دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یک نشست خبری مطرح شد؛

ماجرای تمسخر مجری «زندگی پس از زندگی» در سازمان صداوسیما

ماجرای تمسخر مجری «زندگی پس از زندگی» در سازمان صداوسیما
مجری و تهیه‌کننده برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» در یک نشست خبری درباره تولید این برنامه توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر : 845182

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری عوامل برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» پیش از ظهر امروز ۱۳ اردیبهشت در اداره کل روابط عمومی سازمان صدا و سیما برگزار شد. 

عباس موزون، تهیه کننده و مجری این برنامه که پس از حضور در واحد پاسخگویی به سوالات مخاطبان سیما (۱۶۲) در این نشست حضور پیدا کرد، در رابطه با مسیر تولید و ساخت این برنامه تلویزیونی در چهار فصل اخیر گفت: وقتی شما باور داشته باشید که کاری که می‌خواهید انجام دهید برای رضای خداست و درست است، می‌شود آن را انجام داد، چون خداوند تمام اسباب و وسایل را برای آن آماده می‌کند.

وی اظهار کرد: هفت، هشت سال پیش من برای یکی از شبکه های سازمان برای آزمون مجری‌گری حاضر شدم، سه جوان از من امتحان گرفتند و همان جلسه من را رد کردند. من هنوز از در خارج نشده بودم که مورد تمسخر آن سه نفر هم قرار گرفتم که این اتفاق اصلا من را از ادامه مسیرم منصرف نکرد. سال گذشته کسی که سالها پیش در همین سازمان تمسخر شد، با رای مردم مجری برنر تلویزیون انتخاب شد.

** منیّت را کنار گذاشتیم

 موزون افزود: وقتی با این نگاه که به خودمان و کارمان باور داشته باشیم، به نتیجه میرسد. خواست خدا اول و آخر همه چیز است و بالاتر از همه اینها باید بدانیم اگر توفیقی نسیب میشود، اکر به هدف می‌نشیند کار خداست. بگویید من نبودم و خدا این کار را کرد.اگر این باور را داشته باشیم و به خود باور داشته باشیم قطعا به نتیجه می‌رسید. لحظه سقوط برای این کار یا هر کار دیگری این است که بگویم، من کارگردانم. منیت، کار زمینی و گرداندن آن، سه آفت این ادعاست. کار گردان، تهیه کننده و مجری یک نفر است. این حرف ها شعار نیست و باید یادمان باشد هرچقدر تحسین و تعریف میکنند، ممکن است اشتباه باشد. 

برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی»  گفت: این را با تمام جان باور دارم، اگر شعاری و تکراری است به من ارتباطی ندارد و تا زنده هستم از خدا میخواهم مبادا این اول شدن ها، رکوردشکنی‌ها .... از خودمان غافل شویم. رمز اصلی موفقیت برنامه ما این است و به همین خاطر است که خدا خطاهای فنی و محتوایی ما را پوشش می‌دهد. بارها پیش امده که خطاهای مختلف برنامه تاثیر عکس گذاشته و مخاطب ان اتفاق را دوست داشته و ما انجا حس کردیم مخاطب کار خدا را میپسندد.

ماجرای تمسخر مجری «زندگی پس از زندگی» در سازمان صداوسیما

** منابع  پژوهشی «زندگی پس از زندگی»

سید احمد میراحمدی، نویسنده و پژوهشگر این برنامه نیز در بخشی از این نشست، درباره چالش های این برنامه اظهار کرد: ما پژوهش های متعدد دینی داریم و منابع شیعی و اسلامی ما پر از مطالب مربوط به معاد است. در خود آیات قرآن، وزن مشخصی در قرآن شاید یک ششم، مستقیما به بحث معاد اختصاص دارد.

 وی در رابطه با کار کردن در کنار عباس موزون ادامه داد: نقش آقای  موزون در پژوهش و هدایتگری ایشان  در طول مسیر پررنگ بود و این جزو نقاط قوت برنامه محسوب می شد.  منابع اصیل اسلامی و عرفان و  فلسفه اسلامی درباره مرگ و لحظه احتضار بحث دارند. ما بزرگان زیادی در این زمینه داشتیم که می‌توانستند به صورت موقت روح را از جسم منفک کنند.  به جز این، منابعی در حوزه روانشناسی ، شناخت انسان و ویژگی‌های انسان و تفکیک روح و نفس هم منابع ما بود.

میراحمدی افزود: اخرین نکته در مورد پژوهش ها، شناخت تجربه‌گران و راستی ازمایی ادعاهایشان است. اینکه میگوید حقیقت است، ایا چیزی به انها اضافه شده؟ یا جاهایی احساس کرده این موضوع را به تجربه اش اضافه کند. شمای تجربه گر وقتی تجربه دارید، یک حقایقی را میبینید. حالا میخواهید با زبان این جسم مطالب گسترده را کوچک کنید. انقدر این مطلب گسترده است که کوچک نمیشود و انجاست که ما باید ببینیم انچه که ایشان دیده، چه بوده و چطور باید ان را روایت کرد.

** فرمول راستی‌آزمایی تجربه‌گران

در ادامه، موزون در پاسخ به این پرسش خبرنگار آنا که با چه فرمول‌هایی ادعای تجربه‌گرهای برنامه را راستی آزمایی می‌کنید؟ گفت: این تجربه ها سالهاست در سراسر دنیا تثبیت شده و به نوعی اکادمیک است. در این حوزه پنجاه سال پیش، دکتری در ایالات متحده متوجه شد بخشی از افرادی که از کما خارج می‌شوند مشاهدات مشترکی را گزارش می‌کنند. از همان زمان مولفه‌هایی از اینکه این شاخه‌ها چه اشتراکاتی دارد ثبت شد، و خود ایشان پانزده مورد را در کتابشان ثبت کردند. به این آمار کم کم و در طول سالیان گذشته توسط پژوهشگران مختلف اضافه شد و در حال حاضر من حدود شصت مورد از سنجه‌هایی دارم که تجربه‌ها و تجربه‌گر را بررسی می‌کنیم.

وی ادامه داد: قطعا برنامه‌ای در تاریخ تلویزیون نداشتیم که با یک نفر قبل از حضور در استودیو پنج بار مصاحبه شود. آن هم با قالب‌ها، اشکال و زمان و مکان‌های مختلف. اگر کمی تامل کنید متوجه می‌شوید این سنجه چقدر اثرگذار است.

سازنده برنامه «زندگی پس از زندگی» اضافه کرد: ما در طول این سال‌ها هرچه می‌گفتیم فلان تجربه‌گر روی تخت کما بوده ولی هشتصد کیلومتر آن طرف تا را دیده و احساس کرده، بسیاری باور نمی‌کردند. برای همین در فصل جدید تصمیم گرفتیم این ایده ها را با گرافیک بصری کنیم. ما از تخت بیمار تا جایی که تجربه‌گر آنجا بوده را با مسیریاب محاسبه می‌کردیم و دقیق مشخص بود نقطه مبدا و مقصد کجاست. یعنی در چشم مخاطب فرو کردیم که یادش بماند جزئیات این تجربه چیست. با این وجود افرادی که بعضا دانشگاهی بودند باور نمی‌کردند.

موزون گفت: پژوهشگری فرانسوی با ما ارتباط گرفته، و گفته یکی دو مورد داشتید که کسی روی تخت بیمارستان باشد و بیرون را حس کند؟ درحالی که در چهار فصل چنین چیزی به وفور در برنامه ما بوده است. از چند متر تا چند صد کیلومتر فاصله را داشتیم. یعنی باید به فکر صادرات تجربه و تجربه‌گر باشیم.

وی در ادامه نشست در رابطه با  خطر گرفتار شدن در ورطه تکرار نیز عنوان کرد: ما برای درجا نزدن و تکراری نشدن، باید در فرم تحول و تغییر را نکه داریم و در محتوا باید با بسامد بالا به قدری تکرار کنیم که همه اشباع شوند. از مخاطبان پیگیر برنامه می‌خواهم پای کار بماند و از دیگران دعوت کند که برنامه را ببیند. این برنامه هر سال تقریباً ۱۰ درصد رشد داشته و در سه فصل اخیر بالای ۹۳درصد رضایتمندی مخاطبان را داشته. رکوردی که فکر میکنم هیچ برنامه ای این امار را نداشته است. ما دقیقا دنبال تکراری شدن و عادی شدن هستیم. یعنی چیزی که همه تهیه کننده های دنیا از ان فرار میکنند به دنبالش هستیم ولی ما به میخواهیم محتوای این برنامه و موضوع و محتوای آن، تکراری ترین و قابل پذیرش ترین موضوع برای همه مردم شود.

سازنده برنامه «زندگی پس از زندگی» درباره روش‌های انتخاب تجربه‌گران و استفاده از چهره‌های مشهور مثل رسول نجفیان گفت: ما کشاورز نیستیم، صیادیم. برای تجربه‌گران مان بذر نمی‌کاریم، اتفاقی با ان برخورد میکنیم. یکی مثل رسول نجفیان را ما از قبل انتخاب نکردیم، ایشان توسط همان کارگردان عالم به این برنامه پیوست. ما نمی‌ترسیم از اینکه بگوییم تکیه مان به خداست. ما الان نمی‌دانیم برای فصل پنج چه مهمان‌هایی داریم. ما تجربه گری داریم که چند فصل به دنبالش بودیم و نمی‌آمد‌. یا برای فصل جدید کسی را داریم که هشت ماه در کما بوده؛ 

موزون افزود: ما تجربه‌گری داریم که دفن شده، روی او خاک ریختند و تجربه بسیار تکان دهنده‌ای دارد. اما چند سال است هرچه اصرار می‌کنیم به برنامه ما نمی‌آید. نمی‌دانم کی به برنامه ما می‌آید. بنابراین طیف تجربه‌گرها را ما انتخاب نمی‌کنیم. در مورد تجربه گران خارجی هم بارها از سازمان خواستم برای این موضوع ما را حمایت کنند و اگر نیاز است، هزینه کنند.

وی در پایان سخنانش اظهار کرد: از مدیران سازمان خواهش می‌کنم شرایطی فراهم کنند که تا  تجربه‌گر خارجی  از این بیشتر باشد. من می‌خواهم برنامه‌ای با سی تجربه‌گر خارجی از پنج قاره بسازم. تا جواب آنهایی را بدهم که می‌گویند این برنامه و محتوایش ساخته و پرداخته جمهوری اسلامی است. تا ببینند خروج از بدن برای همه دنیاست. تا باز هم ببینیم که منکرین این اتفاق می‌گویند پزشک ژاپنی و هلندی و امریکایی که چنین چیزهایی را دیده است دروغ می‌گوید؟ همین مسئله نشان می‌دهد چنین ایده‌ای اثر زیادی دارد و باید از تجربه‌گران خارجی بهره برد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب