دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1402 - 14:08
وقتی شاخه‌ خشک درختان جان می‌گیرند؛

خلق نوآورانه آثار چوبی با سرشاخه‌های هرس‌شده پاییزی + تصاویر

خلق نوآورانه آثار چوبی با سرشاخه‌های هرس‌شده پاییزی + تصاویر
دانشجوی مقطع کارشناسی رشته علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با ایده و خلاقیت هنری به شاخه‌های خشک درختان جان‌ می‌بخشد.
کد خبر : 841851

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ کاربرد چوب در زندگی روزمره و استفاده‌های مختلف و متفاوت از آن، قدمتی به اندازه بشر دارد که در دوره‌های مختلف، استفاده‌های گوناگون و متناسب با نیاز انسان داشته است.

چوب در تسهیل زندگی، ساخت وسایل و ابزارآلات یا بخش هنر کاربرد دارد، یکی از جدیدترین این کاربردها در هنر، هنر خلاقانه «چوبینه حسنی» بوده که در گفت‌وگویی کوتاه با محمدمهدی حسنی دانشجوی مقطع کارشناسی رشته علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان بیشتر با آن آشنا می‌شویم.

هنر«چوبینه حسنی» که در زمینه کار با چوب است، نخستین بار توسط بشیرعلی حسنی خلق و به رسم معمول به نام مبدع آن نامگذاری شد که به همین دلیل از سوی شاغلان هنر و صنعت چوب، لقب پدر ژپتوی ایران به وی داده و هنرش پس از وی توسط فرزندش محمدمهدی حسنی ادامه یافت.

محمدمهدی حسنی که در مقطع کارشناسی رشته علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) مشغول به تحصیل بوده در کنار درس، هنر ابداعی پدر را فراگرفته و به قدر توان و متناسب با خلاقیت ذهنی خود در حال توسعه و تکمیل آن است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: این هنر برای نخستین بار با ایده اولیه پدر در زمان ساخت فوتبال دستی خلق و سرآغاز کار با چوب و ساخت مجسمه‌ها، عروسک‌ها، نماد‌ها و دیگر آثاری که همگی برگرفته از ذهن پدر بود و بعد از آن، خلاقیت ذهنی نیز افزوده شد.

حسنی گفت: این هنر که از ساخت اشیا و آثار چوبی توسط سرشاخه‌های هرس شده فصل پاییز تشکیل می‌شود، هیچ سابقه یا نمونه در ایران نداشته، اثر یا نمونه یا مستندی دال بر وجود این هنر در خارج از کشور نیز مشاهده نشده و می‌توان گفت هنری بی‌بدیل و نوآورانه است.

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) با بیان اینکه آفریننده این هنر به عنوان عضو افتخاری شاخه مجسمه‌سازی مؤسسه توسعه هنر‌های معاصر انتخاب شده است، افزود: کشور سرشار از ذهن‌های خلاق و ایده‌پرداز است و باید زمینه‌های کشف و رشد آن پیش بیاید، این حوزه یعنی کار با چوب ساده، کم‌هزینه و کم‌خطرتر از سایر حوزه‌هاست و می‌تواند زمینه فعالیت، رشد استعداد جوانان و نوجوانان باشد. هنری که می‌تواند برای ساخت ابزارآلات تاکنون کشف نشده، ساخت وسایل تزیینی، ساخت نماد‌ها و سایر آثار به بهترین نحو به‌کار گرفته شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب