لزوم ایجاد رشتههای مهندسی عرشه و آموزش دریایی توسط دانشگاه آزاد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از چابهار، حسین شهدادی معاون بنادر و کشتیرانی منطقه آزاد چابهار در پنجمین نشست اتحادیه شرق دانشگاه آزاد اسلامی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چهابهار برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به شناختی که از دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد معتقدم این دانشگاه میتواند حداقل برای جنوب استان سیستان و بلوچستان رشتههای مهندسی عرشه و رشتههای آموزش دریایی مربوطه و متناسب و مهارتی را ایجاد کند؛ چراکه یکی از نیازهای ویژه در این زمینه است.
وی افزود: به دلیل وسعت دریا در ایران باعث شده ایران در جهان موقعیتی استراتژیک دریایی داشته باشد؛ بنابراین نیاز به بحث مطالعات حملونقل دریایی و تقویت این دانش باید وجود داشته باشد؛ مشاورههای علمی را منطقه آزاد ارائه خواهد داد؛ زیرا بحث لجستیک و حملونقل چندوجهی است.
معاون بنادر و کشتیرانی منطقه آزاد چابهار عنوان کرد: آموزش دورههای کوتاهمدت توسط دانشگاه آزاد اسلامی با فعالیت حدود ۳ هزار نفر در ناوگان دریایی ازجمله نیازهای منطقه است که در تفاهمنامهای باید صورت بگیرد. با توجه به اینکه تخصص و تعهد در این منطقه برای پیشبرد راهکارها حرف اول را میزند به نظر میرسد این دانشگاه درباره رشته حقوق دریایی تا مقطع دکتری اقدام کند تا رشته ایجاد و در این زمینه تربیت دانشجوی بومی داشته باشیم.
**راهاندازی مدارسی در حوزه بینالملل موجب توسعه منطقه میشود
علی سروریمجد مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی و امور هماهنگی استانهای دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: مدیریت بازرگانی دریایی، حقوق دریایی، راهاندازی مدارس عالی مهارتی برای ساخت لنج گرفته تا تعمیرات آن و راهاندازی مدارسی در حوزه بینالملل هم میتواند بهشدت در توسعه منطقه راهگشا باشد و حتماً دانشگاه در این زمینه با نگاهی وسیعی عمل خواهد کرد.
**نقش واحد چابهار در راهاندازی رشتههای مورد نیاز
مدیرکل برنامهریزی و آمایش دانشگاه آزاد اسلامی نیز بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار با توجه به ظرفیتهایی که دارد میتواند در زمینه توسعه و راهاندازی رشتههای که مورد نیاز حوزه بندر آزاد چابهار باشند مناسب عمل کند؛ بنابراین باید برای تحقق این امر تفاهمنامهای بین منطقه آزاد چابهار با دانشگاه آزاد اسلامی استان برای آموزشهای دورههای کوتاهمدت و ایجاد رشتههای مهارتی امضا شود.
سعید آزادیان اضافه کرد: سپس در گامهای بعدی بر اساس این زیرساختهای اولیه که با آموزش کوتاهمدت صورت میگیرد زمینه برای ایجاد رشتههای تخصصی در مقاطع بالاتر از کارشناسی به وجود خواهد آمد. با ظرفیتی که وجود دارد این ظرفیت در بحث کارشناسی و مهارتی به حدی آماده است که در مهرماه آینده قابلیت راهاندازی دارد.
**شورای راهبردی بانوان استانی در اتحادیه شرق ایجاد شود
مشاور رئیس دانشگاه آزاد در امور زنان و خانواده نیز مطرح کرد: با توجه به حضور مؤثر بانوان در مباحث آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اقتصادی پیشنهاد میشود شورای راهبردی بانوان استان در اتحادیه شرق ایجاد شود.
عاصمه قاسمی ادامه داد: اکنون حضور زنان در مباحث اقتصادی همواره قابل تأمل و بحث است و بسیاری از زنان جوامع مختلف بشری و بهویژه ایران در این رابطه نقشآفرینی خود را به اثبات رساندهاند؛ بنابراین لازم است سراهای نوآوری و کسبوکارهای خانگی را برای بانوان در واحدهای اتحادیه شرق دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کنیم.
انتهای پیام/