دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 ارديبهشت 1402 - 08:58
عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار:

تولید صنعتی نهضت ملی مسکن باید علمی انجام شود

تولید صنعتی نهضت ملی مسکن باید علمی انجام شود
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مسکن سازی می تواند رشته های مختلف صنعت را تحریک کند و این مسئله خودش رونق می آورد البته در صورتی که برای آن درست برنامه ریزی شود. تولید صنعتی مسکن باید علمی انجام شود
کد خبر : 843945

غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره نقش رونق نهضت ملی مسکن در تحقق شعار سال (رشد تولید و مهار تورم) گفت: تحقق این شعار به شرط این است که نهضت ملی مسکن محقق شود. مسکن سازی می تواند در تحقق این شعار تاثیرگذار باشد. مسکن ویژگی هایی دارد از جمله اینکه ماندگارترین کالای تولیدی است و علاوه بر این گرانترین کالایی است که در سبد خانوار هر ایرانی می‌تواند وجود داشته باشد.

وی بیان کرد: تولید مسکن به صورت انفرادی به دلیل هزینه بالای ساخت برای افراد عادی حتی در شهرستان ها غیر ممکن شده است، در تهران و سایر کلانشهرها هم به دلیل اینکه بحث بلندمرتبه سازی مطرح است این موضوع اصلا امکان پذیر نیست.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: تولید به صورت آن چیزی که هم اکنون در حال انجام است یعنی اصطلاحاً بساز و بفروش ها یا همان افراد و شرکت های کوچکی که خانه می سازند چند نتیجه در پی دارد؛ ازجمله اینکه شهر زشتی از نظر معماری به وجود می‌آید که در حال حاضر هم داریم. در شهرهای ما هیچ دو ساختمانی شبیه به هم و یا هم رنگ نیستند. یکی بلند و یکی کوتاه، یکی بدون عقب نشینی و یکی با استفاده از مواد اولیه بی کیفیت ساخته شده است.

چاره ای جز تولید صنعتی نداریم

مرحبا با بیان اینکه زلزله ترکیه برای ما درس بزرگی بود. شهرک های بسیار شیکی در این کشور ساخته شده بود که با اولین تکان همه آنها فرو ریختند خاطرنشان کرد: به خاطر اینکه این موضوع بسیار هزینه‌بر است ما چاره ای جز تولید صنعتی نداریم. البته تولید صنعتی نه مانند آن چیزی که در مسکن مهر انجام دادیم و هنوز هم که هنوز است مشکلات آن حل نشده است.

نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: درست است که عده‌ای با استفاده از مسکن مهر صاحب خانه شدند، اما مسکن های بی کیفیتی که خیلی برای زندگی مناسب نیست و هر کس در اولین فرصت که بتواند از آنجا فرار می‌کنند و افرادی که فقط مجبور به زندگی در این مسکن های مهر هستند در آنجا زندگی می کنند.

این نماینده مجلس یازدهم در ادامه با تاکید بر اینکه همه اینها مهم است افزود: از طرف دیگر مسکن مهر به دلیل اعتباراتی که به آن تزریق شد پایه پولی ما را جابه جا کرد و تورم زا شد. نهضت ملی مسکن هدف مقدس است و حتی می تواند یک رونق در تولید را به وجود آورد زیرا به مصالح ساختمانی زیادی نیاز دارد.

نماینده مردم آستارا در ادامه توضیح داد: مسکن سازی می تواند رشته های مختلف صنعت را تحریک کند و این مسئله خودش رونق می آورد البته در صورتی که برای آن درست برنامه ریزی شود. تولید صنعتی مسکن باید علمی انجام شود و حتی برای ساخت این مسکن می توانیم از سرمایه گذاران خارجی استفاده کنیم که تمایل دارند این کار را انجام دهند.

عزم دولت در یک سال گذشته برای تحقق وعده مسکنی 

مرحبا با اشاره به اینکه می توانیم شهرهای قشنگ زیبا و استاندارد و مهندسی شده برای مردم بسازیم توضیح داد: با این ساخت و سازها مردم می توانند با آرامش در آن خانه ها زندگی کنند. بخش مسکن بخشی است که می تواند در اقتصاد ما تحول ایجاد کند، رونق تولید را به وجود بیاورد، کارآفرینی داشته باشد و شغل ایجاد کند. منتها به شرطی که برنامه ریزی درستی داشته باشیم نه اینکه همان راه ۷۰ سال گذشته را ادامه دهیم. زیرا در این شرایط مشخص است که به چه جایگاه و موقعیتی خواهیم رسید.

وی درباره عزم دولت در یک سال گذشته برای تحقق وعده مسکنی خود گفت: من هیچ چیزی از دولت در یک ساله اخیر برای مسکن سازی ندیده ام. در حوزه انتخابیه من یک بخش از زمین ها را برای مسکن ملی مشخص کردند و به پیمانکار هم داده شده ولی هنوز عملیات آنجا شروع نشده است.

چالش تکمیل شدن طرح مسکن مهر

سخنگوی کمیسیون اقصادی مجلس خاطرنشان کرد: ولی در خصوص مسکن مهر یکی از کانون های بحران و یکی از عوامل سرافکندگی مسئولان اجرایی وقت را ما در مسکن مهر داریم. بسیاری از مسئولان اجرایی وقت این پروژه به زندان رفته اند و حسابهای آنها بسته شده است. کسانی که قرار بوده است با ۳۰ میلیون صاحب خانه شود الان با ۳ میلیارد هم نمی‌توانند صاحبخانه شود و بعد از ۲۰ سال هنوز خیلی از این بلوک های مسکن مهر تکمیل نشده است.

مرحبا ادامه داد: اگر همه آنها هم تکمیل شود یک مجموعه ۹۰۰ واحدی فاضلاب، راه، بهداشت، سوپرمارکت و... ندارد.

نماینده مجلس در شورای عالی پول و اعتبار درباره میزان همکاری بانک ها برای اعطای این تسهیلات گفت: بانک ها همکاری لازم را دارند اما درباره بانک ها باید با دقت صحبت کنیم. ما قانون را تصویب می کنیم که بانک‌ها ۲۰ درصد از منابع خود را باید به این حوزه اختصاص دهد، آیا بانک ها این ظرفیت را دارند؟ آیا تنها منبع مالی فقط بانک ها هستند، پس نقش بازار سرمایه در این بین چه کاره است؟

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته