میرکاظمی: ۹۷ درصد منابع درآمدی دولت در سال گذشته محقق شد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، سید مسعور میرکاظمی در نشست خبری امروز یکشنبه ۲۰ فروردین خود اظهار کرد: در قوانین بودجه سنواتی اعداد قابل توجهی برای فروش اموال مازاد دیده میشد، ولی اتفاق خاصی نمیافتاد حتی در پایان قانون بودجه ۱۴۰۱ که رکورد این موضوع (فروش داراییهای دولت) در مقایسه با سالهای قبل از آن شکسته شده بود، تنها ۲۳ درصد از منابع پیش بینی شده محقق شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۴۷۸ هزار میلیارد تومان از داراییهای دولت شامل واگذاری املاک، فروش سهام دولت در شرکت ها، واگذاری شرکتهای دولتی و ... برای دولت درآمد به دست آمد؛ همچنین اگر از صندوق توسعه ملی برداشتی صورت میگرفت، مابه ازای آن از صندوق داده میشده و نهایتا ۸۷ درصد منابع پیش بینی شده از این محل مقق شد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به تسویه اصل و سود ۱۷۷ هزار میلیارد تومان از اوراق اسلامی که در سالهای گذشته منتشر شده بود گفت: در سال گذشته دولت ۱۴۰ هزار میلیارد تومان هم اوراق اسلامی جدید منتشر کرد.
میرکاظمی افزود: به طور کلی در قانون بودجه ۱۴۰۱ شاهد تحقق ۹۷ درآمدها و منابع پیش بینی شده درآمدی دولت بودیم.
وی درباره بخش هزینهها نیز اظهار داشت: در بخش اعتبارات هزینهای ۱۴۰۱ هزار میلیارد تومان مصوب قانون بود که ۹۹۸ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شد این در حالی است که در سال گذشته ۱۰ درصد هم ترمیم حقوقها را داشتیم که ۶۱.۴ هزار میلیارد تومان برای کشور هزینه داشت. اما تلاش شد در چارچوب سقف هزینهای دیده شود و عمدتا به شکل تملک داراییهای سرمایهای پرداخت شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: در سال گذشته ۱۳۰ هزار میلیارد تومان مصوبه جبران بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی و بناید شهید دیده شده بود که ۸۱ درصد آنها با پرداخت سهام محقق شد.
وی درباره بودجه عمرانی بیان کرد: ۲۶۰ هزار میلیارد تومان مصوب بودجه عمرانی سال گذشته بود که ۳۱۲ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شد و تحقق ۱۲۰ درصدی داشت علت آن هم این بود که با حذف برخی هزینهها و صرفه جویی در سایر موارد هزینه ای، توانستیم به بخش عمرانی بپردازیم.
میرکاظمی افزود: بعد از چند سال توانستیم در بودجه سال گذشته تعرفه پرستاری را محقق کنیم همچنین قانون رتبه بندی معلمان در سال گذشته اجرایی شد.
وی خاطرنشان کرد: عمده بودجه عمرانی به صورت نقدی پرداخت شد چراکه در سالهای گذشته به صورت اسناد خزانه اسلامی پرداختی میشد و به این اوراق نرخ تنزیل میخورد و محقق نمیشد؛ لذا سال گذشته بیشتر بودجه را نقدی دادیم و تنها ۴۴ هزار میلیارد تومان را به صورت اسناد خزانه به پیمانکاران دادیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به پرداخت ۱۹ هزار میلیارد تومان قیر رایگان به پروژههای عمرانی به شهرداری ها، وزارت کشور، بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: ۱۲ هزار میلیارد تومان هم به بخش اشتغال پرداخت شد، اما اگرچه در بخش بوجههای جاری نبود، اما در ذیل بودجه عمرانی هم وارد نکردیم.
وی تأکید کرد: در سال ۱۴۰۰ بودجه عمرانی تنها ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بود، ولی در سال قبل این بودجه به ۳۱۲ هزار میلیارد تومان رسید. عملکرد بودجه تملک داراییهای سرمایهای در دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۳۹۹ جهش قابل توجهی داشته است.
انتهای پیام/