جدایی از فرهنگ عفاف و حجاب جامعه را دچار سردرگمی میکند
گروه استانهای خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهناز ایمان آذری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجبشیر، مدیر گروه رشته کامپیوتر، مسئول سایت واحد عجبشیر، ادمین علمسنجی و پایش و مسئول امور زنان این دانشگاه است.
ایمان آذری بیش از ۱۲ سال است که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجبشیر بهعنوان عضو هیئت علمی مشغول فعالیت است.
خبرنگار آنا در راستای فعالیتهای شغلی و تحصیلی ایمان آذری گفتوگویی را با این بانوی موفق ترتیب داده است که در پی میآید:
آنا: حضور زنان در رفع نیازهای علمی جوانان چقدر به پیشرفت کشور کمک کرده است؟
ایمان آذری: ایران برای رفع نیازهای علمی جوانان و رفع مشکلات تربیت جوانان و نیازهای فرهنگی به حضور زنان نیاز دارد، یعنی اگر جامعه را مانند یک پرنده در نظر بگیریم، یک بال آن بانوان هستند و بال دیگر آقایان؛ بنابراین اگر این پرنده با یک بال پرواز کند، هیچوقت به بالا نخواهد رسید؛ چراکه برای پیشرفت نیاز به زنان دارد تا تعادل را حفظ کرده و کشور را از نظر علمی ـ تربیتی و فرهنگی به قلههای موفقیت برساند.
آنا: سبک زندگی خانواده اسلامی- ایرانی و عدالت جنسیتی در راستای تحکیم بنیان خانواده و مناسبات خانوادگی را چگونه ارزیابی می کنید و آیا در این باره پیشنهادی دارید؟
ایمان آذری: سبک زندگی خانواده اسلامی ـ ایرانی و عدالیت جنسیتی در کشور تا حدودی در بخشهایی از جامعه رعایت شده، در حالی که در بخشهای دیگر رعایت نشده و در قسمتهایی از جامعه که خانوادهها سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی را رعایت کردند به تحکیم بنیان خانواده و پیشرفتهایی رسیدند.
سبک زندگی اسلامی ایرانی موجب میشود که مناسبات خانواده مستحکمتر و امید به ادامه این نوع از زندگی بهتر و بیشتر شود؛ بنابراین برای اینکه تحکیم بنیان خانواده بهتری داشته باشیم باید جوانان را از همان ابتدا برای زندگی اسلامی آماده و ذهنشان را با این مدل، تربیت کنیم.
آنا: عرصه حضور زنان در جامعه کنونی با چه چالشهایی مواجه است و راهکارهایتان برای حضور تأثیرگذار و تمدنساز زنان در جامعه چیست؟
ایمان آذری: عرصه حضور زنان در جامعه کنونی با چالشهای زیادی مواجه است و هنوز جامعه ما کاملاً نپذیرفته که زن میتواند در جامعه حضور داشته باشد، به همین دلیل برای حضور زنان مقاومتهای زیادی صورت میگیرد، بهعنوان مثال اگر یک زن بخواهد سرکار برود از طرف محیط کار با مشکلاتی مواجه است و مقاومتهایی برای حضورش انجام میشود و در برخی مواقع نیز از سوی خانواده خود تحت فشار است؛ بنابراین از هر دو سو این فشارها موجب میشود که زن متحمل مشکلات بیشتری شود.
به هر صورت زن برای حضور در جامعه نیاز به پشتوانه دارد که در اکثر خانوادهها این پشتوانه را دریافت نمیکند یا اگر از طرف خانواده دریافت کند وقتی وارد یک محیط کاری میشود با چالشهای زیادی مواجه است که باید هرکدام از اینها را به نحوی رفع کند.
برای حضور بهتر زنان در جامعه ابتدا باید اندیشهسازی صورت بگیرد، یعنی بستر اندیشه در ذهن ما ایجاد شود که زن همراه و پا به پای مرد میتواند در یک جامعه کار کند و هیچ تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد.
آنا: چه اندازه با اشتغال و کارآفرینی بانوان موافق هستید و آیا ظرفیتسازی در این زمینه از سوی مسئولان صورت گرفته است؟
ایمان آذری: اشتغال و کارآفرینی بانوان یکی از مؤلفههای موفقیت خانواده و جامعه است؛ بنابراین خانواده و جامعه برای موفقیت نیاز به حضور زن دارد و بدون حضور زن این جامعه موفق نمیشود، متأسفانه ظرفیتسازی کامل از سوی مسئولان انجام نشده و در حق زنان تا حدودی اجحاف شده است.
بهعنوان مثال تعداد زنان و مردان در ادارات و شرکتها باهم برابر نیستند و تعداد مردان در جامعه برای کارکردن بیشتراست و باید تا حدود زیادی بسترسازی و حضور زنان بیشتر شود، حضور زنان میتواند پشتوانهای برای کودک و مرد خانواده باشد و خانواده را از نظر مالی مستحکمتر کند.
آنا: پیشنهاد شما برای ترویج بهتر فرهنگ عفاف و حجاب و پوشش اسلامی- ایرانی چیست؟
ایمان آذری: برای ترویج بهتر فرهنگ و عفاف و حجاب و پوشش اسلامی ابتدا باید از نظر عفاف از کودکی روی بچههای خود کار کنیم و در این زمینه باید ریشهسازی صورت بگیرد، یعنی از کودکی و از مدرسه و تلویزیون و تولید کارتون و دروس و کتاب باید روی ذهن کودکان کار شود، یعنی اگر در ذهن کودک این موضوع شکل بگیرد که عفاف و فرهنگ حجاب حمایت از کودک است به مرور زمان در ذهن کودک فرهنگ عفاف و حجاب جای میگیرد و وقتی کودک بزرگ شد، این فرهنگ رعایت خواهد شد.
اگر از نوجوانی یا جوانی، تبلیغ عفاف و حجاب را آغاز کنیم، تأثیر کمتر میشود و فرهنگسازی باید از کودکی و داخل خانواده و مدرسه آغاز شود و حتی از بازیهایی که کودک در کوچه و خیابان انجام میدهد، میتواند مؤثرتر باشد.
برای داشتن فرهنگ عفاف و حجاب باید از کودکی روی هرکدام از افراد کار کرد، از سویی برای داشتن فرهنگ عفاف و حجاب علاوه بر کودکی باید روی نوجوانان و جوانان هم کار کرد، بهعنوان مثال فرزندان ما وقتی وارد دانشگاه شدند، یک بستر فرهنگی برای پذیرش جوانان وجود داشته باشد و وقتی کودک را با فرهنگ عفاف تربیت میکنیم، وارد دانشگاه که میشود، این فرهنگ را جاری و ساری خواهد کرد.
آنا: اهداف دشمن در سیاهنمایی و هجمه به زنان جامعه اسلامی، حجاب و عفاف و جوسازی علیه مسئولان چیست؟
ایمان آذری: آسیب و ضربه به یک جامعه از زنان آغاز میشود و جدایی زنان از فرهنگ عفاف و حجاب و زندگی فاطمهگونه جامعه را نیز دچار سردرگمی و پلشتی خواهد کرد و وقتی یک زن از فرهنگ عفاف و حجاب دور شد، فرزندش در حال جدایی از این فرهنگ است و ویرانی یا آبادی یک کشور از زنان آن آغاز میشود.
اگر زنی از راه راست جدا شد در حقیقت آن جامعه از مسیر صحیح دور شده است و چنانچه از خط راست کنار بکشیم، کل جامعه را از خط راست کنار کشیده و باعث ویرانی آن کشور شدهایم و به همین دلیل است که دشمن ابتدا سراغ زنان میرود میداند اگر بنیان خانواده ضعیف باشد، میتواند آن جامعه را ضعیف کند.
نداشتن حجاب و عفاف به مرور زمان میتواند بنیان خانواده را سست کند؛ اگر بنیان خانواده سست شود، کم کم بنیان جامعه هم سست خواهد شد و این همان چیزی است که دشمنان ما میخواهند، چیزی که بدتر از یک حمله موشکی است و ضعف بنیان خانواده، ضعف جوانان و ضعف کل کشور خواهد بود.
آنا: دولتها تا چه اندازه در فرهنگسازی و معرفی جایگاه زن در خانواده و جامعه در افکار عمومی تأثیرگذار بوده و از جامعه زنان و فعالیت آنان حمایت کردهاند؟
ایمان آذری: در مورد فرهنگسازی و معرفی جایگاه زن در خانواده، کشور ما چون یک کشور اسلامی است تا حدود زیادی توانسته در تفکر عموم تأثیر مثبتی داشته و همیشه سعی کرده زن را در جامعه حمایت کند و پشتوانه باشد با وجود همه اینها؛ اما مساوات بین زن و مرد به دقت رعایت نشده است که تدبیر لازم باید از سوی مسئولان صورت گیرد.
باید از زنان و ایدههای آنان حمایت بیشتری شود بهویژه در فرزندآوری باید مشکلات مختلف از سر راه بانوان برداشته و تسهیلات بیشتری برای آنان بهخصوص افراد شاغل در محیط کار و .... در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/