم که با کارگزاری‌ها مطرح کردند بحث زمان بازنشستگی بیمه شدگان بود، اینکه اگر کسی از هجده سالگی وارد بازار کار شد، باید تا ۶۵ سالگی برای بازنشسته شدن صبر کند؟ این تفکر اشتباهی است، درست است که سن بازنشستگی ۶۵ سال است، اما در این طرح اینطور در نظر گرفته شده که اگر کسی ۳۵ سال سابقه کار داشته باشد بازنشسته می‌شود.

وی درباره میزان بودجه این صندوق اضافه کرد: بودجه ما سال گذشته ۱۵۰۰ میلیارد تومان بود که با رشد حدودا ۱۶۵ درصدی به ۴۰۰۰ میلیارد تومان رسید. این نشانگر رویکرد دولت به کشاورزان، روستاییان و عشایر است.

در پایان نشست از پوستر گردهمایی مدیران و کارگزاران استان‌های صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر رونمایی شد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب