دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گفتگو/ افزایش خرید کاذب در بازار خودرو

سیگنال ارزانی به بازار خودرو می رسد؟

سیگنال ارزانی به بازار خودرو می رسد؟
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران گفت: نوسان نرخ ارز و عرضه ناکافی خودرو به بازار دو دلیل اصلی افزایش قیمت محصولات در بازار خودرو است و هنوز سیگنال ارزانی به این بازار نرسیده است.
کد خبر : 847302

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، قیمت خودرو امروز ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ درپی روز‌های گذشته، نوسان زیادی را تجربه کرد تا جایی که این روز‌ها علاوه بر افزایش قیمت خودرو‌های پُر تقاضا در بازار، سایر محصولات تولید داخل و مونتاژی درگیر گرانی قیمت شده اند.

به اعتقاد کارشناسان تنها راه نجات بازار خودرو از مقوله گرانی، افزایش عرضه و کاهش نرخ ارز است. در این شرایط خریدار واقعی به سراغ بازار خودرو می‌رود و از هجمه خرید کاذب در بازار کاسته می‌شود.

دلیل ادامه نوسان در بازار خودرو

اسد کرمی نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران درگفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، از بی اعتمادی مشتریان به سیاست‌های اجرایی در بازارگفت: نوسان نرخ ارز و عرضه ناکافی خودرو به بازار دو دلیل اصلی افزایش قیمت محصولات در بازار خودرو است و هنوز سیگنال ارزانی به این بازار نرسیده است.

کرمی گفت: نوسانات قیمت خودرو تا حد زیادی باعث بی اعتمادی مردم به سیاست‌های اجرایی در بازار خودرو شده است. چراکه نمی‌توان هر روز با یک وعده و یک سیاست بازار پُر تقاضایی مانند خودرو را مدیریت کرد.

به اعتقاد این فعال صنفی؛ موضوع واردات خودرو یکی از مباحثی است که طی یکسال اخیر بر وضعیت بازار تأثیرگذار بود، اما این بحث هنوز به نتیجه مطلوب بازار نرسیده از این رو مردم دیگر به موضوع آزاد سازی واردات بی توجهی و بی اعتماد شده اند.

نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران گفت: سیگنال‌های منفی به بازار خودرو از ابتدای سال تا کنون وضعیت قیمت‌ها را دچار تنش کرده است به طوری که خریدار واقعی نمی‌تواند زمان مناسب برای خرید خودرو را تخمین بزند و فروشنده نیز به دلیل نوسان قیمت بدنبال حفظ سرمایه است و عرضه خودرو را به تعویق می‌اندازد.

سبد انتخاب مردم برای خرید خودرو کوچکتر شد

کرمی در پاسخ به این سوال که طرح‌های خودرویی وزارت صمت تا چه حد می‌تواند بر کاهش و تنظیم بازار تأثیر گذار باشد، گفت: در مرحله نخست طرح فروش در سامانه یکپارچه بیشتر خودروسازان کشور درلیست عرضه خودرو قرار داشتند و سبد انتخاب مردم برای خرید خودرو متنوع بود.

او تصریح داشت: اما غیبت تعدادی از خودروسازان در مرحله دوم طرح فروش در سامانه یکپارچه و عرضه تعداد محدودی خودرو نسبت به مرحله قبلی، دلیلی بر تردید استقبال مردم در مشارکت این طرح و همچنین بازگشت بازارمحصولات مختلف برخی خودروسازی‌ها به مدار صعودی شده است.

نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران گفت: مهمتر از همه اینکه قیمت خودرو‌های مونتاژی و خارجی طی روز‌های گذشته تحت تاثیر بلاتکلیفی بر سر تعیین قیمت‌های نهایی در درب کارخانه با نوساناتی همراه است و خرید و فروش این محصولات به کُندی انجام می‌گیرد و دربخش زیادی از این معاملات صرفاً معاملات کاذب جهت حفظ و ارتقای سرمایه برخی از مردم است.

از قیمت‌ها در بازار خودرو چه خبر؟

خودروساز

قیمت پراید ۱۳۱ در روز‌های گذشته تغییر قیمتی را تجربه نکرد و در نرخ ۳۵۰ میلیون تومان ثابت ماند. این درحالی است که پراید ۱۱۱ قیمت ۳۶۰ میلیون تومان را به ثبت رساند.

قیمت پژو پارس LX TU۵، ساخت ۱۴۰۱ که در روز‌های اخیر جهش چشم‌گیری را تجربه کرده بود و تا ۷۱۰ میلیون تومان پیش رفته بود، امروز ۲۴ اردیبهشت ماه با افزایش ۱۳ میلیون تومانی نسبت به روز گذشته، نرخ ۶۷۹ میلیون تومان را ثبت کرد.

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۱۴۰۱ که یکی از محصولات پرطرفدار بازار است، امروز ۱۱ میلیون تومان گران و در نرخ ۵۹۲ میلیون تومان عرضه شد.

قیمت تارا اتوماتیک که مدل ۱۴۰۲ آن به‌تازگی وارد بازار شده است، امروز ۱۷ میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و در نرخ ۹۲۹ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد.

نوسان قیمت در بازارخودروهای خارجی و مونتاژی

قیمت ام وی ام X۲۲ PRO به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسید.قیمت جک J۴ ساخت ۱۴۰۲ هشت میلیون تومان کاهش قیمت داشت و نرخ ۹۶۰ میلیون تومان را به ثبت رساند.

قیمت فردا SX۵ هیبرید ساخت ۱۴۰۱، اما امروز، یکشنبه، با ورود به کانال یک میلیارد تومانی، نرخ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان را در کارنامه خود ثبت کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب