اختراع عایقی ارزان با عملکرد بالا در صرفهجویی انرژی و کاهش صوت
گروه استانهای خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ احسان عربی مفرد- بهروز علایی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجن و مدرس گروه فیزیک این دانشگاه به مدت ۲۰ سال به تازگی موفق به ثبت اختراع با موضوع «روش عایقبندی دیوار به کمک اتصال با تور فایبرگلاس» شده است.
این اختراع ارزشمند و پرکاربرد در حوزه زیستبوم فناور و ساختمان و حوزه عمران و معماری به شماره اختراع ۱۰۸۷۶۰ دوم اسفند ۱۴۰۱ و پس از تحقیقات و مطالعلت مستمر و خلاقانه ثبت علمی شده است.
علایی که دارای مدرک لیسانس مهندسی معدن از دانشگاه صنعتی اصفهان، فوق لیسانس فیزیک هستهای از دانشگاه تهران است در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از جرقه اولیه اختراع خود گفت و بیان کرد: پس از شرکت در سمینار انرژیهای نوین، متوجه شدم به دلیل هزینهبر بودن تولید انرژیهای نوین، صرفهجویی در مصرف انرژی، حتماً باید همزمان با تغییر انرژی فسیلی به انرژیهای نوین اجرا شود؛ چراکه اکنون مقادیر زیادی از انرژی در مصارف خانگی به هدر میرود.
عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجن توضیح داد: به دنبال روشی برای عایقبندی حرارتی در ساختمانها بودم که از لحاظ اقتصادی ارزان و دارای عملکرد بالا باشد و به راحتی اجرا شود که به «روش عایقبندی دیوار به کمک اتصال با تور فایبرگلاس» دست یافتم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نمونه خارجی اختراع (عایقبندی دیوار به کمک اتصال با تور فایبرگلاس) وجود دارد؟ گفت: سیستم عایقبندی «اتیکس» مشابه این روش عایقبندی است با این تفاوت که یونولیت به جای تور فایبر گلاس با گل میخهای پلاستیکی به دیوار ضمیمه متصل میشود.
این محقق و پژوهشگر، هزینه ساخت نمونههای اولیه محصول را هر متر مربع حدود ۴۰ هزار تومان دانست که حدود ۲۰ هزار تومان آن هزینه هر متر مربع یونولیت ۳ سانتی متر مصرفی است.
علایی با بیان اینکه در مسیر ساخت محصول اولیه اختراع فقط از دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجن کمک گرفتم و دانشگاه در اجرای طرح یاریگر بود، تشریح کرد: فعلاً ثبت اختراع انجام و تست در ابعاد کم انجام شده است و باید نمونههای اجرایی بزرگتر آن در ساختمانهای مختلف اجرا تا اشکالات مشخص شود.
عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجن، «روش عایقبندی دیوار به کمک اتصال با تور فایبر گلاس» را تازهترین فعالیت و پژوهش خود عنوان و بیان کرد: در استفاده از این روش به دلیل اینکه دیوار یک ساختمان با همان مصالح قبلی و جرم قبلی دوجداره میشود، عملکرد صوتی بالایی پیدا میکند و دیوار عایق صوت هم میشود.
انتهای پیام/