تولید دانشبنیان ۶ ماده اولیه در حوزه مهندسی بافت
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ یک شرکت دانشبنیان مستقر در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد موفق به اخذ پروانه بهرهبرداری از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری شد.
این شرکت و واحد تولیدی، توانایی تولید و تأمین مواد اولیه مورد نیاز پژوهشگران، دانشجویان و آزمایشگاههای شیمی و زیستی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و سراسر دانشگاههای کشور را دارد و در زمینه پرورش نیروی متخصص در راستای طرح پویش دانشگاه آزاد هر ترم میزبان دانشجویان رشته مهندسی شیمی و مهندسی بافت و پلیمر برای گذراندن دوره کارآموزی است.
علی آقابابایی بنی مدیرعامل این شرکت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره فعالیتهای شرکت متبوعش و محصولات تولیدی آن بیان کرد: شرکت «فارمد آریو زیستبافت» سال ۱۳۹۹ راهاندازی شد و اکنون محصولات شرکت شامل ۶ ماده اولیه در حوزه مهندسی بافت با نام تجاری FAZI «فازی» به بازار معرفی شده است.
وی توضیح داد: پروتئینهای سرسین و فیبروئین پیش از این جزء اقلام وارداتی بود و قیمت بالایی داشتند؛ اما اکنون توسط این شرکت تولید شده است. مشتقات کلسیم نیز ازجمله هیدروکسی آپاتیت در مقیاس نانو و میکرومتری در این واحد صنعتی قابل عرضه است. هیالورونیک اسید هم ازجمله مواد باارزشی است که توسط شرکت تولید و در مسیر اخذ نشان سیب سلامت از سازمان غذا و دارو است.
آزاده ایزدیاری رئیس هیئت مدیره این شرکت دانشبنیان هم به آنا گفت: محصولات تولیدشده در شرکت حاصل چند سال پژوهش درباره روشهای تولید و دستیابی به محصولات جدید در زمینه درمانی مبتنی بر پژوهشهای رساله دکتری است.
وی درباره کاربردهای این مواد به ساخت داربستهای مهندسی بافت و کاربردهای پزشکی آنها اشاره کرد و افزود: مواد اولیه شرکت مطابق با پروتکلهای اختصاصی تولید میشود و آزمایشهای بیولوژیک و فیزیکوشیمایی مقایسهای این محصولات با نمونههای خارجی مانند سیگماآلدریچ، کیفیت و خلوص بالای «محصولات فازی» را اثبات کرده است.
این فعال حوزه دانشبنیان، علاوه بر تولید و تجاریسازی محصولات فازی با اشاره به درمانهای شخصیسازی شده در آیندهای نزدیک با استفاده از مواد اولیه مهندسی بافت که در این شرکت نوپا تولید میشود، هدف اصلی را توسعه صادرات محصولات نوین عنوان کرد.
این پژوهشگر در عرصه تولید پیشنهاد کرد که برای تحقق هرچه بهتر اشتغالزایی بر پایه فناوریهای پیشرفته و دانشبنیان، لازم است قوانین و آییننامههای اجرایی مرتبط با مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در برنامههای آموزشی به صورت دورهای و منظم به کارشناسان سازمانها در سطح استان و کشور الزاماً توسط پژوهشگران حوزه دانشبنیان منتقل و اطلاعات کارشناسان در این راستا بهروزرسانی شود.
رئیس هیئت مدیره شرکت دانشبنیان تأکید کرد: لازم است در قوانین مربوط به اخذ مجوزها از سازمانهای محیط زیست، صنعت، معدن و تجارت و غذا و دارو اصلاحاتی ویژه صورت گیرد و رکن اصلی تصمیمسازی درباره قوانین الزاماً باید شرکتهای نوپا باشند؛ زیرا شرکتهای نوپا از کمبودها و ضعفها به طور واقعی و دقیقتر اطلاعات جامعی دارند؛ چراکه موفقیت محصولات پیشرفته در صادرات در سامانبخشی به وضع معیشت و اشتغال پایدار بسیار مؤثر است.
انتهای پیام/