هنرمندان تئاتر با اجرای نمایش در شهرهایشان انگیزه میگیرند
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «ننه باهار» عنوان اثری است به نویسندگی یعقوب صدیقجمالی و کارگردانی عباس زارعسرشت که از استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز به مرحله نهایی شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی راه یافت و در نخستین روز این رویداد روی صحنه رفت.
زارعسرشت کارگردان این نمایش در گفت وگو با آنا گفت: «ننه باهار» با پنج بازیگر از جمله بهار کریمزاده، رقیه نجفزاده، سئودا برمایه، فاطمه تیموری و امین طایفی نخستین اجرای جشنواره تئاتر رضوی در شانزدهمین تجربه این رویداد ملی بود که با استقبال خوبی هم روبرو شد.
وی درباره موضوع و داستان این اثر گفت: محرم، جوان ۳۵ ساله قطع نخاعی با مادر پیر خود در یکی از روستاهای اطراف تبریز زندگی میکند. مادر محرم در حالی با این جوان قطع نخاعی زندگی میکند که بعد از ۱۴ سال نذر و نیاز با امام رضا (ع) فرزند دار شده است.
به گفته وی، هیئت عزاداری روستا هرساله اربعین و بیست و هشتم صفر برای عزاداری به مشهد مقدس میرفتهاند و او فرزند خود را از برکت امام رضا (ع) دارد. بعد از اینکه تنها فرزند این مادر پیر در هشت سال دفاع مقدس قطع نخاع میشود و به خانه برمیگردد، با نامزد خود به مشکل برمیخورد. مادر پیر روستایی که تنها درآمدش از یک چرخ نخریسی است از این زندگی خسته شده و فرزند خود را به مشهد میبرد و ادامه ماجرا در مشهد مقدس پیگیری میشود.
زارعسرشت افزود: اجرای ما همانگونه که میخواستیم خوب پیش رفت و همه اجزای صحنه و بازیگران آنگونه که برنامهریزی و طراحی شده بود به ایفای نقش و وظایف خود پرداختند تا به خوبی با مخاطب خود ارتباط بگیرند. به این ترتیب نمایش «ننه باهار» آغازگر خوبی برای جشنواره شانزدهم تئاتر رضوی بود و بازخوردهای مثبتی را دریافت کرد.
کارگردان نمایش «ننه باهار» افزود: شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به لحاظ کیفی و کمی نسبت به ادوار اخیر رشد داشته است. این رشد آنچنان محسوس بود که کار را برای هیئت انتخاب سخت کرده بود به این ترتیب میتوان گفت جشنواره تئاتر رضوی در شانزدهمین دوره برپایی خود موفق عمل کرده است. با توجه به گسترش و گوناگونی گروههای شرکت کننده از سراسر کشور و انتخاب موضوعات و زوایای مختلف در فرهنگ رضوی از سوی آنها رقابت و جذابیت رویداد دو چندان شده است و شور و هیجانی قابل توجه در عرصه تئاتر تبریز به پا شده است.
وی با اشاره به لازمه تداوم حیات آثار جشنوارههای دینی و آیینی حمایت از آنها است، گفت: جشنواره تئاتر رضوی در همین روزها پایان مییابد، اما آنچه میتواند مانع از پایان و توقف ناگهانی آن شود ایجاد امکان اجرای عمومی آنها در شهرهای مبدا هر گروه و در دیگر شهرهای کشور است. در صورتی که گروههای اجرایی این جشنواره حمایتهای مالی و لجستیکی شوند انگیزهای برای ادامه کار آنها و دیگر گروههای تئاتری سراسر کشور برای ورود به این عرصه میشود.
گفتنی است شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری کوروش زارعی و به میزبانی تبریز از ۱ تا ۵ خرداد ماه ۱۴۰۲ با اجرای ۱۴ نمایش صحنهای از ۹ استان کشور از جمله آذربایجان شرقی، مازندران، همدان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، یزد، قزوین و استان تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/