دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 فروردين 1402 - 11:50
در نشست خبری مطرح شد:

پرسش و پاسخ نوجوان ایرانی با فضانوردان چینی

پرسش و پاسخ نوجوان ایرانی با فضانوردان چینی
یک دختر ایرانی از اصفهان در قالب اتصال اینترنتی با ایستگاه فضایی به نمایندگی از ایرانیان سوالی از فضانوردان پرسیده و پاسخ خواهد گرفت. این برنامه در قالب همایش گفت‌وگو با قصر آسمانی برگزار خواهد شد.
کد خبر : 842244

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری همایش گفت‌وگو با قصر آسمانی با مشارکت کمیته همکاری و دوستی مجاورت سازمان همکاری شانگهای، سفارت جمهوری خلق چین در ایران و کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان با حضور فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری و فونگ چو، رایزن سفارت جمهوری خلق چین و خبرنگاران در حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای نشست فلاح با اشاره به سابقه ۶۰ساله مجموعه برای فعالیت برای کودک و نوجوانان گفت: تعاملات ما با سفارت چین در قالب‌های مختلف شکل گرفته که در سازمان همکاری های شانگهای برنامه ریزی شده است، یکی از این برنامه‌ها تعامل کودک و نوجوانان با فضانوردان چین در فضا است.

وی در ادامه افزود: مراسم رسمی ۵شنبه با حضور کودکان و نوجوانان ایرانی و کشورهای دیگر چون خود چین در قالب اتصال اینترنتی با ایستگاه فضایی اجرا می‌شود، به نمایندگی ایرانیان نیز یک دختر اصفهانی سوالی از فضانوردان می‌پرسد و پاسخ می‌گیرد. همایش در کانال کانون در برنامه شاد نیز پخش می‌شود.

فلاح با تاکید بر اهمیت دیپلماسی کودک و نوجوان در بیان سیاست‌های کانون گفت: زیرساخت‌های تعاملی بین المللی در این عرصه مهم است. این گفت وگو سکویی برای ایجاد این دیپلماسی است. برای آینده تلاش داریم نشست های تخصصی و اندیشه ورزی ، بررسی چیستی ماهیت کودک و نوجوان را داشته باشیم.

وی اظهار داشت: ما در ۳۰ استان کشور مرکز نجوم ویژه کودک و نوجوان داریم در ۲۰استان انجمن های تخصصی نجوم داریم، در حوزه رباتیک و هوافضا هم سابقه خوبی وجود دارد، که سعی داریم برای آینده بیشتر دراین عرصه ورود کنیم. در دوره کرونا هم ۱۶۰ کارگاه نجوم و هوافضا برگزار کردیم که کارنامه خوبی برای کانون است. همچنین از مجموعه ۲۳۷ کتاب علمی کانون،۱۰ کتاب حوزه اسمان ،فضا و ستارگان داریم.

فلاح درباره برنامه گفت وگو با قصر آسمانی نیز گفت: در روز برنامه مقامات سفرای ایران و‌چین، مدیرعامل کانون، معاون سازمان فضایی و سخنرانی‌های کارشناسی خواهند داشت و کودکان با فضانوردان عکس یادگاری می گیرند. شش دقیقه هم زمان ارتباط فضانوردان چینی با ایرانیان خواهد بود که مهشید قاسمی نماینده جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و سوالی درباره حرکت و سرعت سفینه های فضایی می پرسد.

سپس فونگ چو رایزن سیاسی جمهوری خلق چین در صحبت‌هایی عنوان کرد: کمیته همکاری‌های شانگهای و دبیرخانه سازمان همکاری‌ها این رویداد را بیستم اوریل سال جاری برگزار می‌کند. هدف اصلی رویداد افزایش درک کودک و نوجوانان درباره دستاوردهای علم و فضانوردی چین و همبستگی مردم با هم در سازمان همکاری‌های شانگهای است. 

این رویداد یک مکان اصلی در پکن خواهد داشت که بزودی تاسیس می‌شود و چند مکان فرعی در کشورهایی مثل ایران، قرقیزستان، ازبکستان، بلاروس و… و چهارده کشور دیگر راه اندازی خواهد شد.

در حال حاضر فقط دو ایستگاه فضایی در آسمان داریم که یکی قصر آسمانی است؛ این اولین بار است که فضانوردان چین در ایستگاه فضایی با کشورهای مختلف صحبت می کنند و این نشان دهنده سطح بالای همکاری کشورهای سازمان همکاری های شانگهای است.

این رویداد در ایران از سوی سفارت چین، کانون پرورشی و سازمان فضایی ایران رویداد ساعت ۹تا ۱۲سی‌ام فروردین و مکان سالن غدیر کانون پرورشی برگزار خواهد شد و قرار است حدود هشتاد نماینده کودک و نوجوان که عمدتا ایرانی هستند در آن مشارکت کنند.

** کودکان ایرانی کنجکاو با پرسش‌های فراوان هستند

در بخش پرسش و پاسخ، فونگ چو ، کودک و نوجوانان ایرانی را بچه‌هایی کنجکاو با سوالاتی جالب دانست و گفت: چین تلاش دارد هکاری‌های بین کشورها را در ایستگاه‌ فضایی توسعه دهد، ما علاقه‌مند به ارتباط با بچه‌های ایرانی هستیم، فضانوردان ایرانی هم در آینده می‌توانند در فرصت‌هایی با چینی‌ها مرتبط شوند.

** هفته فیلم ایران در چین برگزار می‌شود

وی در ادامه درباره ارتباطات بین المللی دو کشور ایران و چین گفت: تلاش داریم این تعاملات کودکان را در سطح دو کشور تقویت کنیم، در همین دوره چین سخنرانی‌هایی به همراه برپایی نمایشگاه نقاشی کودکان راه انداخته است و طرف چینی هم دعوتی از آنها برای حضور در این کشور انجام داده است.

وی افزود: امسال تلاش داریم سال فرهنگی گردشگری چین و ایران را بواسطه توافقات اخیر دو کشور برگزار کنیم و در حال برنامه ریزی آن هستیم. در سال جاری تلاش داریم سومین هفته فیلم ایران در چین را نیز برگزار کنیم که جزئیاتش مشخص خواهد شد.

** امید به تحصیل فضانوردان ایرانیان

در چینفونگ چو درباره ارتباطات آموزش دانشگاهی دو کشور گفت: در ایران 5 دانشگاه زبان چینی تدریس می‌کند، امیدواریم این موارد بیشتر و بیشتر شود تا دانشجویان ایرانی هم برای تحصیل بیشتر به چین بیایند. شاید همین نوجوانان ایرانی که در این رویداد فضانوردی شرکت می کنند برای تحصیل فضانوردی روزی به چین بیایند و چینی‌ها امیدوار هستند که همکاری دو کشور در این عرصه توسعه می‌یابد.

** 10 جلد کتاب «نام آوران»‌ کانون به نمایشگاه کتاب می‌آید

سپس فلاح درباره تولید کتاب‌های کانون گفت: 10 جلد کتاب در قالب «نام آوران» قرار است از سوی کانون در نمایشگاه بین المللی کتاب عرضه شود، برنامه دیگرمان نیز رویداد نام آوران است که تلاش داریم هر سال یک شخصیث محوری نوجوان را براساس فعالیت‌های فرهنگی و سابقه‌ای که داشته و دارد، معرفی کنیم.

** گردشگری کودک ایران پویا می‌شود

وی درباره گردشگری کودک و فعال کردن آن در دنیا گفت: کانون اقدامات اولیه را برای حضور جدی گردشگری کودک به ویژه در همدان که قطب گردشگری کشور هم شده، انجام داده است. سال گذشته حتی در عرصه کسب و کار گردشگری در رامسر مازندران هم فعالیت‌هایی انجام و ایده‌هایی گرفتیم. منتها در عرصه بین الملل در بحث هفته‌های دوستی ارتباطاتی شکل گرفته منتها گردشگری بین الملل کودک نوپدید است و قطعا باید دوران بلوغ خود را طی کند.

فلاح درباره ارتباطات فیلمسازی دو کشور گفت: امسال کانون دو فیلم در جشنواره فجر ارائه داد، ایده مطرح شده محصولات مشترک ایران و چین هنوز به عملیاتی شدن نرسیده است و نیاز به کار کارشناسی دارد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب