دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 خرداد 1402 - 10:18
دیپلمات سابق ایران در گفتگو با آنا:

حضور سوریه در اجلاس «جده» نشانه باز شدن چشم اعراب به روی واقعیت‌های منطقه است

حضور سوریه در اجلاس «جده» نشانه باز شدن چشم اعراب به روی واقعیت‌های منطقه است
کاردار پیشین ایران در ریاض، می گوید که امروز اعراب منطقه در مواجهه با واقعیت ها از سیاست تنش آفرینی فاصله گرفته اند و دعوت از سوریه برای حضور در نشست جده و همچنین توافق ایران-عربستان شاهدی بر درستی این ادعا است.
کد خبر : 848717

«احمد دستمالچیان» کاردار پیشین ایران در عربستان در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص تغییر نگاه عربستان به سوریه و برگزاری نشست سران عرب در جده با حضور «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه، گفت: تحولاتی که در منطقه حاصل شده است، ناشی از یک بحران پُرتنش بود که با دخالت‌های رژیم صهیونیستی باعث تشدید اختلافات، جنگ و خون‌ریزی و ناامنی شد.

وی افزود: متاسفانه برخی از کشورها، فریب وعده‌های توخالی آمریکا را خوردند و خود را درگیر تشنج بی‌ثمر با کشور‌های همسایه خود کردند و در نتیجه هم زیان دیدند و هم کشور‌های مسلمان و برادر منطقه دچار آسیب‌های فراوان شدند.

دستمالچیان که سفیر پیشین ایران در اردن هم بوده است، تاکید کرد: آن‌ها امروز در برابر واقعیت‌ها قرار گرفتند و مجبور شدند سیاست‌های تنش‌زایی را به تنش‌زدایی تبدیل کنند، از این رو شاهد و ناظر آن بودیم که اتحادیه عرب بار دیگر با اعضای سابق خود (سوریه)‌ تشکیل جلسه داد.

وی افزود: این موضوع نشان می‌دهد که هرگاه آمریکا در امور داخلی کشور‌های منطقه دخالت کرده است، این مسئله همیشه توام با بی‌ثباتی و درگیری بوده که منجر به کُشت و کشتار بین برادران مسلمان و همسایه نیز شده است.

دستمالچیان با تاکید بر این که حضور آمریکا در یمن، عراق، سوریه و در جا‌های دیگر، محصولی جز ناامنی و بی‌ثباتی بر جای نگذاشته است، بیان کرد: به نظر می‌رسد که کشور‌های عربی منطقه به این نتیجه رسیده‌اند که باید به دور از سیاست تنش‌زایی به سمت عمران، توسعه، آبادانی منطقه و همکاری‌های متقابل حرکت کنند.

سفیر پیش ایران در لبنان افزود: تبلور این موضوع در اجلاس اتحادیه عرب در ریاض بود. امیدواریم که این سرآغازی باشد تا کشور‌های عربی و سایر کشور‌های اسلامی بتوانند دست وحدت به یکدیگر دهند و با همکاری‌ و هم‌افزایی بتوان منطقه را از فلاکت نجات داد.

دستمالچیان با بیان اینکه ایران و دولت سیزدهم با توجه به دیپلماسی همسایگی، آمادگی دارد که ارتباطات خود را با کشور‌های منطقه حفظ و تقویت کند، تصریح کرد: این مسئله در توافق تهران - ریاض تبلور کرد. امیدواریم بهبود روابط ایران و عربستان منجر به این شود که چنین روابطی به سایر کشور‌های عربی هم سرایت کند.

وی همچنین در مورد تاثیر توافق تهران و ریاض بر حضور سوریه در اتحادیه عرب، اضهار کرد: این توافق بر حضور دوباره سوریه در اتحادیه عرب بسیار موثر و سرآغاز یک تحول جدید بود که باعث شد عربستان و سوریه تجدید رابطه کنند.

کاردار پیشین ایران در ریاض در پایان گفت: امیدواریم، این امر سرآغازی بر این باشد که بتوان همه اختلافات را با همکاری یکدیگر و بدون تقابل حل و فصل کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب