دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به بهانه ۱۲ اردیبهشت روز جهانی تون ماهیان عنوان شد

ظرفیت سازی برای افزایش ارزآوری از تون ماهیان

ظرفیت سازی برای افزایش ارزآوری از تون ماهیان
  به بهانه ۱۲ اردیبهشت روز جهانی تون ماهیان عنوان شد که این ذخایر با برداشت سالیانه ۲۷۰ هزار تن، ظرفیت مناسبی برای افزایش ارزآوری و تحقق شعار سال دارد.
کد خبر : 844998

 به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل ازروابط عمومی سازمان شیلات ایران، مدیرکل دفتر مدیریت امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران به بهانه روز جهانی تون ماهیان در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی سازمان شیلات ایران گفت: ایران دارای جایگاه اول از نظر میزان صید تون ماهیان در بین کشور‌های عضو iotc بهره برداری کننده از صیدگاه‌های غرب اقیانوس هند است.

دکتر عباسپور نادری افزود: درکمیسیون تون ماهیان اقیانوس هند امتیاز ایران از لحاظ پایبندی ۷۶ عنوان شده است که از متوسط امتیازات کشور‌های عضو بالاتر است که این امر ناشی از رعایت و اجرای الزامات و مقررات ابلاغی کمیسیون تون ماهیان اقیانوس هند در سطح کشورمان است.
وی ادامه داد: هماهنگی و تعامل سازمان شیلات ایران با بهره برداران و تشکل‌های صیادی برای بومی سازی و تطبیق مقررات و الزامات iotc کمک می‌کند تا بهره برداری پایدار با رویکرد ماهیگیری مسئولانه انجام شود.
 
مدیرکل دفتر مدیریت امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ میزان کل صید حدود ۶۷۳ هزار تن در جنوب کشور برآورد شد که مقدار ۳۳۵ هزار تن مربوط به بهره برداری از ذخایر سطح زی درشت بوده که ۲۷۰ هزار تن آن را تون ماهیان تشکیل می‌دهد.
دکتر نادری با اعلام آنکه حدود ۸۰۰ فروند شناور صیادی لنج مجوز و قابلیت تردد و فعالیت در صید گاه‌های اقیانوس هند را دارند گفت:گونه‌های اصلی مورد بهره برداری شامل هوور، هوور مسقطی، گیدر است که میزان صید گونه هوور مسقطی نسبت به گونه‌های دیگر بیشتر و معادل ۶۸ هزار تن در سال ۱۴۰۰ بوده، گونه هوور با ۵۵ هزار تن و گونه گیدر با ۴۵ هزار تن در رتبه‌های بعدی صید قرار دارد.

وی ادامه داد: ایران براساس توصیه‌های کمیسیون تون ماهیان اقیانوس هند برای کاهش تلاش صیادی در صیدگاه‌های محدوده iotc با تدوین "طرح مدیریت تلاش صید در حوزه مکران" تدابیر و اقداماتی را به منظور مدیریت و ایجاد تعادل در حجم تلاش صید با توجه به میزان مجاز قابل برداشت از ذخایر مذکور در دستور کار دارد.

دکتر عباسپور نادری افزود: برای بهبود کیفیت تون ماهیان صید شده نیز تجهیز شناور‌های صیادی به امکانات برودتی و نگهداری مناسب در کنار تغییر روش صید بخشی از شناور‌ها از روش گوشگیر به روش‌های صید انتخابی همچون لانگ لاین و ترولینگ اقدام شده است.

وی درباره اختصاص ۱۲ اردیبهشت (۲ می) به عنوان روز جهانی تون ماهیان در تقویم گفت: تون ماهیان ظرفیت مناسبی برای صادرات و ارزآوری به کشور بوده و می‌تواند شعار سال (مهار تورم، رشد تولید) را تحقق بخشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب