دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یک نشست خبری ؛

برنامه کاروان‌های «زیر سایه خورشید» در داخل و خارج از کشور تشریح شد

برنامه کاروان‌های «زیر سایه خورشید» در داخل و خارج از کشور تشریح شد
نشست خبری کاروان‌های زیر سایه خورشید (اعزام خادمان حرم مطهر رضوی به نقاط مختلف سراسر کشور در دهه کرامت) صبح امروز شنبه ۳۰ اردیبهشت در خبرگزاری فارس برگزار شد.
کد خبر : 848313

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری کاروان‌های زیر سایه خورشید (اعزام خادمان حرم مطهر رضوی به نقاط مختلف سراسر کشور در دهه کرامت) صبح امروز شنبه ۳۰ اردیبهشت در خبرگزاری فارس برگزار شد.

در ابتدای این نشست مجتبی مختاری مدیرعامل موسسه جوانان آستان قدس رضوی به عنوان سخنران اصلی در رابطه با رویداد زیر سایه خورشید گفت: در سال ۸۷ این رویداد آغاز یه کار کرد. در ایام دهه کرامت، بسیاری از مردم دوست دارند زائر امام رضا(ع) شوند و دلشان در آنجا بود، ولی شرایط شخصی هرکسی اقتضا نمی‌کرد که به زیارت برود، اما هر کجا که دلی بشکند زیارتگاه امام است. ما نماد‌هایی از آستان قدس رضوی مثل پرچم بارگاه رضوی، خدامی که افتخاری به زائران خدمت می‌کنند و مداحان و مدیحه سرایان بارگاه رضوی که عطر و بوی بارگاه رضوی را منتقل می‌کنند، برای این رویداد انتخاب کردیم تا حال و هوای حرم امن رضوی را به مردم منتقل کنند.

وی افزود: در سال اول هشت استان و هشت شهر را انتخاب کردیم تا سراغ همه افرادی که دلشان برای زیارت پر می‌کشد برویم. برخی را از باب تکریم می‌رفتیم مثل، خانواده شهدا، آسایشگاه جانبازان و برخی را، چون منع حضور داشتند، مثل عزیزانی که در ندامتگاه‌ها هستند یا خانه سالمندان و گروه سوم هم کسانی هستند که شرایط کاری شان اجازه تشرف نمی‌دهد، مثل کسانی که در پادگان‌ها، بیمارستان‌ها و... هستند.

مختاری در رابطه با حجم برنامه‌های زیر سایه خورشید در شانزدهمین سالش گفت: ما امسال در ۲۰۰۰ نقطه کشور حضور داریم و کاروان‌ها به نقاطی می‌روند که بعضا چهار ساعت ممکن است پیاده روی داشته باشند. هنگ‌های مرزی، مناطق عشایری و تمام بخش‌های ایران در این رویداد مورد توجه است که همه با ترکیب یک پرچم، یک خادم، یک مداح و یک روحانی به جا‌های مختلف می‌روند و در حقیقت ۲۰۰۰ نقطه کشور صحن و سرای امام رضا می‌شود.

مدیرعامل موسسه جوانان آستان قدس رضوی اضافه کرد: در فاصله یازده روز دهه کرامت در این رویداد ۱۱ هزار رویداد رقم می‌خورد. چهل دسته مخاطب در بیمارستان‌ها، مراکز نگهداری سالمندان یا کودکان، مراکز نظامی، پادگان‌ها، کشتی‌های صنعتی و ناو‌های جنگی، پالایشگاه‌ها و مراکز بزرگ اقتصادی و... در این رویداد مورد توجه ما قرار دارند، تقریبا هر جایی که افراد مختلف حضور دارند این کاروان هم هست.

مختاری ادامه داد: اجتماعات بزرگ و جشن‌های بزرگ خیابانی و شهری در بیش از ۴۰۰ شهر کشور برگزار می‌شود. این جشن‌ها در سطح شهر هستند که طبق برنامه‌ریزی‌ها برای این رویداد مخاطبینی از هزار نفر تا ۵۰ هزار نفر پیش‌بینی شده است. این جشن‌ها برای انعکاس فضای نشاط در کشور است.

وی با اشاره به دیگر بخش‌های این رویداد بزرگ افزود: به جز این جشن‌ها، در ۱۰ شهر کشور جشن‌های دخترانه داریم که خودشان میزبان هستند. در همین تعداد مراسم تکریم از مادران متولد دهه‌های ۶۰ و ۷۰ که سه فرزند یا بیشتر دارند را خواهیم داشت. همچنین به تناسب شعار سال، از کارآفرینان نمونه در استان‌های مختلف تقدیر می‌کنیم. مجموعه‌های دانش بنیان هم محل توجه این رویداد است. در فضای داخل کشور به جهت تلطیف فضا و جلوگیری از ایجاد فضای دو قطبی به دنبال این هستیم که دختران دهه هشتادی هدیه‌ای از امام رضا علیه السلام دریافت کنند که در قالب طرح «دختران بی نهایت» و توسط خود دختران دهه هشتادی انجام می‌شود.

شعار امسال این رویداد هم «جمع‌مان جمع است، زیر پرچمت» انتخاب شده است.

مختاری ادام داد: بناست در حوزه بین‌الملل در هشت کشور حضور داشته باشیم. کشور‌های روسیه، ترکیه، هندوستان، گرجستان، ترکمنستان، عراق، سوریه و لبنان کشور‌های شرکت‌کننده در زیر سایه خورشید هستند. اگر هماهنگی‌ها نهایی شود، کشور پاکستان نیز به این جمع اضافه خواهد شد. در طول سالیان گذشته، ۳۶ کشور در این رویداد حضور داشته و حالا بعد از سه سال که به دلیل کرونا بخش بین‌الملل نداشت، امسال در هشت کشور برنامه‌ها برپا می‌شود. محوریت حضور در بخش بین‌الملل نیز گفتگوی بین ادیان و مباحث علمی است.

مختاری در پایان سخنانش گفت: میزبان این مراسم مردم هستند، ما بیش از ۲۰۰۰ تشکل مردمی با ۴۰ هزار نفر کادر اجرایی و عملیاتی برگزارکنندگان این رویداد هستند. این بزرگترین عملیات مردمی کشور در حوزه فرهنگ است که توسط خود مردم اجرا می‌شود و در سراسر کشور برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب