خیرآبادی: فدراسیون بدون دبیر به چهکنم چهکنم میافتد/ ظلم است بگوییم او تنها در ساخت و ساز خوب بوده
فرزانه شریفی- جمشید خیرآبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات قهرمانی آسیا گفت: سطح مسابقات قهرمانی آسیا نسبت به رقابتهای جهانی پایینتر است، اما واقعیت امر این است که کشتی ما خیلی سطح بالایی دارد. معمولا مسابقات قهرمانی آسیا در سطح معمولی برگزار میشود، ولی سطح کشتی ما خیلی بالا رفته و ما باید عیار کشتیگیران را در مسابقات جهانی و آسیا بسنجیم. با این حال به کادرفنی و فدراسیون کشتی بابت کسب این قهرمانی تبریک میگویم، آنها نتایج تلاش خود را کردند و نتایج دور از انتظار نیست. چون کشتی ایران بالاتر از سطح آسیاست.
**کادرفنی در انتخاب کشتیگیران برای جهانی باید دقت کند
کارشناس کشتی کشورمان گفت: کادرفنی برای این مسابقات عملکرد خوبی داشت، اما باید دوراندیش باشند قطعا مسابقات جهانی شرایط سختتر خواهد بود، چون این رقابتها گزینشی المپیک هم محسوب میشود، کسانی که الان در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کردند نفرات اول رقابتهای جهانی نیستند و در چند وزن تغییر خواهیم داشت؛ البته چون کشتیگیران عملکرد خوبی داشتهاند دست کادرفنی برای انتخاب نفرات بازتر خواهد بود و رقابت خیلی خوبی بین کشتیگیران به وجود میآید. در نهایت امیدوارم کادرفنی بهترین نفرات را برای مسابقات جهانی و گزینشی المپیک انتخاب کنند.
**ظلم است اگر بگوییم دبیر تنها در ساخت و ساز خوب بوده
خیرآبادی در مورد عملکرد علیرضا دبیر در فدراسیون کشتی اظهارداشت: من جزء معدود نفراتی بودم که در کادرفنی فدراسیونهای مختلف حضور داشتم و الان هم رئیس هیات کشتی کردستان هستم، بنابراین تقریبا با تمامی فدراسیونها در ارتباط بودم. در حال حاضر اکثر فدراسیونها در برگزاری اردوها دچار مشکل هستند، اما میبینیم که در فدراسیون کشتی در تمامی ردههای سنی اعزام صورت میگیرد و بنابراین به اعتقاد من به معنای واقعی ظلم است اگر بگوییم دبیر تنها در ساخت و ساز خوب بوده؛ او بهترین رئیس فدراسیون تاریخ کشتی ایران است. این حرف را بدون هیچ بد و بستانی میگویم، من وقتی دبیر به فدراسیون آمد هدایت تیم امیدها را برعهده داشتم، اما با حضور او این تیم به شخص دیگری واگذار شد، اما هیچ اشکالی نداشت چون قرار بود همه کارها به خاطر موفقیت کشتی انجام شود. از زمانی که دبیر ریاست فدراسیون را برعهده گرفته خدمات ارزشمندی انجام داده بحث خوابگاه کشتیگیران سر و سامان پیدا کرده، من خاطرم هست زمانی در المپیک لندن قصد ریکاوری داشتیم و به استخر برویم که حدودا ۲ ساعت طول کشید تا به استخر برویم، حدود یک ساعت و نیم هم طول کشید تا برگردیم، در نهایت حدودا ۴ ساعت طول میکشید تا ریکاوری کنیم، در آن شرایط بیشتر ما خسته میشدیم تا ریکاوری! اما الان هر نوع امکاناتی که فکر کنید دبیر در خانه کشتی فراهم کرده است.
**همه دنیا کشتی ایران را با دبیر میشناسند
خیرآبادی عنوان کرد: نتایجی هم که کشتی در دوره ریاست دبیر کسب کرده قطعا فدراسیونهای گذشته دخیل بودند، او در بحث پایه بسیار خوب کار کرده و تعداد زیادی کشتیگیر در اردوهای تیم ملی حضور دارند؛ اردوهای مشترک با سایر کشورها در دوره ریاست دبیر زیاد انجام شد و این نشان میدهد او با یک برنامهریزی میان مدت، بلند مدت کار را شروع کرد. دبیر را با کشتی میشناسند و امیدوارم او کارش را ناتمام نگذارد و برای دوره جدید هم برای ریاست فدراسیون نامزد شود.
**وزارت ورزش یک ریال درآمد پایدار ندارد اما کشتی دارد
وی در واکنش به اختلافاتی که دبیر با وزارت ورزش داشته است، گفت: امکانات و شرایطی که در کشتی داریم جزء بهترینهاست و ورزشکاران سایر رشتهها آرزو همچین رئیسی را دارند. مگر دبیر با وزارت ورزش بر سر مسائل شخصی دچار اختلاف شده یا چیزی برای خودش خواسته است؟! وزارت ورزش یک ریال درآمد پایدار ندارد و همه آن مصرفی است، اما دبیر در فدراسیون کشتی به دنبال ساخت چندین مورد است تا بتواند از طریق آن یک درآمد پایدار برای فدراسیون داشته باشد. من در آن جلسه که دبیر با معاون وزارت ورزش درگیری لفظی پیدا کرد حضور داشتم. معاون وزیر، چون خودش برای ریاست فدراسیون رای نیاورند نمیتوانند خیلی از مسائل را درک کنند. ما در آن جلسه به او گفتیم آیا طرفدار کشتی است یا ضد آن؟! چون اگر طرفدار کشتی است این رشته لیاقت این همه بیمهری را ندارد. اگر هم با رشته پرمدال کشتی ضدیت دارند که اعلام کنند تا ما تکلیف خودمان را بدانیم. ضمن اینکه دبیر در آن جلسه هیچ حرف ناشایستی نزد، وقتی ۸۲ درصد مدالهای المپیک مربوط به رشته کشتی است وزارت ورزش باید به این رشته نگاه ویژهتری داشته باشد، متأسفانه آقایان انتظار دارند هم پول ندهند و حمایتی نکنند و هم اینکه بهترین نتایج را هم از کشتی توقع دارند؛ در صورتی که همچین چیزی امکان ندارد.
**فدراسیون بدون دبیر به چهکنم چهکنم میافتد
وی گفت: یک اعزام با این دلار سرسام آور نیاز به بودجه خیلی زیاد دارد و فدراسیون کشتی سال گذشته نزدیک به ۴۰ اعزام داشته است. رئیس فدراسیون در این شرایط باید چه کاری انجام دهد؟! آیا نباید برای بودجه تلاش کند؟! الان وضعیت استقلال را ببنید، تیمی که به خاطر پول و بدهی بهترین فرصت حضور در آسیا را از دست داد. کشتی هم همین شرایط را دارد. اگر فردی مثل دبیر از کشتی برود این فدراسیون به چه کنم چه کنم روزگار گرفتار میشود. مربی قبلا در فدراسیون کشتی حقوق نمیگرفت، اما در دوره ریاست او الان مربی ۵۰ میلیون حقوق میگیرد که نسبت به فوتبال و سایر رشتهها کمتر است، اما اگر فردی مثل دبیر از فدراسیون کشتی برود چه کسی میتواند مثل او منابع را تأمین کند.
**وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نشان دادند در خرج خودشان هم ماندند!
رئیس هیات کشتی کردستان تأکید کرد: در حال حاضر ما به همراه برخی روسای هیاتها جلسه گذاشتیم و حتما با دبیر هم صحبت خواهیم کرد و از او میخواهیم که اجازه ندهد فعالیتهایی که در این مدت انجام داده هدر برود. اگر او در کشتی نباشد قطعا به مشکل خواهیم خورد و برای یک اعزام یا یک اردو به دردسر خواهیم افتاد، چون وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نشان دادند نه تنها در خرج خودشان ماندهاند چه برسد به اینکه به سایر فدراسیونهای مدالآور کمکی کنند. تنها رشتهای که در المپیک یا مسابقات جهانی حرفی برای گفتن دارد همین کشتی است و نباید اجازه دهیم برای این رشته مشکل ایجاد شود. در گذشته تعداد اسپانسرهایی که فدراسیون جذب میشد تا چه اندازه بود و الان چه تعداد است؟! جایگاهی که دبیر در فدراسیون جهانی پیدا کرده نشان دهنده روزهای خوب کشتی ایران است و نباید به راحتی از آنها بگذریم.
انتهای پیام/