دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 ارديبهشت 1402 - 13:18
توسط محققان گروه پژوهشی «انگل‌شناسی» صورت می‌گیرد؛

استفاده از ترکیبات طبیعی در درمان عفونت؛ ۲۰ گیاه و ترکیب دارویی بررسی شدند

استفاده از ترکیبات طبیعی در درمان عفونت؛ ۲۰ گیاه و ترکیب دارویی بررسی شدند
مدیر هسته پژوهشی «انگل‌شناسی» دانشگاه آزاد تنکابن هدف اصلی این گروه را استفاده از ترکیبات طبیعی در درمان عفونت دانست و از بررسی ۲۰ گیاه و ترکیب دارویی خبر داد.
کد خبر : 842184

بهمن رحیمی اسبویی دکتری تخصصی انگل‌شناسی پزشکی و مدیر گروه پژوهشی انگل‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فعالیت‌ها، کارکرد‌ها و اهداف و برنامه‌های این گروه (هسته) پژوهشی را تشریح و بیان کرد: گروه پژوهشی انگل‌شناسی سال ۱۳۹۸ ایجاد شد و دیگر اعضای گروه را آیت‌الله نصراللهی متخصص قارچ‌شناسی پزشکی واحد تنکابن، مهدی فخار، عبدالستار پقه و پریسا موسوی از متخصصان انگل‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، محمدعلی ابراهیم‌زاده متخصص فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و فریماه معصومی متخصص ایمنولوژِی واحد تنکابن تشکیل می‌دهند.

استادیار انگل‌شناسی پزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن درباره حوزه تخصصی فعالیت و تحقیق گروه پژوهشی انگل‌شناسی که در رویداد عصر امید(خرداد ۱۴۰۱ مصلای تهران) نیز حضور داشت، گفت: این گروه تحقیقاتی در زمینه بررسی اثرات ضد میکروبی ترکیبات طبیعی و گیاهی فعالیت دارد.

** استفاده از ترکیبات دارویی در فاز انسانی به دنبال مجوز کمیته اخلاق

وی دستاورد‌های این گروه پژوهشی از زمان تشکیل تاکنون را یادآور شد و توضیح داد: با توجه به محدودیت‌های مالی، زمانی و تجهیزات، اکنون بیش از ۲۰ گیاه و ترکیب دارویی مورد بررسی قرار گرفته و مقالات در مجلات معتبر داخلی و خارجی چاپ شده است و بسیاری از ترکیبات در فاز حیوانی قرار دارند و به دنبال مجوز کمیته اخلاق به منظور استفاده از این ترکیبات در فاز انسانی هستیم.

مدیر گروه پژوهشی انگل‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن، مشکلات مالی و کمبود تجهیزات را از موانع فعالیت محققان و پژوهشگران برشمرد و درباره چشم‌انداز و برنامه‌های آینده این گروه پژوهشی بیان کرد: از اهداف اصلی این گروه استفاده از ترکیبات طبیعی در درمان عفونت است و به دنبال آن هستیم که دارو‌های گیاهی را جایگزین ترکیبات دارویی مرسوم کرده از واردات دارو‌های شیمیایی و گرانقیمت به کشور جلوگیری کنیم. 

رحیمی اسبویی عنوان کرد که در گروه پژوهشی انگل‌شناسی در درازمدت به دنبال صادرات ترکیبات دارویی هستیم و در این راستا چند دارو‌ی مورد استفاده در مطالعات گروه اثرات بسیار خوبی از خود نشان داده‌اند و در آینده نزدیک خبر‌های خوبی در راه است.

وی ابراز امیدواری کرد که مشکل کمبود تجهیزات با کمک مؤسسات پژوهشی و دولتی جبران شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب