دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1402 - 09:34
همزمان با تاکید آلمان بر تحقق نظام چندقطبی؛

وزیر خارجه چین: پکن از خودمختاری راهبردی اروپا حمایت می‌کند

وزیر خارجه چین: پکن از خودمختاری راهبردی اروپا حمایت می‌کند
همزمان با تاکید صدراعظم آلمان بر لزوم تحقق نظام چند قطبی جهانی، دولت پکن از تصمیم اتحادیه اروپا برای رسیدن به خودمختاری راهبردی حمایت کرد.
کد خبر : 846578

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از شینهوا، «چین گانگ» وزیر خارجه چین در سفری که به برلین داشت، تاکید کرد که پکن به مسیر انتخابی مردم اروپا برای رشد و توسعه احترام می‌گذارد و از آن‌ها در راه رسیدن به خودمختاری راهبردی حمایت می‌کند.

وی که به مناسبت بزرگداشت روز اروپا و همچنین بیستمین سالگرد برقراری شراکت جامع راهبردی میان چین-اتحادیه اروپا به برلین رفته بود، تاکید کرد که پکن همواره در تعامل با این اتحادیه، سیاستی ثابت و مداوم را در پیش گرفته است.

رئیس دستگاه دیپلماسی چین همچنین گفت: دولت پکن به عنوان شریک کلیدی اروپا در مقابله با مخاطرات و چالش ها، از مشارکت اروپایی‌ها در فرصت‌هایی که بازار چین پیش رویشان می‌گذارد، استقبال می‌کند تا از این رهگذر، اهداف مدرن سازی چین و یکپارچگی اروپا به طور همزمان تأمین شود.

به گفته وی، چین و آلمان به عنوان دو قدرت اقتصادی بزرگ باید در همه جوانب با یکدیگر شراکت راهبردی داشته باشند، از خودمختاری راهبردی اتحادیه اروپا حمایت کنند و در بهبود اعتماد متقابل سیاسی کوشا باشند.

به گزارش آنا، بحث خودمختاری راهبردی اروپا به ویژه بعد از خروج پر آشوب آمریکا و نیرو‌های ناتو از افغانستان مطرح شد و انعکاس نارضایتی اروپا بابت نادیده گرفته شدن از سوی واشنگتن در مسیر برنامه ریزی برای اقدامات مهم جهانی بود.

در نخستین روز‌های خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان بود که اتحادیه اروپا بحث ایجاد نیروی واکنش سریع را پیش کشید که اولین گام در مسیر تحقق خودمختاری راهبردی بود و با هدف کاستن از وابستگی این بلوک به ارتش آمریکا مطرح شد.

یکی دیگر از نکات کلیدی خودمختاری راهبردی، تلاش برای در امان ماندن از اصطکاک ناشی از تقابل هژمون‌های آمریکا و چین است به گونه‌ای که این مهم در اظهارات روز گذشته «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان هم منعکس شد.

وی در نطق سیاسی خود در جمع نمایندگان پارلمان اروپا واقع در شهر «استراسبورگ» فرانسه گفت: اتحادیه اروپا باید به سمت همکاری بیشتر جهانی با هدف دستیابی به جایگاهی عالی برای اروپا در آینده نزدیک گام بردارد، نه اینکه در جایگاهی نازل یا مافوق حکومت‌ها قرار بگیرد، بلکه باید در جایگاهی متناسب با سایر قدرت‌ها حرکت کند.

وی در اظهاراتی که به منزله طعنه به سیاست‌های بلندپروازانه «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه -مبنی بر سودای قرار گرفتن اتحادیه اروپا در زمره قدرت‌های جهانی پس از چین و آمریکا- تعبیر شد، با اینگونه بلندپروازی‌ها برای تک‌روی اتحادیه اروپا مخالفت کرد.

شولتز با بیان مجدد خط مشی سیاست خارجی خود در تحقق «نظام چند قطبی» جهانی اعلام کرد که سیاست دولت برلین مبتنی بر برقراری روابط با سایر کشور‌های خرد و کوچک در کنار توسعه مناسبات با چین و آمریکا خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب