شوراها در چابک و فعالسازی شهرداریها نقشآفرین باشند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی امروز( شنبه) در گردهمایی روز ملی شوراها، گفت: شوراها مبنای فرهنگی، دینی و قرآنی دارد و در واقع مبنای آن این است که نظر جمع اخذ شود، کارها با تدبیر و تعقل دنبال شود و با خرد جمعی حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در قانون اساسی هم به امر شورا و نگاه به خرد جمعی توجه شده است، افزود: یکی از جلوه های روشن مردمسالاری دینی و تحقق اراده مردم شکل گرفتن شوراها در شهر و روستاها است.
رئیس جمهور تاکید کرد:شهر اسلامی مبتنی بر اخلاق، معنویت، اسلامیت و عدالت است، آنچه که امروز در آیات نورانی قرآن آمده، واحد اجتماعی امت است و امت از ماده امه یعنی مجموعه دارای مقصد می آید. هدف شهر و روستا یکی است و مجموعا دارای مقصد و هدف واحد هستند.
رئیسی با اشاره به عناصر موجود در امت،افزود: در امت ۴ عنصر قرار داده شده است، یک عنصر هدفدار بودن و دوم عنصر حرکت، سوم عنصر امام و مقتدا و چهارم عنصر پویایی است.
وی تصریح کرد: هیچ نهادی در جمهوری اسلامی نیست که برخواسته از رای مردم به صورت مستقیم یا غیر مستقیم نباشد این از افتخارات نظام است که مبتنی بر رای عمومی قرار گرفته است.
رئیس جمهور گفت: امروز کسانی که مدعی دموکراسی هستند، از برخی دولت هایی حمایت میکنند که حتی یک بار انتخابات و مراجعه به رای عمومی در کشور آنها برگزار نشده است در حالیکه که کشور ما به طور متوسط هر سال انتخابات دارد.
رئیسی با بیان اینکه نظام ما نظام مردم سالاری دینی است، افزود: شورایی از فرهیختگان و برجستگان شکل گرفته است، این یک ظرفیت عظیم است که بی بدیل محسوب می شود این ظرفیت کارهای بسیاری میتواند انجام دهد، زیرا با بدنه اجتماعی در ارتباط است و خواست و نیاز مردم را به خوبی تشخیص می دهد و راهکار برون رفت از مشکلات را به خوبی میداند.
وی گفت: مجلس جایگاه خود را دارد اما زمینه و بستر بسیاری از قانون ها و تصمیمات در شوراها میتواند فراهم شود زیرا به خوبی تنگناهای اقتصادی و فرهنگی و را می شناسید و می توانید نظام مسائل شهر و روستا را تعریف کنید.
رئیسجمهور با اشاره به ایرادات توسعه یافتگی در برخی کشورها، افزود: امروز وقتی کشورهای توسعه یافته را بررسی میکنیم توسعه یافتگی آنها بیشتر در حوزه تولید و اقتصاد است و ممکن است در مسائل اجتماعی و اخلاق و معنویت موفق نباشد.
رئیسی تصریح کرد: مشکلی که با تعریف توسعه یافتگی غربی وجود دارد، این است که تعریف آنها از انسان و نیاز اسنانمتفاوت است آنها انسان را در نطام اقتصادی و مالی تعریف میکنند در حالیکه در کشور ما نیاز های مادی و غیر مادی انسان رد هم در نظر گرفته است.
وی با اشاره به اهمیت اقتصاد دریا، گردشگری و روستا گفت: توجه به هر یک از این اقتصاد با توجه به ظرفیت های موجود در کشور می تواند اشتغالزایی کند. چرا یک روستایی با توجه به تمام امکانات موجود در منطقه آنجا را رها می کند و به شهر می رود، وقتی سوال می شود می گویند چون کشاورزی برای او صرف نمیکنند، محصول آن تضمین نمی شود که این نگرانی باید رفع شود و وقتی اقتصاد روستا برای روستایی به صرفه باشد و محصول آن تضمین شود به طور یقین به شهر نمی رود که ظرفیت شوراها در این زمینه کمک کننده است.
رئیسجمهور با بیان اینکه قانون این پیش بینی را کرده است و شوراها هم تصمیم ساز، هم تصمیم گیر و هم نظارت کننده باشند، خطاب به نهاد شوراها، تاکید کرد: شما می توانید پیش نویس لایحه را تدوین و از طریق وزارت کشور لایحه را نهایی و به مجلس ارسال کنید و عزیزانی که شناختی از شهر و روستا دارند می دانند، این اقدام شدنی است.
وی گفت: باید این اقدامات بیشتر از این هم شود که این با خرد جمعی و همکاری و مشارکت عمومی امکان پذیر است و بهترین جلوه آن فعال کردن شوراها و نقش دادن به آنهاست و این نقش را باید مغتنم شمرد.
رئیس جمهور همچنین به وظایف و کارکرد شهرداری ها پرداخت و گفت: یک بخش کارکرد شهرداری های نگاه خدمت رسانی است و علاوه برآن کارکردهای مختلفی نظیر حوزه اجتماعی دارد که باید به آن هم توجه شود.
رئیسی تاکید کرد: در رفع آسیب های اجتماعی، شهرداری بسیار می تواند نقش آفرین باشد، شما در شوراها تلاش کنید تا شهرداری ها چابک و فعال باشند.
وی با بیان اینکه نیاز به شغل لازم است اما برای همه آحاد جامعه از این رو به جای یک نفر یکهزار نفر مشغول به کار شوند ما چه مخالفتی داریم،تاکید کرد: همه کار خدمت به کشور پشت میز نشستن نیست.
رئیس جمهور گفت: استان خوزستان قطب کشاورزی کشور است و بسیاری از استان ها قطب های صنعتی هستند و بعضی از استان های کشور بهشت معدن تلقی میشوند زیرا معادن زیادی وجود دارد.
رئیسی با بیان اینکه این همه زمینه اشتغال وجود دارد و با همکاری شوراها می توانیم زمینه بسیاری از رفع مشکلات را که مردم از آن رنج می برند را برطرف کنیم،تاکید کرد: می توانیم با همراهی و آگاهی نسبت به حل مساله راهگشا باشیم و ماهم در عمل حمایت می کنیم.
انتهای پیام/