دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 خرداد 1402 - 10:38
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ آزاد همدان مطرح کرد؛

تحریف حقیقت عامل تبدیل لذت، سود و قدرت به اساسی‌ترین نیاز‌ بشر

تحریف حقیقت عامل تبدیل لذت، سود و قدرت به اساسی‌ترین نیاز‌ بشر
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان همدان گفت: بسیاری از آسیب‌های تمدنی در تاریخی‌ترین انحرافات انسانی یعنی تحریف قرار دارد که در سه زمینه طبیعت، انسانیت و کتاب الهی دربرگرفته‌ شده است.
کد خبر : 849097

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام‌ رضا محمدی در نشستی آموزشی با عنوان «آسیب‌های تمدنی» ویژه استادان گروه معارف و ائمه جماعات واحدهای دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان همدان که به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری این دانشگاه در واحد همدان برگزار شد، گفت: رشد و سقوط انسان و جامعه‌ها در گرو کمیت و کیفیت آسیب‌ها و تهدید‌های اجتماعی بوده که حل‌وفصل این آسیب‌ها تنها کلید نجات و سعادت انسان‌هاست.

وی افزود: با وجودی اینکه این روز‌ها همه از سبک زندگی حرف می‌زنند، هنوز روی تعریف سبک زندگی اتفاق‌نظر وجود ندارد؛ البته نباید چنین انتظاری هم داشته باشیم. روانشناسان، جامعه‌شناسان، بازاریابان، اقتصاددان‌ها، سیاستمداران و سایر متخصصان، این اصطلاح را برای نیاز‌های متفاوتی به‌کار می‌برند و طبیعی است هرکدام، تعریف خاص خود را نیز مدنظر داشته باشند و آن را به سبک متفاوتی مفهوم‌پردازی کنند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان همدان عنوان کرد: در سبک زندگی اسلامی، اصول اخلاقی و رعایت آن از ارکان زندگی مذهبی است و معیار فرد مسلمان راضی نگه‌ داشتن خدا و خلق خداست.

محمدی تأکید کرد: در زندگی دینی، تفکر در نعمت‌های خداوند، مرگ و زندگی، عبادت است. در این سبک، رفتار‌های فرد در خانواده و جامعه براساس اصول اسلام و آنچه خداوند در قرآن فرموده است، شکل می‌گیرد.

** لزوم درمان ریشه‌ای آسیب‌های تمدنی و اجتماعی

مدیر اندیشکده سبک زندگی اسلامی هم در این نشست گفت: بسیاری از آسیب‌های تمدنی در تاریخی‌ترین انحرافات انسانی یعنی تحریف قرار دارد که در سه زمینه طبیعت، انسانیت و کتاب الهی دربرگرفته‌ شده است. تحریف حقیقت سبب شده که سه موضوع لذت، سود و قدرت تبدیل به اساسی‌ترین نیاز‌های انسان شده و تأمین آن منشأ تمام آسیب‌های تمدنی نوین و پیچیده شود.

تحریف حقیقت عامل تبدیل لذت، سود و قدرت به اساسی‌ترین نیاز‌های بشر

حجت‌الاسلام حسین عباسی‌اصل تشریح کرد: جامعه‌شناسان توحیدی بر این باورند که تا آن تمدن به سراغ تاریخی‌ترین درمان آسیب‌های فردی خانوادگی و اجتماعی یعنی توحید نروند، نسخه‌ها و راه‌حل بشری چیزی جز سردرگمی بیشتر را به دنبال نخواهد داشت، بنابراین باید آسیب‌های تمدنی و اجتماعی را از ریشه درمان کرد.

وی افزود: با تأمل در بررسی‌های انجام‌ شده در دانشگاه‌ها در ارتباط با تأثیر سبک زندگی اسلامی در میان جوانان کاملاً مشهود است که با توسعه این سبک میان دانشجویان افسردگی و اضطراب جوانان کاهش‌ یافته و شادکامی و امید به زندگی و سلامت روانی بهبود وضعیت تحصیلی را شاهد هستیم.

مدیر اندیشکده سبک زندگی اسلامی تأکید کرد: دانشجویان به‌عنوان سفیران علمی و فرهنگی در جامعه نقش بسزایی در ترویج سبک زندگی اسلامی ایفا می‌کنند و استادان باید بکوشند تا با روش‌های تأثیرگذار عوامل اجتماعی و فرهنگی مؤثر بر پایبندی به سبک زندگی اسلامی را بین دانشجویان در ابعاد مختلف رواج دهند.

این استاد حوزه با اشاره به اینکه سبک زندگی ریشه در باور‌ها و عقاید مذهبی ما دارند، اظهار کرد: باید سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان فرهنگی در دانشگاه‌ها، تمرکز جدی در معرفی و ترویج سبک زندگی اسلامی داشته باشند و به رصد معضلات و آسیب‌های موجود در فضای جامعه به‌خصوص دانشگاه پرداخته و برمبنای اصول اسلامی به ارشاد و راهنمایی دانشجویان بپردازند تا جامعه‌ای توسعه‌یافته، پیشرفته و الگو گرفته از راه و روش‌های مهدوی و اسلامی داشته باشیم که در آن معضلات اجتماعی به کمترین حد ممکن رسیده باشد.

وی گفت: معرفی صحیح و دقیق خلقت در حوزه هستی فطرت در حوزه انسانی و هدایت در حوزه کتاب الهی مهم‌ترین درمان آسیب‌های اجتماعی و تمدنی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب