دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 ارديبهشت 1402 - 08:20
بهار کتاب ۳۴ | با هدف افزایش مشارکت عمومی؛

«کوشک کتاب» میزبان رویداد‌های فرهنگی نمایشگاه کتاب شد

«کوشک کتاب» میزبان رویداد‌های فرهنگی نمایشگاه کتاب شد
چهار بخش سینما کتاب، کوشک کتاب، گوشه نقد و مشاوره کتاب، افزونه‌های جدید رونق بخشی به برنامه‌های فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران است.
کد خبر : 846921

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال نیز در مصلی امام خمینی (ره) فعالیت خود را آغاز کرد و مطابق تدابیر اندیشیده شده، برنامه‌های فرهنگی آن با رویکرد متفاوتی به نسبت سال گذشته برگزار می‌شود. تا جایی که بخش‌های جدید تعریف شده در این نمایشگاه موجب شده تا دسترسی عموم مردم به رویداد‌های فرهنگی بهبود یافته و علاوه بر این برنامه‌های فرهنگی نیز با تنوع بیشتری برگزار شود.

مدیر کمیته فرهنگی نمایشگاه در این خصوص به خبرنگار آنا گفت: بر اساس پیشینه‌ای که از نمایشگاه داریم، در دوره‌های قبل برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی سرا‌های اهل قلم تعریف شده بود که عموماً در طبقه فوقانی شبستان برگزار می‌شد.

سعید مجیدی تصریح کرد: امسال برای مشارکت دادن هر چه بیشتر مردم در رویداد‌های فرهنگی، بخش‌های جدیدی تعریف کردیم و تلاش بر این بود تا نشست‌های اهل قلم و مناسبت‌ها در بطن نمایشگاه و در دسترس عموم مردم برگزار شود.

وی افزود: قالب‌های برگزاری نشست‌ها نیز به فراخور این مهم تغییر یافته و رونمایی و نقد و بررسی کتب، شعرخوانی، گفتگو‌های ترویجی، بیان تجربه و دیدار با نویسندگان بازتعریف شده است.

وی با بیان اینکه بخش اختصاصی برای ناشران تحت عنوان گوشه نقد تعریف شده که در انتهای شبستان در فضایی به وسعت ۱۰۰ متر مربع و مجهز به سیستم‌های نمایشی است، اضافه کرد: هر ناشری که تمایل به برگزاری جلسه نقد یا رونمایی کتاب داشته باشد می‌تواند با اطلاع قبلی در این مکان نسبت به برگزاری برنامه اقدام کند.

مدیر کمیته فرهنگی نمایشگاه همچنین به طراحی کوشک ایرانی با استفاده از عناصر باغ ایرانی اشاره کرد و گفت: این مکان با ۴۰۰ متر مربع فضایی برای برگزاری رویداد‌های متنوع و پاتوقی برای اهل قلم است. به گفته مجیدی در مجاورت کوشک، فضایی برای استراحت و کتابخوانی مراجعان به نمایشگاه نیز پیش‌بینی شده که از دغدغه‌های مردم در دوره‌های قبل بوده است و علاوه بر این می‌تواند محلی برای تکریم، استند آپ کمدی و یا برنامه‌های میدانی باشد.

وی افزود: این دوره از نمایشگاه با رویکرد متفاوتی مشاوره کتاب را در دستور کار قرار داده و در شبستان با ۴ غرفه، در بخش کودک و نوجوان یک غرفه، در بخش ناشران خارجی زبان لاتین یک غرفه و زبان عربی نیز یک غرفه تعریف شده است.

مدیر کمیته فرهنگی نمایشگاه تصریح کرد: برخی مواقع شهروندان به موضوع خاصی علاقه‌مند هستند، اما نمی‌دانند باید چه کتابی انتخاب و تهیه کنند که مشاوران کتاب می‌توانند راهنمایی کنند.

مجیدی با اشاره به مشاوره تلفنی نمایشگاه کتاب با شماره‌گیری مرکز پاسخگویی نمایشگاه نیز اضافه کرد: یکی از بخش‌های جدید در نمایشگاه سینما کتاب است که با بلیط رایگان فیلم‌هایی مرتبط با کتاب‌ها و یا مستند‌های مرتبط با کتاب نمایش داده می‌شود. وی متذکر شد: همچنین در سینما کتاب، جلسات نقد وبررسی فیلم ها، گفتگو با عوامل فیلم‌سازی، تجلیل از فیلمسازان تعریف شده است.

لازم به یادآوری است، سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به‌کار کرده و  تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب