دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1402 - 10:30
در آستانه چهارمین مسابقه انتخابی تیم ملی فرنگی

دلیل ندادن سهمیه جام تختی به علیرضا نجاتی چه بود؟

دلیل ندادن سهمیه جام تختی به علیرضا نجاتی چه بود؟
بعد از مدال برنزی که در نورسلطان به دست آورد، از او به عنوان سوریان ثانی یاد می‌شد، اما این کشتی‌گیر حالا حتی سهمیه حضور در جام تختی را هم نخواهد داشت.
کد خبر : 845600

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسابقات جام تختی کشتی فرنگی به عنوان چهارمین مرحله از چرخه داخلی تیم ملی در سال ۲۰۲۳ طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه پیش رو (۱۸ و ۱۹ اردیبهشت) در سالن هفت‌تیر تهران برگزار می‌شود.

فدراسیون کشتی چندی پیش اسامی نفراتی که سهمیه حضور در این مرحله را دارند، در خروجی سایت خود قرار داد که نامی از علیرضا نجاتی در سهمیه‌های هیچ کدام از دو وزن ۶۰ و ۶۳ کیلوگرم نبود.

او به تازگی با انتشار پستی در اینستاگرام از اجحاف حقش صحبت کرده و ضمن اشاره به اینکه تلاشش در سال‌های اخیر در تیم‌های ملی پاداش و حقوقی نداشته که با خیال راحت تمرین کند، از پیگیری مربی‌اش روح‌الله میکائیلی برای گرفتن سهمیه جام تختی خبر داده که البته به جایی هم نرسیده است.

فدراسیون کشتی نیز امروز (شنبه) طی مطلبی، بار دیگر به اجرای چرخه و عدالت در انتخاب تیم‌های ملی صحبت کرده و در لفافه پاسخ نجاتی را داده که خارج از چرخه به کشتی‌گیری مجوز ورود به مسابقه را نخواهد داد.

اما آیا علیرضا نجاتی که چندی پیش هم طی چند رشته استوری از کلاهبرداری درخصوص پیش خرید منزلش خبر داده و فردی که از او خانه خریداری کرد را یکی از نزدیکان رئیس فدراسیون کشتی عنوان کرده بود؛ حق دارد که سهمیه جام تختی بگیرد؟

باید کمی به قبل‌تر برگردیم، جایی که علیرضا نجاتی مدالی غیرمنتظره برای کشتی فرنگی ایران به دست آورد. فرنگی‌کار جوان قمی، در نورسلطان، جایی که سهمیه‌های المپیکی توزیع می‌شد مدال برنز وزن ۶۰ کیلوگرم را گرفت و خودش را سر زبان‌ها انداخت.

دلیل ندادن سهمیه جام تختی به علیرضا نجاتی چه بود؟

این مدال و درخشش علیرضا باعث شد خیلی‌ها او را تکرار حمید سوریان بدانند که می‌تواند مدال‌های زیادی برای کشتی فرنگی ایران در سبک وزن بگیرد. محمد بنا سرمربی وقت تیم ملی فرنگی هم به لحاظ فنی او را خیلی قبول داشت، اما نجاتی در جایی که همه روی مدالش حساب ویژه‌ای باز کرده بودند، ناکامی بزرگی را تجربه کرد: در المپیک ۲۰۲۰ توکیو.

باتوجه به عملکردش در المپیک، دو ماه بعد در ۶۰ کیلو مهرداد مردانی برای شرکت در مسابقات جهانی اسلو انتخاب شد که البته او هم با وجود درخشش تیم ملی فرنگی در جهانی ۲۰۲۱، نتوانست مدالی در این وزن به دست آورد.

نجاتی برای سال ۲۰۲۲ دورخیز کرد، اما در جام تختی که مهم‌ترین مرحله از انتخاب ملی‌پوشان فرنگی بود، در اهواز مقابل مهدی محسن‌نژاد شکست سنگینی را تجربه کرد تا محسن‌نژاد صاحب دوبنده وزن ۶۰ کیلوگرم تیم ملی شود.

مصدومیت میثم دلخانی که سال ۲۰۲۱ قهرمان ۶۳ کیلوگرم جهان شده بود، این وزن را خالی کرد تا محمد بنا بدون انتخابی، به علیرضا نجاتی که در جام تختی به حریف مستقیمش باخته بود، یک فرصت دیگر بدهد تا در جهانی ۲۰۲۲ شرکت کند.

نجاتی، اما در بلگراد هم ناکام بود و بعد از بازگشت از مسابقات، به صورت طولانی مدت از تمرین و مسابقه فاصله گرفت. مربی سازنده‌اش روح‌الله میکائیلی، مربی اخلاق‌مدار و فنی کشتی قم که تجربه سرمربیگری تیم ملی جوانان را هم دارد؛ نیز تاکید کرده بود که علیرضا باشگاه نمی‌آید و از تمرین دور شده است.

در ادامه باتوجه به تغییر سرمربی تیم ملی فرنگی، از نجاتی خواسته شد که در جام‌جهانی باکو تیم ملی فرنگی را همراهی کند که او به دلیل ناآمادگی و نداشتن تمرین، در این رقابت‌ها شرکت نکرد.

بعد از آن نیز چرخه انتخابی سال ۲۰۲۳ اعلام شد که ملی‌پوشان مسابقات جهانی بلگراد از حضور در مسابقات قهرمان کشوری معاف شدند، اما بعد از این رقابت‌ها همراه با نفرات اول کشور به تورنمنت زاگرب رفتند تا از بین آن‌ها تیم اعزامی به قهرمانی آسیا مشخص شود.

ملی‌پوشانی که در بلگراد نیز صاحب مدال شده بودند نیز با نظر حسن رنگرز در تورنمنت رنکینگ‌دار مصر کشتی گرفتند تا همه مدعیان دوبنده تیم ملی در اوزان دهگانه، در پایان مسابقات مصر، داخل چرخه شده باشند و در ادامه نیز چرخه با همان نفراتی که در مجموع این رقابت‌ها حضور داشتند، پیگیری شود، چیزی که نجاتی در آن غایب بود؛ بنابراین اگر قرار به اجرای چرخه باشد که البته فدراسیون و کادرفنی تیم ملی روی آن تاکید دارند، نجاتی به دلیل غیبت در مراحل قبلی سهمیه جام تختی را ندارد.

دلیل ندادن سهمیه جام تختی به علیرضا نجاتی چه بود؟

باتوجه به اینکه نجاتی یکی از مدعیان وزن المپیکی ۶۰ کیلوست، طبیعتا کادرفنی تیم ملی باید از داشتن چنین کشتی‌گیری استقبال کند، خصوصا آنکه او قبلا تجربه کسب سهمیه المپیک، مدال جهانی و همچنین حضور در المپیک را دارد، اما طبیعتا چنین کشتی‌گیری زمانی به کار خواهد آمد که تمرینات منظمی را دنبال کرده و از آمادگی برخوردار باشد.

پیام اخیر نجاتی در اینستاگرامش، این حس را به مخاطب می‌دهد که به دنبال مهاجرت است. طبق قوانین اتحادیه جهانی هم، کشتی‌گیران برای آنکه بتوانند با تابعیت کشور دیگری در مسابقات شرکت کنند، باید تایمی را بدون مبارزه برای کشور مبداء، سپری کرده باشند.

باید دید فرنگی‌کار خوب و آتیه‌دار سبک وزن ایران، چه برنامه‌ای برای آینده‌اش دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب