دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سالروز شهادت سپهبد صیادشیرازی؛

روزی که دمکرات ۱۸ زن روستایی را به اسارت گرفت؛ نقش شهید صیاد در پاکسازی غرب کشور

روزی که دمکرات ۱۸ زن روستایی را به اسارت گرفت؛ نقش شهید صیاد در پاکسازی غرب کشور
۲۱ فروردین سالروز شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی است، فرمانده‌ای که در وحدت نیروهای سپاه و ارتش و پاکسازی غرب کشور از لوث گروهک‌های ظالم دموکرات و کومله نقش مهمی ایفا کرد.
کد خبر : 841212

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت خبرگزاری آنا، ۲۱ فروردین ماه سالروز شهادت سپهبد صیادشیرازی است، فرمانده‌ای که در زندگی پربارش اقدامات مهمی انجام داد که می‌توان به ایجاد وحدت و همدلی بین نیروهای سپاه و ارتش اشاره کرد. وی در سال‌های نخست پیروزی انقلاب اسلامی و تحرکات ضدانقلاب در غرب کشور، نقش مهمی در پاکسازی منطقه از لوث گروهک‌های ظالم دموکرات و کومله ایفا کرد.

سید حسینی در سال‌های اول انقلاب اسلامی یکی از نیروهای سپاه در شهرستان تکاب استان آذربایجان غربی بود که در خاطره‌ای به نقش شهید صیادشیرازی در پاکسازی مناطقی از غرب کشور اشاره دارد. روایت وی در این باره را در ادامه می‌خوانیم.

در سال‌های نخست پیروزی انقلاب اسلامی شاهد جنایات گروهک‌های کومله و دموکرات در غرب کشور بودیم که در اول تیرماه سال ۱۳۵۹ بنده در یکی از درگیری‌‌ها با ضدانقلاب در منطقه‌ای بین کوه زندان و روستای احمدآباد استان آذربایجان غربی حضور داشتم.

** ضدانقلاب پوست سر پاسدارها را کنده بود

در پی این عملیات، سه نفر از نیروهای شناسایی سپاه از جمله محمدجفایی، مجید شمس و محرمعلی سلطانی که می‌خواستند برای شناسایی منطقه بروند، از ما جدا شدند. در بین راه تعدادی از نیروهای ضدانقلاب به بهانه کشاورزی در مناطق زراعی کمین کرده بودند که این سه پاسدار به کمین دشمن افتادند. ضدانقلاب بعد از تیراندازی به این نیروهای سپاه، آنها را با شکنجه به شهادت رساند. طوری که دموکرات پوست سر این شهدا را کنده بود. ضمن اینکه پیکر شهدا در همانجا مانده بود. تا شب منتظر بودیم که این نیروهای شناسایی به مقر بازگردند و زمانی که دیدیم خبری نشد احتمال شهادت یا اسارت این نیروها را دادیم. لذا این موضوع از طریق سپاه به سنندج اعلام شد.

** نقش شهید صیاد در عقب ‌راندن ضدانقلاب

یک روز بعد از این حادثه حدود بعدازظهر دیدیم که هلی‌کوپترشنوک دو پروانه در تکاب به زمین نشست. به همراه چند نفراز دوستان، به سمت هلی‌کوپتررفتیم. شهید صیادشیرازی با چند نفر پیاده شدند. بعد از نیم ساعت صحبت و توضیح ماجرا توسط شهید «باقرمحمدیاری» و آقای مددی فرمانده موقت سپاه، حدود ۸ نفر سوارهلی کوپترشدند. بنده هم به خاطر اینکه درآن زمان در واحد جمع‌آوری اطلاعات منطقه بودم،‌ همراه شهید محمدیاری سوارشدم. بعد از نیم ساعت هلی کوپتردر منطقه تخت سلیمان و تازه‌کند فرود آمد.

پس از جلسه‌ای کوتاه در مقر«تازه‌کند»، شهیدصیاد به همراه چند نفر راهنما دوباره با هلی‌کوپتر به منطقه رفتند و در اطراف روستای احمدآباد گشت زدند و توانستند پیکر سه شهید را پیدا کنند. پیکر این شهدا بعد از شناسایی به شهر منتقل شد.

یک روز بعد از پیدا کردن پیکر شهدا توسط نیروهای عملیاتی،  گروه ۵۰ نفری از نیروهای جنگ‌های نامنظم تحت فرماندهی شهید صیادشیرازی از منطقه اسلام آباد کرند کرمانشاه که لهجه و ظاهر خاصی هم داشتند، در پاکسازی منطقه احمدآباد و شیره‌مرد همکاری کردند. البته دو فروند هلی‌کوپتر کبری قبل از عملیات، مقر گروهک دموکرات را در خروجی احمدآباد موشک باران کردند.

** اسارت ۱۸ زن روستایی توسط دموکرات

ماجرای پاکسازی منطقه از لوث ضدانقلاب تا روستای قزقاپان ادامه داشت. تا اینکه خبر اسارت حدود ۱۸ نفر از زنان شیعه روستای شیره مرد توسط دموکراتها به ما رسید. با قوت قلبی که شهید صیاد به نیروهای حاضر داده بود با اقدام به موقع و تدبیر سایر نیروهای حاضر در محل این زنان نجات پیدا کردند

اسارت این زنان روستایی یکی از خاطرات تلخ ما از دوران حملات و درگیری ضدانقلاب بود. دیدن فرزندان و خانواده این زنان واقعاً برای ما زجرآور بود.

** درباره شهید

شهید سپهبد علی صیاد شیرازی سال ۱۳۲۳ در شهر درگز استان خراسان رضوی متولد شد. او پس از اخذ دیپلم به دانشکده افسری رفت و پس از پذیرش در سال ۱۳۴۶ در رسته توپخانه دانش آموخته شد. سال ۱۳۵۰ به خاطر تسلط بالایش در زبان انگلیسی استاد زبان در ارتش شد و سال ۱۳۵۲ برای گذراندن دوره‌های تخصصی توپخانه به آمریکا رفت.

وی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، در ارتش به عضویت شبکه‌ای مخفی از نیرو‌های انقلاب درآمد که برخی دیگر از افسران نظامی همچون شهیدان کلاهدوز و اقارب‌پرست نیز عضو آن بودند و ارتباطاتی با بیت امام (ره) داشتند. پس از انقلاب اسلامی اولین ماموریت‌های او در غرب کشور و با ظهور گروهک‌های ضد انقلاب رقم خورد. او در طول ۱۷ روز ۹ عملیات علیه ضد انقلاب انجام داد و به آموزش نیرو‌ها مشغول شد. رشادت و تدبیر او در مبارزه با ضد انقلاب موجب شد تا به فرماندهی عملیات غرب کشور منصوب شود.

یکی از مقاطع مهم حضور امیر صیاد شیرازی در دفاع مقدس مقابله با منافقین در غرب کشور و در جریان عملیات مرصاد بود. او با استفاده از توان هوانیروز، ستون زرهی منافقین را در تنگه چهارزبر متوقف کرد و بسیاری از نیرو‌های آنان به هلاکت رسیدند. اقدام مقتدرانه او در دفاع از مرز‌های کشور و تار و مار کردن منافقین باعث شد تا کینه صیاد در دل آنان بماند.

۲۱ فروردین سال ۱۳۷۸ بعد از گذشت سال‌ها از عملیات مرصاد، منافقین کینه خود از شهید صیاد را با شهادت او عملی کردند. در صبح این روز شهید صیاد در مقابل منزلش و هنگام عزیمت به محل کار مقابل چشم فرزندش توسط یکی از نیرو‌های منافقین که در لباس رفتگران شهرداری ظاهر شده بود با شلیک گلوله به شهادت رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب