طالبان مسئولیت زیستمحیطی حقابه کشاورزی رود هیرمند را پذیرفت
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سلاجقه در حاشیه بازدید از شرکت دانشبنیان کلران واقع در شهرک صنعتی بزرگ سمنان در جمع خبرنگاران افزود: رئیس جمهور با تاکید ویژه در هیات دولت، ماموریت ویژه درباره حقابه هیرمند را اعلام کرده و امید است به زودی خبرهای خوش برسد.
بنابرهمین گزارش، حجتالاسلام رئیسی رئیس جمهور امروز (پنجشنبه) در جریان سفر به چابهار درباره حقابه هیرمند به حاکمان افغانستان اخطار داد و گفت: اگر کارشناسان ما کمبود آب را تایید کنند حرفی نداریم وگرنه اجازه نخواهیم داد حق مردم ما تضییع شود؛ حرف من را جدی بگیرید تا بعداً گلایه نکنید.
استفاده از ظرفیت پهپادی در مدیریت عرصههای محیط زیست
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: ۲۰ میلیون هکتار عرصههای تحت مدیریت محیط زیست با سههزار و ۷۰۰ نیرو مدیریت میشود و سرانه نیروی انسانی کم است و استفاده از ظرفیت امکانات فناوری نوین و پهپادی مورد توجه است.
سلاجقه افزود: مجوز خرید ۱۰۰ دستگاه خودرو خارجی از هیات دولت برای تجهیز پاسگاههای محیطبانی گرفته شد و به زودی تجهیزات ارتقا مییابد.
به گفته وی، ۱۰۳ هزار میلیارد تومان اعتبار ریالی و سه میلیارد یورو اعتبار ارزی برای اجرای قانون هوای پاک نیاز است و در مجموع در کشور تعهدات در حال عملیاتی شدن است و اکنون ۳۰ هزار میلیارد تومان کیفیت سوخت از سوی وزارت نفت در نظر گرفته شد.
آب آشامیدنی، مشکل اساسی استان سمنان
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه مشکل اساسی استان سمنان تامین آب آشامیدنی است، گفت: اگر در تامین این مایع حیاتی در استان مشکلی پیش آید از هر ظرفیتی برای رفع آن استفاده میشود.
سلاجقه افزود: گزینههای مختلف برای تامین آب آشامیدنی استان سمنان وجود دارد که در زمان خودش اعلام خواهد شد.
وی ابراز کرد: برای انتقال آب به استان سمنان توصیهای نداریم و برای رفع این بحران در استان گزینههای دیگری در دستور کار است و پرونده انتقال آب مفتوح نیست.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه سمنان استانی کویری با شرایط خاص است، اظهار کرد: مصرف آب در بخش کشاورزی و صنعت باید مورد توجه باشد و از گونههای آببر استفاده نشود، بلکه گونههای بومی و کمآبر و سازگار با محیطزیست مورد استفاده قرار گیرد.
سلاجقه افزود: ۱۰ درصد افزایش بهرهوری مصرف آب در بخش کشاورزی استان سمنان، مشکلات زیادی را حل خواهد کرد؛ مشکل اساسی در استان سمنان تامین آب آشامیدنی است و مدیریت مصرف کمک کننده در تامین آب است.
وی خاطرنشان کرد: پساب در استان سمنان قیمتگذاری شده و وارد چرخه میشود و هدر نمیرود.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: میانگین بارش در استان سمنان ۱۲۰ میلیمتر بود که با توجه به تغییرات اقلیم وضعیت را حاد کرده است و در کشور نیز میانگین بارش سالانه به ۲۱۰ ملیمتر رسیده است.
وی ادامه داد: استان سمنان با توجه به کاهش بارندگی و تبخیر بالا و تغییرات اقلیمی با مشکل مواجه بوده است.
سلاجقه تصریح کرد: استان سمنان همواره با کمآبی مواجه بود و دانش بومی و سنتی به کمک آمده و سازگار کرده است.
وی با بیان اینکه جوامع انسانی باید در مصرف آب، صرفهجویی را مدنظر قرار دهند، افزود: توسعه صنایع، کشاورزی و خدمات ذخیره منابع آب تخلیه شده و ظرفیت توسعه باید آب محور باشد و این مساله خیلی مورد توجه نیست.
معاون رئیس جمهور بیان کرد: دولت سیزدهم اهتمام ویژه انتقال آب از مناطق اقیانوسی خلیج فارس و عمان به فلات مرکزی ایران، شرق و شمال شرق کشور دارد و گامهای اولیه برداشته شده و پوشش مناطق مانند کرمان، سیرجان خراسان شمالی و جنوبی و یزد در دستور کار است.
استان سمنان زیستگاه نیمی از پستانداران حیات وحش
سلاجقه گفت: استان سمنان از تنوع زیستی بالایی برخوردار است و ۵۰ درصد گونههای پستانداران حیاتوحش در این استان زیست دارند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وسعت عرصههای تحت حفاظت محیط زیست، افزود: با توجه به وسعت محیطزیست در استان سمنان مخاطرات زیست محیطی در بخش حیاتوحش وجود دارد.
مراقبت جادهای از محل تردد یوزپلنگها در استان سمنان
وی با اشاره به اینکه تمهیداتی برای تامین امنیت حیات وحش اندیشیده شده و اقدامهایی در حال انجام است، ادامه داد: مناقصه نخست برای ۳۰ کیلومتر راه در مسیر یوزپلنگ آسیایی به وسیله راه و شهرسازی انجام شده و برگزاری مناقصه در ۱۰ کیلومتر دیگر در حال انجام است.
به گفته وی، حصارکشی، بهبود نور و روشنایی جاده و دوربینگذاری به وسیله وزارت راه و شهرسازی در حال انجام است.
سلاجقه بیان کرد: طرح حفاظت از حیاتوحش از سوی وزارت راه و شهرسازی به صورت الگو در استان سمنان در حال انجام است.
وی خاطر نشان کرد: استان سمنان در راس اخبار حیاتوحش جهان قرار دارد و دستاوردهای خوبی در این زمینه بدست آمده است.
بازخورد علمی مطلوب سایت توران
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه آزمایشگاه در سایت تکثیر در اسارت توران بازخورد علمی مطلوبی داشت، گفت: حفاظت از حیاتوحش مهم است و یکی از روشها حفظ گونهها در اسارت است که در استان سمنان حفظ گونههای ارزشمند یوزپلنگ و گورخر در اسارت در حال انجام است.
سلاجقه تصریح کرد: دامپزشک متخصص در بخش حیاتوحش نداریم و در دنیا نیز به ندرت وجود دارد.
وی افزود: حیاتوحش به دلیل رفتارشناسی متنوع، حیات، زیستگاه و طبیعت متفاوت نیازمند متخصص است و متخصص نداریم.
پیگیری رشته تخصصی حیاتوحش در دانشگاهها
سلاجقه اظهار کرد: با توجه به کسب تجربههای ارزشمند در زمینه یوزپلنگ، راهاندازی رشته تخصصی حیاتوحش در دانشگاهها پیگیری میشود.
وی با اشاره به تلف شدن یک گونه یوزپلنگ در هفته اخیر افزود: ذخایر ژنتیک یوزپلنگ طی امضای قرارداد با جهاد دانشگاهی حفظ شد و کار امیدبخش در حال انجام است گونههای حیوانی دستاوردی ارزشمند در ذخیره ژنتیکی است.
برنامهریزی هوای پاک در ۹ کلانشهر
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: ۹ کلان شهر با تامین اتوبوس برقی، تاکسی برقی گام خوبی را برای اجرای هوای پاک برنامهریزی کردند و بهبود ۲۰ درصد وسیله نقلیه عمومی متحرک در دست پیگیری است و به زودی خبر خوش میرسد.
وی تاکید کرد: تامین سوخت با کیفیت مناسب در دستور کار است، اما وسیله نقلیه از لحاظ فناوری مناسب نیست و در این شرایط بنزین یورو ۶ فایده ندارد.
سلاجقه افزود: اکنون کف بنزین یورو چهار است و ارتقای سوخت عام در بخشهای مختلف صنایع، نیروگاه و وسیله نقلیه متحرک در دستور کار است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اجرای طرحهای توسعهای بر مبنای نقشه آمایش سرزمین است و از سوی شرکت ایران تایر در مهدیشهر سال ۱۳۹۷ صورت گرفته شد.
سلاجقه تاکید کرد: تمامی برنامههای توسعهای کشور بر اساس آمایش سرزمین است و ضوابط زیستمحیطی در حین و بعد از اجرای طرح پیگیری میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفری یکروزه، علاوه بر دیدار با سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان، دیدار چهره به چهره با مسئولان و فعالان محیط زیست استان و بازدید از پاسگاه جنگل ابر شاهرود در شرق استان سمنان را در برنامه دارد.
انتهای پیام/