دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در آیین نکوداشت محمدهاشم احمدوند مطرح شد؛

سراج: با آواز «احمدوند» به پهنای صورت اشک ریختم

سراج: با آواز «احمدوند» به پهنای صورت اشک ریختم
آیین نکوداشت محمدهاشم احمدوند از مدرسان و خوانندگان پیشکسوت موسیقی ایران با حضور تعدادی از هنرمندان مطرح موسیقی کشورمان برگزار شد.
کد خبر : 845975

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری علم و فناوری آنا، تعدادی از هنرجویان با همراهی جمعی از هنرمندان شناخته شده و تاثیرگذار حوزه موسیقی ایرانی با برگزاری یک مراسم که اجرای آن بر عهده سید عباس سجادی بود، از مقام هنری محمد هاشم احمدوند مدرس و خواننده پیشکسوت موسیقی ایران قدردانی کردند.

علی اصغرشاه زیدی از هنرمندان پیشگام موسیقی ایرانی در این مراسم ضمن ذکر خاطراتی از همکاری‌اش با محمد هاشم احمدوند بیان کرد: جدای از درک آواز و شعرشناسی، احمدوند حالات روحی و درونی و آرامش خاصی دارد که من حالات او را هم بسیار دوست می‌دارم.

حسام الدین سراج خواننده موسیقی ایرانی هم پس از صحبت‌های شاه زیدی گفت: روزی درتلویزیون یک جوان بلندبالا را دیدم که آواز می‌خواند. او از شهرستان آمده بود و تصمیم داشت تا در صدا و سیما استخدام شود. من از او خواستم کمی برایم آواز بخواند و او آوازی در دستگاه همایون خواند. از بس که خوب می‌خواند من به پهنای صورت اشک می‌ریختم.

عبدالحسین مختاباد خواننده موسیقی ایرانی نیز با ذکر خاطراتی از دوران همکاری اش با محمد هاشم احمدوند بیان کرد: از سال‌های کلاس‌های استاد کریم صالح عظیمی تقدیر این بود که ما شاهد بازاری باشیم و استاد احمدوند پرده نشین.

سهیل محمودی شاعر و ترانه سرا نیز در این مراسم نکوداشت گفت: هاشم احمدوند از جمله خوانندگان و هنرمندانی است که بیش از همه شعر حفظ است و درک عمیقی از شعر قدما و معاصر دارد

علیرضا پورامید روزنامه نگار و پژوهشگر موسیقی هم در بخش دیگری از مراسم از سلوک خاص استاد احمدوند و حضورش در کلاس‌های مرحوم دولابی گفت و اظهار کرد: همه آن‌هایی در محضر این عارف بودند از آن کلاس‌ها بهره درست نگرفته اند، اما احمدوند از آن‌هایی است که درویشی و سلوک و آرامش ویژه‌ای دارد.

اجرای چند قطعه موسیقایی با نوازندگی‌ رضا موسوی زاده و خوانندگی عبدالحسین مختاباد، سخنرانی منصوره ثابت زاده پژوهشگر موسیقی اقوام ایران، اجرای موسیقی با خوانندگی غلام رضایی و نوازندگی تار رضا موسوی زاده، سخنرانی سعید خلج پژوهشگر، غزل خوانی محمد سلمانی شاعر و ترانه سرا، اجرای تک نوازی کمانچه توسط هادی منتظری، اجرای تصنیف لری و یک قطعه اوازی توسط هاشم احمدوند با همراهی پسرش حسین احمدوند از بخش‌های مختلف این مراسم نکوداشت بود که به همت سید یوسف مناجاتی برگزار شد.

محمد هاشم احمدوند از جمله هنرمندانی است که موسیقی و آواز را از ملایر آغاز و به راهنمایی برادر بزرگترش قاسم برای ادامه و تکمیل آموخته‌ها به تهران آمد. حضور در دوره کامل ردیف‌های آوازی نزد کریم صالح عظیمی درکلاس‌های رادیو، آشنایی با شیوه آواز اصفهان نزد حسین عمومی، تلمذ در محضر علی اصغر شاهزیدی و فراگیری نوازندگی تار نزد هنرمندانی، چون محسن نفر و محمدرضا لطفی بخشی از پیشینه فرهنگی هنری این هنرمند را تشکیل می‌دهند.

تولید آلبوم «خنیاگران»، تدریس در حوزه موسیقی آوازی با راهنمایی‌های رامبد صدیف و فخری ملک پور، برگزاری کنسرت‌های متعدد در ایران و کشور‌های دیگرو همکاری با رادیو فرهنگ و رادیو نوا به عنوان کارشناس آواز بخشی از فعالیت‌های این هنرمند در عرصه موسیقی هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب