دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1402 - 16:39
قالیباف:

صلح‌طلبی در فرهنگ ایرانی، دینی و اسلامی ما تاریخ دیرینه‌ای دارد

صلح‌طلبی در فرهنگ ایرانی، دینی و اسلامی ما تاریخ دیرینه‌ای دارد
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری، با بیان اینکه ایران همواره در طول تاریخ محل حضور ادیان بوده، گفت:صلح طلبی، مسالمت جویی و نوع دوستی در فرهنگ ایرانی، دینی و اسلامی ما تاریخ دیرینه‌ای دارد.
کد خبر : 847620

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، «پاتریارک مار آوا روئیل» رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری که روز جمعه در رأس هیأتی به منظور حضور در چهارمین دور گفت‌وگوی اسلام و کلیسای شرق آشوری با هدف تقویت و توسعه همکاری‌های دوجانبه وارد تهران شده، صبح امروز (دوشنبه، ۲۵ اردیبهشت ماه) با حضور در مجلس شورای اسلامی با دکتر محمدباقر قالیباف دیدار و گفتگو کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار ضمن خوشآمدگویی به رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری و هیأت همراه با بیان اینکه ایران همواره در طول تاریخ محل حضور ادیان بوده و مردم آن موحد بوده اند، گفت: صلح طلبی، مسالمت جویی و نوع دوستی در فرهنگ ایرانی، دینی و اسلامی ما تاریخ دیرینه‌ای دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ایرانیان با شهروندان سایر ادیان به صورت کاملا مسالمت آمیز زندگی می‌کنند و این موضوع در قانون اساسی و مجلس نیز نمود داشته و نسبت به جمعیتی که در ایران دارند در مجلس شورای اسلامی نیز نماینده داشته و در عرصه قانونگذاری نزدیک‌ترین فاصله را با نظام جمهوری اسلامی ایران دارند؛ لذا این موضوع تنها یک شعار نبوده و شواهد آن کاملا مشهود است.

قالیباف در ادامه با اشاره به پایداری و ایستادگی مسلمانان از جمله شهید سردار سلیمانی در کرکوک، اربیل و سایر شهر‌های عراق برای دفاع از جان مسیحیان، عنوان کرد: برگزاری چنین گفتگو‌هایی میان ادیان صرفا در حد یک نشست عادی نبوده بلکه باوری است که باید بر اساس آن بتوانیم موانعی که ممکن است سر راه زندگی مسالمت آمیز پیروان ادیان الهی وجود دارد را برداریم.

وی تصریح کرد: رهبران ادیان الهی که ادامه دهنده رسالت پیامبران برای زیست مسالمت آمیز و توسعه صلح و ثبات هستند، می‌توانند در این مسیر نقش آفرینی کنند و بنده آرزوی توفیق در این مسیر را مبتنی بر معنویات و معنابخشی صحیح به رشد و هدایت همه جوامع انسانی برای شما و سایر رهبران ادیان الهی دارم و امیدوارم این نشست‌ها و گفتگو‌ها بتواند در این مسیر مؤثر باشد.

گفتگو‌ها میان مسلمانان و مسیحیان، منافع بسیاری برای جهان امروز به دنبال خواهد داشت

«پاتریارک مار آوا روئیل» رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری نیز در این دیدار ضمن تشکر از میزبانی جمهوری اسلامی ایران، گفت: آشوریان، طائفه‌ای بزرگ و غنی از پیش از زمان مسیحیت در ایران داشته اند از این رو این کشور در میان ما محبوب است. امروز بسیار خرسندیم که به دنبال برگزاری چهارمین دور گفتگوی اسلام و کلیسای شرق آشوری در ایران حضور پیدا کردیم و ایمان داریم این گفتگو‌ها می‌تواند منافع بسیاری را برای جهان امروز به دنبال داشته باشد.

رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری از اهتمامی که جمهوری اسلامی نسبت به جامعه آشوریان و سایر اقلیت‌های دینی دارد، تشکر کرد و افزود: امیدواریم این گفتگو‌ها همچون گذشته ادامه داشته و تقویت شود. همچنین برای اجازه و آسایشی که برای برگزاری مراسم آشوریان در کلیسا‌های آن‌ها قرار داده اید، سپاسگزاریم.

ماراپریم اتنئیل اسقف اعظم کلیسای شرق آشوری سوریه، مارپولس بنیامین اسقف کلیسای شرق آشوری حوزه شیکاگو و حوزه شرق آمریکا و مارابریس یوحنا اسقف کلیسای شرق آشوری کرکوک، رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری را در این دیدار همراهی می‌کردند.

همچنین در این دیدار شارلی انویه تکیه نماینده مسیحیان آشوری در مجلس، آرا شاوردیان نماینده ارامنه شمال، روبرت بگلریان نماینده ارامنه جنوب و حجت الاسلام مهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که میزبان این هیأت بود، نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب