دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 ارديبهشت 1395 - 15:58
معاون پژوهش و فناوری واحد شبستر: باید به نخبگان تکیه کنیم

۸ طرح در نخستین جشنواره ایده تا پدیده دانشگاه آزاد اسلامی شبستر برگزیده شدند

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر با توجه به اهمیت وجود نخبگان اظهار کرد: «به جای تکیه بر منابع زیرزمینی باید به منابع روی زمین یعنی نخبگان تکیه کنیم.»
کد خبر : 84366

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر سعید جمالی در افتتاحیه نخستین جشنواره ایده تا پدیده، با توجه به اینکه ثبت نام طرح‌ها و ایده‌ها برای شرکت در جشنواره از آبان ۱۳۹۴ شروع شده بود، گفت: «در مجموع ۴۵ طرح و پروپزال به دبیرخانه جشنواره رسیده بود و پس از داوری ۸ طرح به عنوان طرح برگزیده انتخاب شد.»


وی با توجه به اینکه تبدیل علم به ثروت در جامعه امروزی موضوع مهم و از ضروریات است، خواستار حمایت از تجاری‌سازی طرح‌ها شده و بیان کرد: «ضروری است بستری فراهم شود تا در کنار کسب دانش، خلاقیت را به ظهور برسانیم.»


طرح‌های برگزیده که جایزه ویژه جشنواره را دریافت کردند عبارت بودند از: مقام اول، طرح «اتومبیل دوزیست» از سوی فرشید قیطوریان؛ مقام دوم، طرح و ایده با عنوان «طراحی سیستم عصای هوشمند برای نابینایان» ارائه شده از سوی فرهاد کریم‌خانی و مقام سوم مشترکاً به طرح‌های «شکلات‌های شیری و تلخ بدون قند» که از سوی صابر خزانی و سمانه توکلی و طرح «پمپ فشار خلاء» ارائه شده از سوی هانیه مختاری ارائه شده بود.


دیگر طرح‌های منتخب طرح، «دستگاه بهره‌برداری خانگی از آب باران» ارائه شده از سوی منیره هوشیار؛ «طرح ماشین حساب نابینایان و کم سوادان» ارائه شده از سوی هادی دیگرانی کفشیان؛ طرح «سامانه جامع پزشکی» ارائه شده از سوی اکبر عباسپور قدیم و ایده «طراحی و ساخت نمونه‌ای از دیوار سبز در بستر کشت مناسب، سازگار با اقلیم و هوای ایران با استفاده از تکنولوژی شبکه‌های حسگر بی‌سیم» از سوی سید مرتضی زاهدی بود.


فرشید قیطوریان به عنوان نفر اول جشنواره در ارائه طرح خود با عنوان اتومبیل دوزیست گفت: «این خودرو قادر به حرکت بر روی جاده‌های آسفالت و خاکی نسبتا صاف و هموار است. علاوه بر آن، مزیت قابل توجهی که این خودرو را از بقیه خودرو‌ها متمایز می‌کند، امکان حرکت آن بر روی آب است. این کار از سوی پره‌ای که در پشت خودرو تعبیه می‌شود و نیروی خود را از گیرباکس می‌گیرد انجام می‌پذیرد.»


وی با توجه به ویژگی‌های فنی قابل حمایت مثل دوزیستی، کوچک و کم مصرفی و امکان استفاده نظامی، مزایای اختراع را به شرح زیر اظهار کرد: «مصرف کم، وزن کم، بازده بالا، دوزیستی طرح، کوچک بوده اتومبیل، امکان استفاده نظامی، عدم استفاده از سیستم خاصی برای شناور بودن بر روی آب و عدم نفوذ آب به قسمت‌های مختلف»



فرهاد کریم‌خانی در توصیف طرح خود با توجه به مشکلات نابیینایان در تشخیص موانع در راه رفتن هم گفت: «عصای هوشمند سیستمی است که موارد زیر در آن مجتمع شده‌اند؛ یک جفت سنسور مافوق صوت برای تشخیص موانع روبرو، سنسور مادون قرمز برای تشخیص پله‌های رو به بالا و رو به پایین، سنسور آب برای تشخیص چاله‌های آب.»


وی ادامه داد: «این حس‌گر‌ها اطلاعات زمان حقیقی را جمع‌آوری کرده و برای پردازش به میکروکنترلر ارسال می‌کنند. پس از پردازش، میکروکنترلر پیام هشدار شنیداری را از طریق یک سمعک بلوتوث‌دار اجرا می‌کند. سیستم از سوی یک باتری قابل شارژ تغذیه می‌شود. این دستگاه مبتنی بر GPS، با رابط ورودی از سوی کاربر، زمانی که فرد نابینا به مقصدش می‌رسد، با صدا هشدار می‌دهد.»


صابر خزانی نیز با توجه به اینکه در زندگی صنعتی، تحرک کم و کاهش فعالیت‌های بدنی و از طرفی مصرف زیاد شکر و قندهای ساده، سلامت انسان را به مخاطره انداخته است، گفت: «شکلات‌های بدون قند یا به اصطلاح رژیمی، به منظور پیشگیری از امراض مختلف جایگزین مناسبی برای قندهای ساده هستند. یک شکلات بدون قند مرغوب، حاوی مخلوطی از ویتامین‌ها و املاح است و کل کربوهیدرات‌های آن بین ۱۰ تا ۱۵ گرم است. آخرین طرح ارائه شده از سوی هانیه مختاری با عنوان پمپ فشار خلاء بود. این پمپ آب با استفاده از نیروی مکشی که در اثر خلا ایجاد شده در داخل محفظهٔ استوانه‌ای شکل صورت می‌گیرد، عمل می‌کند.»


سرتیپی مدیر آموزش و پرورش شهرستان شبستر هم با توجه به شعار امسال آموزش و پروش شهرستان با عنوان خلاقیت، نوآوری، شکوفایی و با تشکر از دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری این جشنواره، به تعامل موثر بین دستگاه‌های آموزشی و فرهنگی شهرستان تاکید کرد.


اجرای آزمایشات شیمی و ارائه سرگرمی و زیبایی‌های ریاضیات از دیگر بخش‌های متنوع جشنواره بود که با استقبال بسیار خوب حاضرین برگزار شد.


در پایان با اهدای جایزه و لوح از برگزیدگان بر‌تر جشنواره قدردانی شد. حضور فعال دانش‌آموزان دبیرستان‌های تیزهوشان و نمونه منطقه از ویژگی‌های جشنواره بود.


پرواز پهپاد ساخته شده از سوی مرید عقیلی از فارغ‌التحصیلان نخبه واحد در محوطه و در جمع شرکت‌کنندگان آخرین بخش جشنواره بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب