دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 ارديبهشت 1402 - 07:26
گفتگو/چرا با سازمان بازرگانی مخالفت شد؟

مجلس موافق تشکیل وزارت بازرگانی است

مجلس موافق تشکیل وزارت بازرگانی است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس نمی‌توانست بر سازمان بازرگانی نظارت کند، گفت: اما این بار نسبت به تشکیل وزارت بازرگانی راغب است.
کد خبر : 843944

اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در‌ گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره ارسال لایحه تشکیل وزارت بازرگانی به مجلس،گفت: اگر هر سازمان یا ساختار اجرایی در کشور بخواهد ایجاد شود، باید ابتدا در مجلس مورد بحث و بررسی قرار بگیرد و از آنجا که باید اعمال نظارت هم داشته باشد به نظر می‌آید که این بار با تشکیل وزارت بازرگانی موافقت می‌کند.

وی افزود: پیش از این این هم تعدادی از نمایندگان مجلس، تشکیل وزارت بازرگانی را مطرح کرده بودند که این طرح، در طرح‌های مجلس ثبت شده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به این سوال که چرا مجلس با تشکیل سازمان بازرگانی موافقت نکرد؟ بیان کرد: قرار بود سازمان بازرگانی یکسری از وظایف سازمان‌های مختلف را در خود جمع کند. چون سازمان بوده است و مجلس بر آن نظارتی نداشت به همین جهت از حوزه اختیارات مجلس خارج می‌شد.

شاکری اظهار کرد: با توجه به آنکه وظایف تعدادی از دستگاه‌ها به سازمانی منتقل می‌شد که مجلس نظارتی بر آن نداشت، رغبتی به لایحه تشکیل سازمان بازرگانی نشان نداد، اما این نگاه را به وزارت بازرگانی ندارد.

فرآیند لایحه دولت به مجلس؛ از سازمان تا وزارت بازرگانی

گفتنی است، دولت ۱۷ بهمن سال گذشته در نامه‌ای به امضای رئیس‌جمهور لایحه پیشنهادی در خصوص ایجاد «سازمان بازرگانی و تنظیم بازار» را که به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی تنظیم شده بود، با قید دو فوریت جهت انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.

۲۷ فروردین ماه سال جاری هم لایحه ارسال شده از سوی دولت در صحن علنی مجلس بررسی و در نهایت با این تقاضا و بررسی این لایحه به صورت یک فوریتی نیز مخالفت شد.

پس از عدم استقبال بهارستانی‌ها از لایحه تشکیل سازمان بازرگانی، «محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به رئیس جمهو، با اشاره به تشخیص دولت برای تشکیل ساختاری مستقل برای بازرگانی داخلی و تنظیم بازار و دیدگاه رئیس جمهور مبنی بر نبود تفاوت بین تشکیل سازمان یا وزارت در این زمینه، از دولت درخواست کرد تا لایحه تشکیل وزارت بازرگانی داخلی و تنظیم بازار را به صورت دو فوریتی به مجلس ارائه کند.

این درخواست نیز به سرعت در دستور کار دولت قرار گرفت و در جلسه ۶ اردیبهشت ماه هیئت دولت به تصویب رسید و تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و قرار است به زودی در هرم سبز بهارستان بررسی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب