مهلت بازگشت ارز صادراتی به ۸۰ روز کاهش یافت
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مدیرکل اداره پایش ارز بانک مرکزی در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر مورخ ۳۱ فروردین گفت: بر اساس قوانین بالادستی مصوب شورای عالی هماهنگی و اقتصادی، قانون اصلاح مبارزه با قانون قاچاق کالا و ارز کلیه صادرکنندهها موظف هستند ارز خود را به چرخ اقتصادی برگردانند.
لامعی در ادامه افزود: بر اساس آن هیئتوزیران روشهای برگشت ارز حاصل از صادرات را مشخص کرده به روشهای مختلف به صورت ارزی حواله در سامانه نیمایی یا به صورت فروش اسکناس به بانکها یا روشهایی دیگری که در آئیننامه مشخص شده است.
او گفت: از سال ۹۷ در کشور سامانههایی برقرار شد که در آن سامانه مشخص شده که هر صادرکننده به چه شکلی ارز خود را به چرخه اقتصادی برگرداند.
مدیرکل اداره پایش ارز بانک مرکزی در ادامه افزود: بر اساس آمار صادرکنندگان به گروههای مختلفی تقسیم میشوند؛ صادرکنندگان بزرگ شامل پتروشیمیها، فولادیها، پالایش، پالایشگاهها و نظایر آن و گروه دیگر صادرکنندگانی که به عنوان صادرکنندگان خرد میشناسیم.
او افزود: در دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ برگشت ارز صادرکنندگان بزرگ بسیار مطلوب بوده است. ۸۰ تا ۸۵ درصد صادرکنندگان بزرگ ایفای تعهد ارزی کردهاند. برخی از شرکتها مشکلاتی دارند که این مشکلات موجب شده که یک مقدار در برگشت ارز دچار مشکل شوند.
لامعی با اشاره به مشکلات شرکتها در بازگشت ارز صادراتی گفت: بخشی از مشکلات ناشی از اختلافها در خصوص ارزش پایه گمرکی و برخی دیگر نیز در پروژههای خودشان ارز را استفاده کردهاند و به بانک مرکزی احضار نکردهاند.
او در ادامه گفت: بیشترین مسئله ما در شرکتهای کوچک و صادرکنندگان خرد است. میانگین این شرکتها که بازگشت ارز صادراتی نکردهاند، حدود ۵۰ درصد است. بانک مرکزی از طریق سازمان توسعه تجارت و اتاقهای بازرگانی با آنها در تماس است.
مدیر اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی در پایان گفت: بر اساس مصوبه بانک مرکزی شرکتها از جمله شرکتهای پتروشیمی، فولادی و پالایشی موظفند مدت زمان بازگشت ارز صادرات را از ۱۲۵ روز به ۸۰ روز کاهش دهند.
انتهای پیام/