بهار کتاب ۳۴| فروشگاههای «کتابشهر» در خرداد به اهواز و سیرجان میرسند
علی اسماعیلی مدیرعامل شرکت کتابشهر ایران درحاشیه بازدید ازنمایشگاه کتاب تهران و در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: مؤسسه کتاب شهر ایران بهعنوان یکی از زیرمجموعههای سازمان تبلیغات اسلامی با شعبههای یکپارچه توسعه شبکه فروشگاهی کتاب انقلاب اسلامی را دنبال میکند. این مجموعه، با ایفای نقش واسطهای، از یک سو زیرساختها و پشتیبانی لازم را از نهادهای فرهنگی طی توافقی حقوقی که در راستای ماهیت فرهنگی طرفین باشد در اختیار میگیرد و از سوی دیگر با شناسایی جذب و ارتقای ظرفیتهای مردمی به تقویت و گسترش شبکه عرضه کتاب یاری میرساند.
** در فروشگاههای کتابشهر چه میگذرد؟
وی اظهار کرد: مؤسسه کتابشهر ایران پس از در اختیار گرفتن زیرساختهای حاکمیتی، طی قراردادی مدیریت فروشگاه را به کارگزار واگذار مینماید. هزینههای جاری اداره فروشگاه برعهده کارگزار است. هرکدام از طرفین سهگانه مشارکتکننده (کتابشهر، نهاد فرهنگی و بخش مردمی) متناسب با آوردههای خود از فروش فروشگاه سهیم خواهند بود.
اسماعیلی گفت:همچنین بهمنظور ایجاد هویت یکپارچه در شعبهها سراسر کشور، یک نظام استاندارد شامل هفتاد عنوان در ۹ سرفصل از جمله استنداردهای محصولات، گفتمانی، تجهیزات، چیدمان، منابع انسانی، جایگاه صنفی و... تعریف کردهایم.
وی افزود: فروشگاههای ما دارای محصولات مختلفی همچون نوشتافزار، کتاب، نشریات، هدایای فرهنگی، کافه کتاب، بازیهای فکری و محصولات مروج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی هستند. این فروشگاهها با برگزاری برنامههای ترویجی و رویدادهای متنوع همچون جشن امضا، کتابخوانی، شب شعر، نمایش فیلم، اجرای نمایش، نقد و بررسی کتاب، بازی حجمی، قصهخوانی کودک و نشستهای موضوعی، بستری برای جریانسازی فرهنگی و تضارب آرا در چارچوب قوانین فرهنگی کشور در شهرهای مختلف ایجاد میکنند.
مدیرعامل کتابشهر درباره گستره فعالیتهای این مجموعه نیز گفت: رویکرد ما این است که سراغ شهرستانهایی برویم که از حیث داشتن کتابفروشیها استاندارد در مضیقه هستند یا اصلا در آنجا کتابفروش وجود ندارد. بنابراین درتهران فقط دو فروشگاه داریم که اولی در خیابان بهارستان( روبهروی بیمارستان طرفه» و یکی هم که مختص آثار کودک و نوجوان است درمیدان انقلاب واقع شده است.
** فروشگاههایی به وسعت همه ایران
وی افزود: در مجموع، درحال حاضر ۲۲ فروشگاه داریم که ازاین تعداد، ۱۲ فروشگاه در مراکز استانها هستند و ۱۰ شعبه هم در شهرستانهای غیرمرکز فعالیت میکنند. ضمن این که هشت فروشگاه در مرحله انتخاب کارگزار و ۱۰ شعبه نیز در مرحله مکان یابی است.ما این آمادگی را داریم که در سایر مراکز استانها و شهرستانهایی هم که ظرفیت فیزیکی و نیروی انسانی موردنیاز را دارند، از کسانی که علاقهمند به راهاندازی کتابفروشی هستند، حمایت کنیم.
اسماعیلی عنوان کرد: ما انشاالله در خردادماه دو فروشگاه در شهرهای اهواز و سیرجان را افتتاح خواهیم کرد.بعد از این دو شهرنیز، همان طور که اشاره کردم با کارگزاران درچند شهر دیگر درحال مذاکره هستیم تا به امید خدا تا پایان امسال شاهد افتتاح آنها نیز باشیم.
** موج تقاضا ایجاد شود، مشکل تولید و توزیع حل میشود
مدیرعامل موسسه کتابشهر درباره مهمترین معضل حوزه توزیع و فروش کتاب نیز گفت: فارغ ازبحث محتوا و زیرساختهای فروش که درجای خود مهم است، از نگاه من مهم ترین موضوع بحران تقاضا است. اگر تقاضای یک محصول فرهنگی مثل کتاب شکل بگیرد و به فعلیت برسد، ما صاحبان کسب و کار و ایدهپردازان فراوانی داریم که بتوانند دو نقطه جدامانده ناشر و مخاطب را به هم وصل کنند.
وی اظهار کرد: بخشی ازاین موضوع هم به معرفی کتاب توسط گروهای مرجع مثل هنرمندان، اساتید و بزرگان دینی بازمیگردد. وی افزود وقتی مقام معظم رهبری با این همه مشغله، چند ساعت از وقت خودشان را به بازدید از نمایشگاه اختصاص میدهند و یا در سخنرانیهای مختلف بارها پیش آمده که کتابی را معرفی میکنند مشخص میشود که کتاب یک موضوع راهبردی برای کشور است.
لازم به یادآوری است، سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز بهکار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.
انتهای پیام/