انتشار تصاویری برای اولین بار از شهید ابومهدی المهندس در نمایشگاه کتاب
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی مشتت از انتشارات هیئت حشد الشعبی عراق درباره شرکت در این نمایشگاه و کتابهای حاضر اظهار داشت: هدف ما از مشارکت در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ارائه کتابهایی بود که اخیرا منتشر کردهایم. اغلب آثار ما مربوط به نبردهای نیروهای حشد الشعبی عراق و اقدامات قهرمانانه آنها در دفاع از مردم سرزمینمان است. همچنین ما کتابهایی را در حوزه شهدای حشد الشعبی تالیف و منتشر کردهایم.
وی افزود: یکی از مهمترین کتابهایی که در این دوره عرضه میکنیم مربوط به زندگینامه شهید ابومهدی المهندس است. در این کتاب، دورانی که شهید المهندس به جهاد و جهادگری پرداخته روایت میشود. همچنین در کتاب یادشده تصاویری برای اولین بار از شهید ابومهدی المهندس منتشر شده که پیشتر کسی آنها را مشاهده نکرده است. این کتاب به سه زبان عربی، فارسی و انگلیسی به خوانندگان، مخاطبان و علاقهمندان عرضه میشود.
مشتت ادامه داد: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تاکنون به خوبی و با یک سازماندهی منسجم برگزار شده است. فضای بسیار خوبی بر نمایشگاه حاکم است و انسان احساس میکند که تمامی شرکتکنندگان در نمایشگاه با یکدیگر برادر هستند. این فرصت بزرگی برای تمامی کشورها از جمله یمن، ایران، عراق، سوریه و... است تا در جریان آن با یکدیگر ملاقات داشته باشند. میتوان گفت که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به یک گردهمایی برای تمامی کشورها به ویژه کشورهای حامی محور مقاومت تبدیل شده است.
وی در ادامه با اشاره به نقش کتاب در حوزه تقویت روابط بین ملتها گفت: بدون تردید، میتوان گفت که فرهنگ بدون مطالعه کتاب تقویت نخواهد شد. این بدان معناست که تقویت فرهنگ تمامی جوامع از رهگذر مطالعه کتاب میگذرد. به نظر من، مهمترین و برجستهترین کتابهایی که انسان میتوان آنها را مطالعه کند، کتابهای مرتبط با شهداء است.
مشتت اضافه کرد: همکاری میان مراکز و نهادهای انتشاراتی ایرانی و عربی با یکدیگر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برقرار است. نباید فراموش کنیم که برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بستر مناسبی است که در آن مسئولان غرفههای مختلف با یکدیگر آشنا میشوند و این خود مقدمهای برای همکاری و همگرایی میان آنها در آینده خواهد بود. به هر ترتیب، گردهمایی ناشران بینالمللی از کشورهای مختلف در نمایشگاه کتاب تهران فرصتی است که باید آن را غنیمت شمارد.
وی همچنین بر ضرورت تقویت هرچه بیشتر روابط ایران و عراق اشاره کرد و گفت: بدون هیچگونه مبالغهای باید گفت که برگزاری نمایشگاه کتاب تهران نقش مهمی در تقویت تبادل فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و عراق دارد. ما امروز از طریق این نمایشگاه میتوانیم به کتابهای مختلف دسترسی پیدا کنیم و با استفاده از همین کتابها با فرهنگ دیگر کشورها آشنا شویم. کاملا طبیعی است که در چنین فرایندی، تبادل فرهنگی اتفاق میافتد. ما کتاب میخوانیم تا با فرهنگ حاکم بر یک جامعه آشنا شویم؛ کما اینکه برای آشنایی کامل با فرهنگ خود نیز نیاز به کتابخوانی داریم. همانطور که ما برای شناخت فرهنگ کشوری مثل ایران نیاز به خواندن کتابهای ترجمه شده از زبان فارسی به عربی هستیم، برادران ایرانی نیز برای آگاهی یافتن از فرهنگ عراق به چنین چیزی نیاز دارند.
مشتت در پایان گفت: در حال حاضر، روابط بسیار خوب و حسنهای میان جمهوری اسلامی ایران و عراق حاکم است. ما امروز این روابط را در حوزههای مختلف سیاسی، تجاری و اقتصادی مشاهده میکنیم. برادران عراقی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شرکت میکنند و متقابلا، برادران ایرانی نیز در نمایشگاههایی که در بغداد و یا نجف اشرف برگزار میشود، حضور مییابند. بدیهی است که چنین چیزی بر تقویت روابط دوجانبه در عرصههای گوناگون تأثیر خواهد گذاشت.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به کار کرده و تا ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.
انتهای پیام/