دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 فروردين 1402 - 09:41
در دانشگاه آزاد خمینی‌شهر انجام شد؛

بازمهندسی و راه‌اندازی دستگاه‌های فرز CNC

بازمهندسی و راه‌اندازی دستگاه‌های فرز CNC
دستگاه‌های فرز CNC در راستای گسترش علوم و فنون جدید و بهره‌مندی بیشتر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر بازمهندسی و راه‌اندازی شدند.
کد خبر : 842187

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از خمینی‌شهر،  دستگاه‌های فرز CNC در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در راستای گسترش علوم و فنون جدید و بهره‌مندی بیشتر دانشجویان از تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی، بازمهندسی و راه‌اندازی شدند.

عضو هیئت علمی گروه ساخت و تولید دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر و راهنمای تیم‌های دانشجویی مکاترونیک و رباتیک مستقر در آزمایشگاه نسل چهار در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با تشریح چگونگی بازمهندسی و راه‌اندازی دستگاه‌های CNC اظهار کرد: در کار با دستگاه‌های فرز CNC استفاده از نرم‌افزار‌های طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر یا اصطلاحاً CAD/CAM برای تولید خودکار برنامه ماشین‌کاری و کد‌های مورد نیاز و تعریف کردن استراتژی‌ها و مسیر‌های ابزار بهینه ماشین‌کاری از اهمیت زیادی برخوردار است.

محسن لوح‌موسوی افزود: از سوی دیگر، عموماً دستگاه‌های CNC آموزشی به دلیل قدیمی بودن سیستم کنترل و سیستم‌عامل مربوط، صرفاً توانایی دریافت برنامه به صورت خط به خط و تحت سیستم‌عامل قدیمی DOS را دارند که اساساً این مسئله باعث می‌شود تا دانشجویان در درس ماشین‌های کنترل عددی یا درس طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر، فقط بتوانند هندسه‌های بسیار ساده‌ای را ماشین‌کاری کنند.

بازمهندسی و راه‌اندازی دستگاه‌های فرز CNC

وی اضافه کرد: تعمیرات دستگاه‌های CNC آموزشی با سیستم‌های کنترل رایانه‌ای از نسل‌های قدیمی به دلیل دارا بودن قطعات و برد‌های قدیمی معمولاً قابل انجام و به صرفه نیست و به همین علت مدتی است که دیگر شرکت‌های تولیدکننده این تجهیزات، سرویس و خدمات مورد نیاز برای تعمیرات و به‌روزرسانی دستگاه‌های فروخته‌شده را ارائه نمی‌کنند. از این‌رو، تیم دانشجویی مکاترونیک شامل دانشجویان جوان و خلاق رشته‌های فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر با کمک فارغ‌التحصیلان باتجربه و موفق قبلی دانشگاه برای به‌روزرسانی این سیستم اقدام کردند و در زمانی کمتر از مدت پیش‌بینی‌شده توانستند، پروژه مورد نظر را به انجام برسانند.

سرپرست تیم تحقیقاتی آزمایشگاه نسل چهار صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر نیز به آنا گفت: جایگزینی کنترل‌کننده‌های نسل‌های قدیمی با پردازنده‌های فوق‌سریع باعث می‌شود که کاربران این دستگاه‌های جدید نسبت به مدل‌های قدیمی با سرعت بیشتری فرمان‌ها را اجرا کنند و امکان استفاده از آخرین نسخه‌های نرم‌افزار‌های CAM/CAD نیز فراهم شود.

محمدرضا صباغ ادامه داد:افزود: آزمایشگاه نسل چهار صنعت که در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر مستقر شده، از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی کم‌نظیری برخوردار بوده و اکنون دانشجویان مستعد در رشته‌های فنی و مهندسی ازجمله مکانیک، برق و الکترونیک، مهندسی پزشکی و کامپیوتر در قالب تیم‌های تحقیقاتی و پژوهشی در آن فعالیت می‌کنند و این تیم‌ها چندین پروژه مختلف در زمینه فناوری‌های نسل چهار صنعت را در حال اجرا هستند که یکی از این پروژه‌ها به‌روزرسانی و هوشمندسازی تجهیزات تولیدی و صنعتی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب