دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 فروردين 1402 - 11:59
نظارت بر هوش مصنوعی؛

اتحادیه اروپا کارگروه ویژه «چت جی پی تی» ایجاد کرد

اتحادیه اروپا کارگروه ویژه «چت جی پی تی» ایجاد کرد
کمیسیون حفاظت از داده اتحادیه اروپا با ایجاد کارگروهی ویژه که روی چت بات GPT متمرکز است، اولین قدم را در تنظیم قوانین اجراییِ قابل تعمیم به حیطه هوش مصنوعی برداشت.
کد خبر : 841700

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، کمیسیون حفاظت از داده اروپایی که رگولاتور حریم خصوصی اتحادیه اروپا است، از ایجاد کارگروهی ویژه در رابطه با چت جی پی تی (ChatGPT) خبر داد.

این اقدام می‌تواند نخستین قدم مهم برای اتخاذ سیاستی واحد در قبال تنظیم مقرارت حریم خصوصیِ قابل تعمیم به حیطه هوش مصنوعی باشد.

اقدام دیده بان حریم خصوصی اتحادیه اروپا واکنشی است به تصمیم یکجانبه‌ای که ایتالیا ماه میلادی گذشته در راستای مهار استفاده از چت جی پی تی اتخاذ کرد و بلافاصله مورد تائید کمیسیون حفاظت از داده آلمان به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا هم قرار گرفت.

دیده بان  حفاظت از داده اسپانیا هم دیروز پنجشنبه اعلام کرد که در تدارک آغاز تحقیقات اولیه پیرامون احتمال سوء استفاده از داده‌های خصوصی کاربران از سوی چت جی پی تی است.

چت جی پی تی یک برنامه هوش مصنوعی با قابلیت ارائه سریع پاسخ‌های مکتوب به طیف وسیعی از سوالات است و با ماهانه بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر فعال، رکورد تاریخی رشد اپلیکیشن‌های تجاریِ مشتری محور را شکسته است حال آنکه دغدغه‌هایی درباره تهدید‌هایی که می‌تواند برای امنیت، حریم خصوصی کابران و همین طور کاهش تقاضا برای مشاغل انسانی داشته باشد نیز وجود دارد.

کارشناسان آمریکایی و اروپایی بابت رشد سریع استفاده از نسخه‌های هوش مصنوعی مشابه چت جی پی تی هم نگران هستند.

هدف کمیسیون حفاظت از داده اروپایی این است که به دور از اتخاذ اقدامات تنبیهی علیه OpenAI به عنوان شرکت مالک چت جی پی تی، به تلاش‌های مشترک و تبادل اطلاعات در راستای تنظیم اقدامات اجرایی و سیاست گذاری عمومی برای نظارت بر هوش مصنوعی، سرعت ببخشد.

ایتالیا نخستین کشوری است که زنگ خطر را درباره استفاده از چت جی پی تی به عنوان یک ابر مدل زبانی هوش مصنوعی به صدا درآورد.

مقامات ایتالیایی اعلام کردند که این چت بات را به منظور انجام تحقیق درباره نقض احتمالی قوانین جمع آوری داده و ناتوانی در کنترل سن کاربران مسدود می‌کنند.

سازمان حفاظت از داده ایتالیا همچنین اعلام کرد شرکت OpenAI هیچ مبنای حقوقی ندارد که جمع آوری وسیع اطلاعات و ذخیره سازی داده‌های کاربران را برای آموزش الگوریتم‌های خود توجیه کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب