دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بهار کتاب ۳۴| در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

اجرای شیوه‌نامه جامع نشر کتب علمی در دانشگاه آزاد اسلامی

اجرای شیوه‌نامه جامع نشر کتب علمی در دانشگاه آزاد اسلامی
مدیر غرفه مرکز نشر علمی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی از چگونگی اجرای شیوه‌نامه جامع نشر کتب علمی در این مرکز گفت.
کد خبر : 847472

حمیدرضا ملکی مسئول غرفه مرکز نشر علمی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سی و چهارمین نمایشگاه  کتاب تهران در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: این انتشارات همزمان با تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۱۳۶۱ آغاز به فعالیت کرده و در حال حاضر با ۵۰ ناشر همکاری دارد.

وی افزود: انتشارات دانشگاه آزاد تاکنون ۲۰ هزار جلد کتاب چاپ و نشر کرده است و سالانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ جلد کتاب چاپ می‌شود که با احتساب کتاب‌های تجدید چاپ به ۴۰۰ عنوان می‌رسد.

مسئول غرفه مرکز نشر علمی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نیازسنجی از جامعه علمی برای انتخاب کتب جهت چاپ افزود: به غیر از این مقالات و رساله‌های دانشگاهی که باید به کتاب تبدیل شوند نیز چاپ می‌شوند.

به گفته ملکی این انتشارات بیشتر به کتب تألیفی تاکید دارد و کمتر از ۵۰ درصد از کتاب‌های علمی منتشره به دلیل اینکه از منابع خارجی است، کتاب ترجمه محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که دانشگاه آزاد در مقایسه با دانشگاه‌های سراسری تا چه حد در امر نشر کتب دانشگاهی موفق عمل کرده است، اذعان داشت: به دلیل تعداد بالای ناشران همکار و همچنین تعداد بالای کتب چاپ شده ما یکی از بزرگ‌ترین ناشران جامعه دانشگاهی هستیم.

 بیشتربخوانید:

حضور نشر علمی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با ۲۵۰ عنوان جدید در نمایشگاه کتاب تهران +فیلم

ملکی به تنوع موضوعی کتاب‌ها به دلیل رشته‌های متنوع موجود در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: این انتشارات بسته کاملی از تولید محتوا تا بازار فروش دارد.  این مجموعه توانسته به جامعه بزرگی از دانشجویان و طالبان علم که در دانشگاه آزاد اسلامی که تعداد آن به بیش از یک میلیون نفر رسیده، خوراک علمی لازم را فراهم کند.

وی درباره تخفیفات ویژه برای دانشجویان در تأمین کتاب نیز بیان کرد: در فروشگاه دائمی واقع در خیابان انقلاب و همچنین در نمایشگاه، کتب با تخفیف ۱۵ درصد عرضه می‌شود، اما در عین حال تلاش کردیم تا با چاپ کتاب با کمترین قیمت تمام شده و افزایش تیراژ، قیمت پشت جلد را کاهش دهیم.

مسئول غرفه انتشارات مرکز نشر دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه یارانه خاصی به این انتشارات تعلق نمی‌گیرد، ادامه داد: از سال ۹۹ سه برنامه ویژه شامل استاندارد سازی کتاب‌ها، تکمیل آرشیو فیزیکی و الکترونیکی کتاب‌ها و ساماندهی بازار فروش و عرضه کتاب‌های دانشگاهی توسط این انتشارات در دست اجرا است.

وی در خصوص استاندارد سازی کتاب‌ها تاکید کرد: در سال ۹۹ شیوه نامه جامع نشر کتب علمی با امضای ریاست دانشگاه به تمامی واحد‌ها ابلاغ شد و ذیل آن شیوه‌نامه طراحی جلد و صفحه‌آرایی نیز پیش‌بینی شده است.

ملکی افزود: در حال حاضر تمامی واحد‌های دانشگاهی در بحث نشر کتب از وحدت رویه پیروی می‌کنند و این مهم می‌تواند موجب رقابت مطلوب در بازار کتاب شود.

لازم به یادآوری است، سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به‌کار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب