پیشنهاد صالحی برای راهاندازی مقطع جدید بین کارشناسی ارشد و دکتری/ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از ذخایر غنی کشور است که به آینده روشن مینگرد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رئیس سازمان انرژی اتمی که صبح امروز در جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین شرکت کرده بود، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و قدردانی از دستاندرکاران و مدیران واحد قزوین دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین از هیچ تلاشی برای توسعه این واحد فروگذار نیست. دکتر میرزاده نیز از گذشته خدمات ارزندهای در حوزههای مختلف مدیریتی داشته و تا امروز نعمتهای زیادی به ما رسانده است. بنده شاهد بودم چگونه خالصانه و صادقانه با چشمانداز دور، در برنامهریزیها اعمال مدیریت کردند. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یک از ذخایر غنی کشور است که به آینده روشن و تابناک نگاه میکند.»
او ادامه داد: «افراد زیادی برای این استان زحمت کشیدند که اکثر آنها در هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی هم حضور دارند و هر کدام در پایهگذاری این دانشگاه نقش زیادی داشتند که باید قدردان آنها بود.»
صالحی گفت: «هر مجموعهای باید به دنبال تکمیل ظرفیت استراتژیک خودش باشد. اگر یک مجموعه پایدار باشد، مانند دانشگاه باید ظرفیتهای استراتژیک خود را شناسایی و ایجاد کند. این ظرفیتها دو نوع هستند: ذاتی و اکتسابی و باید شناخته شوند. خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی این ظرفیتها را شناسایی کرده و روز به روز پیشرفت میکند. با شناسایی این ظرفیتها دانشگاه از حیات مستمر و مصون از گزند برخوردار میشود.»
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد دانشگاه را باید به محل توجه جامعه تبدیل کنیم و گفت: جامعه باید متوجه دانشگاه باشد و در عرصههای مختلف فعالیت کند. یکی از عرصههایی که دانشگاه میتواند در آن ظرفیتهایش را بروز دهد کانون اجلاسها است. دانشگاه میتواند اجلاسهای شهر و استان خود را پوشش دهد که اثرگذاری قابل توجهی در توسعه خواهد داشت.»
صالحی افزود: «بسیاری از مجموعههای دانشگاهی نه فقط در قالب آموزش سنتی عمل میکنند بلکه از یک ساعتی به بعد به مجموعهای از آحاد و نهادهای دیگر جامعه نیز خدمات ارائه میدهند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز باید این امکان را برای آحاد جامعه ایجاد کند.»
میتوان در محیط این دانشگاه موزههای مختلف از جمله موزههای علمی تأسیس کرد
رئیس سازمان انرژی اتمی به صحبتهای رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره فعالیت در صنعت اشاره کرد و گفت: «با پیشنهادات دکتر میرزاده، دست دانشگاه در صنعت و مشاوره علمی بازتر و عوامل پیشبرد اهداف دانشگاه و زمینههای آن فراهم میشود. دانشگاه باید مانند بازار محل عبورومرور مردم باشد. میتوان در محیط این دانشگاه موزههای مختلف از جمله موزههای علمی تأسیس کرد. البته این موضوع نیاز به کمک دولت و استان دارد زیرا هزینهبر است.»
صالحی به کیفیت هیأت علمی بازنگری رشتهها و به هنگام کردن رشتهها اشاره کرد و افزود: «باید در مقاطع تحصیلی ابتکار داشته باشیم. میتوان مقطعهایی جدید بین مقاطع اصلی ایجاد کرد. این ایده در وزارت علوم نیز مطرح شده؛ یعنی مقطعی کوتاهمدت بین مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری که باعث میشود با برگزاری کارگاهها و کلاسها دانشجویان پیشرفت علمی داشته باشند. این دورهها میتواند با نام دورههای دانشوری ایجاد شود.»
معاون رئیسجمهور ادامه داد: «یکی دیگر از برنامههایی که دانشگاه آزاد اسلامی میتواند به آن عمل کند، جلب توجه دانشجویان به علوم پایه است. متأسفانه دانشجویان توجه کمتری به علوم پایه دارند، در صورتی که رشتههای علوم پایه بسیار به رشتههای فنی مهندسی کمک میکنند. دانشگاه باید با برنامهریزی توجه دانشآموزان را به این رشتهها جلب کند.»
صالحی در پایان گفت: «باید ظرفیتهایی ایجاد کنیم که الگو و مدل برای دیگر دانشگاهها باشد. بحث دانشوری میتواند در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شود و رشتههای مختلف تحت عنوان دکتری پیوسته در این دانشگاه ایجاد شود.»
انتهای پیام/