برپایی جشنواره تئاتر دانشجویی مطالبه بر حق دانشگاهیان است
امیر حسین حریری مدیر مرکز تئاتر مولوی در گفتگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره وضعیت تئاتر مولوی و برنامههای پیش رویشان عنوان کرد: متأسفانه دو ـ سه سالی که پشت سر گذاشتیم، فضای خوبی برای فعالیتهای دانشجویان و دانشگاهیان نبود. مباحث کرونا، اتفاقات سال گذشته در کشور رخ داد، باعث شد که حضور دانشجویان و کنشگری آنها در فضای تئاتر کمتر شود، اما خدا راشکر در سال جدید با توجه به اینکه این مسائل را پشت سر گذاشتیم درخواستها برای حضور در فضای تئاتری از سوی دانشجویان بیشتر شده است.
** ضرورت فعال شدن سخت افزارهای تئاتری دانشگاههای مختلف
وی در ادامه افزود: بنابراین در این دوره ما هر روز با آثاری مواجه هستیم که به مجموعه تئاتر ما معرفی میشوند، طبیعتا ما نمیتوانیم همه آنها را پاسخگو باشیم، چون تالار مولوی یک سالن با ظرفیت محدود و متولی آن نیز دانشگاه تهران است، باید به این سمت حرکت کنیم که مراکز دانشگاهی و دانشگاههای دیگر از لحاظ سخت افزاری فعال شوند و زمینههایی را فعال کنند که از تولیدات دانشگاهی مربوط به خود حمایت کنند.
حریری یادآور شد: به طور مشخص تالار مولوی سعی میکند اجراهایی امسال داشته باشد که هدفمند شده و با تمرکز بر نمایشهای پیشرو در حوزه مفاهیم ملی و بومی عمل کند.
مدیر مرکز تئاتر مولوی با تأکید براینکه باید در عرصه تئاتر به سمت داشتههای ادبی و فرهنگی غنی خودمان حرکت کنیم تا هنرمندانمان دراین عرصه آفرینشگری داشته باشند، گفت: در نهایت جوانان را باید به سمتی سوق دهیم که این عرصهها را بشناسند و براساس آنها تولید متن و اجرا کنند، کما اینکه همین الان ما نمایشی را براساس یکی از شخصیتهای برجسته ادبی و ملی خود علی اکبر دهخدا در تالار مولوی روی صحنه داریم.
وی دراین باره افزود: نمایش «کابوسهای آنکه نمیمیرد» با کارگردانی نادر فلاح با جمعی شصت نفره از هنرجویان و دانشجویان تولید و با استقبال روبه رو شده و درخواست تمدید نیز از سوی دانشجویان نیز شده است.
** مدرسه تابستانه مولوی در اولویت برنامهها
حریری درباره بحث مدرسه تابستانه مولوی توضیح داد: مدرسه تابستانه ما با یک الگوی صحیح آموزشی فعال است. تلاش داریم با کمک گرفتن از بنیه دانشگاهی مولوی، زمینه و بستری برای علاقهمندان به هنرهای نمایشی فراهم کنیم تا نوجوانهای مقطع متوسطه دوم با تمرکز بتوانند آموزشهای مهارت محور و دورههای بلند مدتی را خارج از فضای مدرسه و دانشگاه تجربه کنند.
** فهرست اجراهای نیمه اول سال مشخص است
مدیر تئاتر مولوی در پاسخ به این سوال که فهرست اجراهای امسال تئاتر مولوی مشخص شده یا خیر، گفت: بله طبق برنامه فهرست اجراهای نیمه اول سال روی کاغذ مشخص است، اما طبیعتا هر یک از این اجراها باید مراحل اداری و مجوزهای لازم را پشت سر بگذارند، البته تقریبا اجراهایی که تلفیقی از اجراهای دانشجویان تولید شده و اجراهایی که توسط اساتید و با مشارکت دانشجویان تولید شده، مشخص و به تناوب اسامیشان اعلام خواهد شد.
** چه خبر از جشنوارههای تئاتر
وی درباره وضعیت جشنوارهها و مشارکت تئاتر مولوی در آنها گفت: ما همیشه میزبان جشنوارهها بودیم و خواهیم بود چرا که خود را جزو بدنه تئاتر حرفهای کشور میدانیم لذا از زیرساختها و ظرفیتهایی که داریم با انگیزه اینکه تسهیلات خوبی در قالب یک جشنواره برای دانشجویان فراهم کنیم، استفاده میکنیم. مثل جشنواره تئاتر فجر که در آن مشارکت داشتیم و در ماه آتی نیز میزبان جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک خواهیم بود و طبیعتا هر رویدادی که نیاز به سخت افزار داشته باشد ما از آن دریغ نمیکنیم.
حریری درباره بحث جشنواره تئاتر دانشجویی و تعویقی که در اجرای آن افتاده است، گفت: من هم دراین زمینه گله دارم و تأسف میخورم که بگویم متولیانی که باید برگزار کننده جشنواره تئاتر دانشجویی باشند، علی رغم نشستها، پیگیریها و اهتمام برای برپایی جشنواره، چنین همتی ندارند. ما در کانون تئاتر دانشگاهی و انجمن هنرهای نمایشی به جد پیگیر این مسئله هستم و به شخصه این اطمینان را میدهم که این قضیه را پیگیری کنم و نتایجش را به دانشجویان اعلام کنم.
وی در پایان گفت: جشنواره تئاتر دانشجویی مطالبه جدی و برحق دانشجویان و دانشگاهیان است این جشنواره باید با محوریت دانشجویان و نقش آفرینی آنها اجرا شود. امیدوارم که متولیان ما در وزارت علوم و وزارت فرهنگ با همگرایی که با هم صورت میدهند، زمینه برپایی جشنواره را فراهم کنند و ما این نوید را در ماه آتی بدهیم که به زودی جشنواره در همین سال جاری برگزار شود.
انتهای پیام/