دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 خرداد 1402 - 15:51
با انعقاد توافق‌نامه‌ای محقق می‌شود؛

همکاری معاونت علمی با شرکت‌های نفتی برای کسب دانش فنی حفاری نوین

همکاری معاونت علمی با شرکت‌های نفتی برای کسب دانش فنی حفاری نوین
موافقت‌نامه همکاری مشترک میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی نفت ایران برای کسب دانش فنی حفر نوین چاه‌ها امضا شد.
کد خبر : 849211

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، موافقت‌نامه همکاری مشترک میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی نفت ایران در زمینه کسب فناوری‌های حفر چاه‌های افقی طویل و چند شاخه با بومی‌سازی تجهیز حفاری هدایت‌پذیر دورانی امضا شد.

این موافقت‌نامه در بیست‌وهفتمین دوره نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی به امضای روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری و محسن خجسته‌مهر معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با هدف «ارتقای تاب‌آوری ملی و رقابت‌پذیری بین‌المللی» و «کاهش ارزبری و وابستگی صنعت حفاری با بهره‌مندی از ظرفیت زیست‌بوم فناوری و نوآوری» به امضا رسید.
 
در این موافقت‌نامه مأموریت‌هایی برای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تعریف شد که از آن جمله می‌توان به «تهیه و تنظیم نقشه راه طراحی، ساخت، برنامه کاری و زمانی آزمون (آزمایشگاهی، کارگاهی و میدانی) و ارائه خدمات فنی و مهندسی به شرکت‌های تابعه»، «شکل‌دهی به زیست‌بوم فناوری و نوآوری در حوزه‌های کسب فناوری حفر چاه‌های افقی طویل و چند شاخه" " شناسایی، معرفی و به‌کارگیری نخبگان، مشاوران و افراد با تجربه جهت پیشبرد اهداف پروژه» و «حمایت از فرآیند شناسایی، شتاب‌دهی و توسعه فناوران و توسعه شرکت‌های زایشی دانش‌بنیان برای ساخت تجهیز RSS » اشاره کرد.

طبق این توافق‌نامه معاونت علمی متعهد شد تا برای تسهیل در صدور مجوز‌های قانونی مرتبط با این نهاد اقدام کند که این مجوز‌ها در حوزه‌هایی، زیرا ساخت تجهیز RSS، اخذ مجوز پروژه ساخت تجهیز RSS از شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، همکاری در توسعه فناوری‌های پیشنهادی در زمینه ساخت تجهیز RSS با استفاده از همه ظرفیت‌های قانونی موجود نظیر عدم الزام به انجام تشریفات قانون برگزاری مناقصات برای تولید بار اول اقلام فناورانه و راهبردی در معامله با شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود.
 
فراهم‌سازی شرایط استفاده از تسهیلات ویژه گمرکی شرکت‌های دانش‌بنیان برای تسریع و تسهیل واردات برخی از اقلام کلیدی با هدف کاهش ریسک اجرای فعالیت‌های پروژه و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز آزمون‌های آزمایشگاهی، کارگاهی و میدانی تجهیز RSS از دیگر زمینه‌های صدور مجوز از سوی معاونت علمی به شمار می‌رود.
 
در این همکاری دو جانبه اقدامات مشترکی همانند«حفظ و عدم انتشار دانش فنی مستخرج از رعایت دستورالعمل حقوق مالکیت فکری صنعت نفت»، «حمایت از شناسایی و به‌کارگیری شرکت‌های ذی‌صلاح و توانمند مرتبط با موضوع ساخت تجهیز RSS در قالب برگزاری نشست‌های تخصصی و رویداد‌های فناورانه» و «همکاری و مشارکت در برگزاری نشست‌های تخصصی به‌منظور شکست فعالیت‌های پروژه و تهیه و تنظیم برنامه کاری و زمانی اقلام قابل تحویل تجهیز RSS» نیز تعریف و به طرفین تفویض شده است.

در این موافقت‌نامه بر همکاری مشترک برای «تأمین منابع مالی مورد نیاز طراحی، ساخت و اجرای آزمون‌های میدانی (بررسی عملکرد) تجهیز RSS متناسب با ضوابط و قوانین جاری معاونت»، «حمایت در قالب تحقیق و توسعه از محل هزینه قطعی شده مالیات شرکت‌ها و تسهیلات کم‌بهره» و «ایجاد سازوکار صدور ضمانت‌نامه و تسهیل و تسریع در فرآیند‌های بانکی و اعطای تسهیلات از طریق صندوق‌ها با رعایت ضوابط و قوانین جاری معاونت» تأکید شده است.

به‌منظور پیشبرد اهداف موافقت‌نامه و نظارت بر حسن اجرای مفاد آن، کمیته راهبری با برگزاری جلسات منظم و مدون روند اجرای موافقت‌نامه و اجرای تعهدات از سوی طرفین را پایش و پیگیری می‌کند. اعضای کمیته راهبری در اولین جلسه نسبت به تعیین رئیس کمیته و سازوکار انجام مکاتبات و برنامه زمانی و کاری کمیته تصمیم‌گیری می‌کند.

وظایف این کمیته شامل «بررسی و تصمیم‌گیری در زمینه گزارش‌های کمیته فنی مشتمل بر روند پیشرفت کار، آسیب‌شناسی دلایل تأخیرات و راهکار‌های عملی برای رفع موانع اجرای پروژه طی جلسات دوره‌ای»، «بررسی گزارش عملکرد و صحه‌گذاری نتایج آزمون‌های میدانی و صدور مجوز استفاده از تجهیز RSS طراحی و ساخته شده در قالب این موافقت‌نامه و ارائه خدمات مربوطه در شرکت‌های تابعه پس از خاتمه مدت موافقت‌نامه» می‌شود.

به‌منظور انجام هماهنگی و اجرای مفاد موافقت‌نامه در بخش‌های فنی و عملیاتی؛ کمیته فنی نیز با هدف «تعیین و اعلام شرایط شرکت‌های همکار در کنسرسیوم»، «بررسی و تصمیم‌گیری در خصوص شرکت‌های پیشنهادی جهت همکاری در قالب کنسرسیوم و ارائه گزارش به کمیته راهبری» و «تدوین و اعلام مشخصات فنی تجهیز RSS موضوع موافقت‌نامه و تعیین استاندارد‌ها و دستورالعمل‌ها و چک‌لیست‌های مربوط به فرآیند طراحی، ساخت، بازرسی فنی، زیست‌محیطی و انجام آزمون‌های آزمایشگاهی، کارگاهی و میدانی و شرایط تحویل موقت و قطعی تجهیز RSS»، تشکیل خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب